Μέσι, ο κορυφαίος του Πλανήτη!

Gazzetta team
Μέσι, ο κορυφαίος του Πλανήτη!

bet365

Κορυφαίος παίκτης στον Πλανήτη για το 2015 ο Λιονελ Μέσι. Ο Κριστιάνο έσπασε κάθε ρεκόρ με τα τέρματα του, αλλά τίτλο δεν πήρε, κάτι που τον κράτησε στη 2η θέση της λίστας του FourFourTwo.

2. Κριστιάνο Ρονάλντο: Στην ταινία του, το μεγαλύτερο του επίτευγμα είναι η προσωπικότητα. Ο Κριστιάνο κέρδισε την τρίτη του Χρυσή Μπάλα τον Ιανουάριο του 2015, ενώ τον ίδιο μήνα αναδείχθηκε ο κορυφαίος Πορτογάλος όλων των εποχών. Στην περσινή διοργάνωση του Champions League πέτυχε τα περισσότερα γκολ, όπως και στην Primera, αλλά και σε όλα τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Top σκόρερ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά το 2015 καμία του ομάδα δεν κέρδισε τίτλο! Μήπως αυτό τον επηρεάζει; Ο Ρονάλντο δεν επηρεάζεται. Ματαιόδοξος πανηγυρισμός στα γκολ του, απογοήτευση όταν ένας συμπαίκτης του έχανε ευκαιρία και δεν μοίρασε... , αλλά και μέσα σε κάθε νέο άρωμα, χτένισμα. Το φιλμ παρουσιάζει έναν άνθρωπο, ο οποίος φαίνεται να ενδιαφέρεται περισσότερο για την εικόνα του από την καθοδήγηση μιας ομάδας στην απόλυτη επιτυχία. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ένας από τους πιο φιλόδοξους χαρακτήρες στο ποδόσφαιρο. Εχει υψηλή αίσθηση της αυτοεκτίμησης! Πιστεύει πως είναι τέλειος, επειδή προσπαθεί διαρκώς να φτάσει στην τελειότητα. Ο Ρονάλντο έχει αφιερωθεί στο να έχει την κορυφαία φυσικά κατάσταση και τεχνική κατάρτιση!

Ronaldo vs Rooney

Είναι δύσκολο να το πιστέψει τώρα κάποιος, αλλά υπήρχε μια εποχή που ο Κριστιάνο με τον Ρούνεϊ ήταν στον ίδιο δρόμο, στο ίδιο σταυροδρόμι, αντιμετώπιζαν τις ίδιες παγίδες. Είχαμ άλλωστε την ίδια ποιότητα και ηλικία. Τη σεζόν 2006-07 ακόμα και τα στατιστικά τους στοιχεία ήταν πανομοιότητα. Ο Ρούνεϊ είχε 23 γκολ σε 55 ματς με τη Γιουνάιτεντ, ο Πορτογάλος είχε 23 σε 53. Κα οι δυο ήταν στα πρόθυρα για κάτι μεγάλο, κάτι τεράστιο...Μόνο ένας όμως έφτασε στην κορυφή! Ο Ρούνεϊ έχει κάνει μια αξιόπιστη καριέρα, έγινε ο πρώτος σκόρερ της Αγγλίας και σύντομα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Για αρκετά χρόνια συγκαταλεγόταν στην κορυφαία δεκάδα του Πλανήτη. Εργάστηκε για αυτό!

Ολο αυτό το διάστημα ο Κριστιάνο εργάστηκε πολύ περισσότερο, δεν ήταν ικανοποιημένος να είναι ανάμεσα στους μεγαλύτερους παίκτες, ήθελε να είναι ο καλύτερος όλων των εποχών. Αυτός είναι ο λόγος που μπορεί να αφήσει τη Ρεάλ!

Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney

To φλερτ με την Παρί!

Η Παρί φλερτάρει μαζί του... Αν πάει στη Γαλλία, είναι σχεδόν εγγυημένο το πρωτάθλημα κάθε χρόνο. Ομως για τον Κριστιάνο θα είναι μια γενναία μεταγραφή; Στη Ρεάλ είναι το αφεντικό και έχει τη δύναμη να συντρίψει κάθε ανταγωνιστή. Θα ήταν πιο δύσκολο να κερδίσει το Champions League με την Παρί. Ο Ρονάλντο πατάει τα 31 του και τα μεγαλύτερα περιουσιακά του στοιχεία προέρχονται από φυσικές ιδιότητές του. Δεν είναι αδιανόητο ο Πέρεθ να τον πουλήσει , αφού ο ίδιος μπορεί να φέρει ένα υπέρογκο ποσό. Ο Ρονάλντο θα μπορούσε να διοχετεύσει την φιλοδοξία του αναλαμβάνοντας την πρόκληση της βελτίωσης μιας κατώτερης ομάδας και ενδεχομένως να γίνει ένας Θρύλος. Σε αυτό το στάδιο όμως, ο Κριστιάνο παίζει για τον εαυτό του. Ετσι, CR7 τι θα ακολουθήσει;

Cristiano Ronaldo, Laurent Blanc

1.ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ

Εκανε το ντεμπούτο στα 16 του και πλέον ξεπερνά τα 600 παιχνίδια... Σε πολλούς υπήρχε η αίσθηση της επαγγελματικής εξουθένωσης και κάποιοι θεωρούσαν πως η πτώση ήταν δεδομένη! Μάλλον αυτοί που το πιστεύουν ακόμα πρέπει να είναι ελάχιστοι... Ο Μέσι πήγε σε ένα άλλο επίπεδο. Ακόμα και μετά τα γκολ που έχει σκοράρει, τα τρόπαιο που έχει κερδίσει, μοιάζει σα να μπαίνει πρώτη φορά στο γήπεδο και να αποδείξει την αξία του.

Η προηγούμενη σεζόν ήταν απογοητευτική. Η Μπαρτσελόνα τελείωσε στη 2η θέση, αποκλείστηκε από την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Champions League κι έχασε το Copa del Rey από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Προήλθε από τον Μουντιάλ, όπου είχε αναδειχθεί ο κορυφαίος του τουρνουά, απόφαση που προκάλεσε πολλές συζητήσεις. Η ήττα από τη Γερμανία στον τελικό άφησε ανεκπλήρωτο έναν τεράστιο στόχο.... Στις μέρες που ακολούθησαν, ο Μέσι υποβλήθηκε σε αυστηρή αυτοκριτική και προσδιόρισε τους τομείς όπου θα μπορούσε να βελτιωθεί.

Μετά τα γκολ και τα τρόπαια που έχει κερδίσει, γύρισε πιο πεινασμένος και το ειρωνικό της υπόθεσης; Μια από τις σημαντικότερες αλλαγές που έκανε ήταν να αλλάξει διατροφή! Ταξίδεψε στην Sacile σε μια μικρή πόλη βόρεια της Βενετίας να συμβουλευθεί τον Giuliano Posner, ειδικό σε αυτά τα θέματα. Ο Μέσι έχασε τρία κιλά και ήταν σε θέση να παίξει και να προπονηθεί με μεγαλύτερη ένταση. Τα αποτελέσματα ήταν εμφανή μετά την πρωτοχρονιά! Ο Μέσι άφησε στην άκρη τις εντάσεις με τον Λουίς Ενρίκε και ανέβασε ρυθμό!

Πριν τον ημιτελικό της Μπάγερν με τη Μπαρτσελόνα, ο Γκουαρδιόλα παραδέχθηκε: «Δεν υπάρχει σύστημα που να μπορεί να σταματήσει τον Μέσι, απλά είναι ασταμάτητος». Αν υπάρχουν εκδόσεις του Μέσι, αυτή πρέπει να είναι η καλύτερη όλων των εποχών. Ο ίδιος σκόραρε δυο φορές στο 77' και το 80΄, αλλά δεν είχε τελείωσει ακόμα. Έφτιαξε και τον Νεϊμάρ... Τι έπαθε και ο Ζερόμ Μπόατενγκ, λες και δέχθηκε ηρεμιστικό βέλος για ελέφαντα... Η Μπαρτσελόνα έγινε η πρώτη ομάδα που κάνει τρεμπλ δυο φορές! Ο Μέσι είναι το σύμβολο και των δυο! Ο Μέσι μπορεί να καταστρέψει τα πάντα... Η συλλογή του 2015 είναι πολύ ιδιαίτερη, και ο Μέσι καλύτερος από ποτέ!

*Δείτε εδώ τη λίστα 100-91, εδώ τη λίστα 90-81, εδώ τη λίστα 80-71, εδώ τη λίστα 70-61, εδώ τη λίστα 60-51 και εδώ τη λίστα 50-41 και εδώ τη λίστα 40-31, εδώ τη λίστα 30-21 και εδώ τη λίστα 20-11 και εδώ το 10 - 9, εδώ το 8-7 και εδώ το 6-5 και εδώ το 4-3

 

Τελευταία Νέα