TOP-10 φυλακισμένοι παίκτες

Γιώργος Καραμάνος
TOP-10 φυλακισμένοι παίκτες

bet365

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που βρέθηκαν από το γήπεδο στο κελί. Αυτές είναι 10 ενδεικτικές περιπτώσεις όσων έμπλεξαν με κυκλώματα ναρκωτικών, δολοφονίες ή οδήγησαν μεθυσμένοι.

Τόνι Βαϊρέλ

Καλός επιθετικός στα 90s και 00s, κατέκτησε το Σαμπιονά με τις Λανς και Λυών, ενώ υπήρξε και διεθνής με τη Γαλλία (8/ 1). Το 2011 σταμάτησε το ποδόσφαιρο, επειδή έπρεπε να περάσει πέντε μήνες στη φυλακή. Ο ίδιος και τα δύο αδέρφια του είχαν τραβήξει όπλο και πυροβολούσαν μεθυσμένοι σε μία παμπ στο Νανσί.

Μπρένο

Η ιστορία του Βραζιλιάνου αμυντικού της Μπάγερν είναι από τις πιο γνωστές σε αυτό το θέμα. Εφτασε στο Μόναχο ως πολλά υποσχόμενος σέντερ μπακ, αλλά τα ψυχολογικά, αυτοκαταστροφικά θέματα που αντιμετώπιζε, τον οδήγησαν στο να βάλει φωτιά επίτηδες στην ίδια του τη βίλα αξίας 1,5 εκατ. ευρώ και να την κάψει ολοσχερώς το 2011. Καταδικάστηκε να εκτίσει ποινή τριών ετών και εννέα μηνών.

Πρέντραγκ Στάνκοβιτς

Καλός σέντερ μπακ με θητεία σε Ερυθρό Αστέρα και Ερκουλες τα τελειώματα της καριέρας του έζησε τον εξευτελισμό. Τον συνέλαβαν για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης, πιάνοντας τον στην Ισπανία να κουβαλάει ένα κιλό. Η ποινή του ήταν σοβαρή με εννέα χρόνια κάθειρξης.

Τσούτσι

Ο Βάσκος σέντερ μπακ που ξεκίνησε από τη Μπιλμπάο, δεν αποτέλεσε απλά δίδυμο με τον Πρέντραγκ Στάνκοβιτς στο κέντρο της άμυνας της Ερκουλες, αλλά και στις δουλειές με την άσπρη σκόνη. Μαζί τους συνέλαβαν να κουβαλούν εκείνο το κιλό κοκαΐνης και επίσης καταδικάστηκε με εννέα χρόνια φυλάκισης.

Εντμούντο

Στα 90s υπήρξε μεγάλος γκολτζής και έτσι έφτασε να παίξει σε Φιορεντίνα και Νάπολι. Δεν κατάφερε όμως να κάνει πολλά πράγματα στην Ευρώπη. Στη Βραζιλία πάντως τον λάτρεψαν, τον έκαναν διεθνή (39/ 10) και τελικά τον δίκασαν για φόνο εξ αμελείας. Οδηγώντας μεθυσμένος το 1995 είχε προκαλέσει τον θάνατο τριών ανθρώπων που επέβαιναν σε άλλο αυτοκίνητο, αλλά κατάφερε αντί να περάσει τέσσερα χρόνια πίσω από τα σίδερα, να μείνει εκεί μόνο για μία μέρα.

Ρενέ Ιγκίτα

Από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές φυσιογνωμίες όλων των εποχών, ο Κολομβιανός εκτός από το να κάνει απίθανες ακροβατικές αποκρούσεις και να σκοράρει με φάουλ και πέναλτι, είχε μπλεξίματα με τον Πάμπλο Εσκομπάρ. Ο μυθικός βαρόνος του Καρτέλ Μεντεγίν του είχε δώσει το 1993, 70.000 δολάρια, ώστε να συμβάλει στην απαγωγή ενός παιδιού αντιπάλου του Εσκομπάρ. Ο Ιγκίτα τελικά τη γλύτωσε φθηνά, καθώς πέρασε στο κελί μόνο έξι μήνες από τη ζωή του.

Ομάρ Ορτίς

Είχε τρεις λόγους για να μπει στη φυλακή. Τη στιγμή που τον συνέλαβαν το 2012, ήταν τιμωρημένος για υπόθεση ντόπινγκ και κουβαλούσε 200 γραμμάρια κοκαΐνης. Η αιτία όμως που έπιασαν τον Μεξικανό πορτιέρο, ο οποίος είχε παίξει σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας, ήταν οι απαγωγές. Είχε συμμετοχή σε επτά τέτοιες, ενώ είχε σκηνοθετήσει ακόμα και την δική του, ώστε να πάρει χρήματα από την ασφάλεια. Η ποινή του είναι 11 χρόνια και παραμένει έγκλειστος.

Φρέντι Ρινκόν

Παικταράς στα 90s ο Κολομβιανός επιτελικός πέρασε ακόμα και από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ωστόσο, δεν ήταν και από τα καλύτερα παιδιά. Μεγάλη καριέρα όμως έκανε στη Βραζιλία, όπου ασχολήθηκε και με άλλα πράγματα, όπως η διακίνηση ηρωίνης. Ετσι βρέθηκε στη φυλακή για πέντε μήνες, ενώ για τον ίδιο λόγο είχε συλληφθεί και στον Παναμά, όπου του έχει απαγορευτεί δια παντός η είσοδος στη χώρα.

Τζόι Μπάρτον

Η αλήθεια είναι ότι στην Αγγλία τα περιστατικά με ποινές σε παίκτες εξαιτίας βίαιης επίθεσης σε κάποιο μπαρ, δεν αποτελούν σπάνιο φαινόμενο. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την τυπάρα με θητεία σε Σίτι, Νιούκαστλ, Μαρσέιγ. Πολύ καλός με τη μπάλα ο Μπάρτον ουδέποτε μπόρεσε να συγκρατήσει τον θυμό του. Ετσι το 2008 έδειρε κάποιον σε παμπ του Λονδίνου και έφαγε τέσσερις μήνες αν και τελικά μέσα έμεινε μόνο για 77 ημέρες.

Λι Χιουζ

Αγαπημένος σέντερ φορ των οπαδών της Γουέστ Μπρομ έπειτα από ένα ματς τα ήπιε γερά, πήρε και μία δόση κόκας και πήρε το αυτοκίνητο του, για να το ρίξει σε ένα σταματημένο. Ενας νεκρός και ένας παράλυτος για όλη του τη ζωή ήταν τα θύματα του. Ο Χιουζ βρέθηκε στη φυλακή για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Βγήκε και τώρα παίζει και πάλι στα ερασιτεχνικά της Αγγλίας.

 

Τελευταία Νέα