Πέντε ζόρικα ρεκόρ του Κριστιάνο

Γιώργος Καραμάνος
Πέντε ζόρικα ρεκόρ του Κριστιάνο

bet365

Ο CR7 μεγαλώνει τον θρύλο του σε Ρεάλ, Ευρώπη και Εθνική Πορτογαλίας, δημιουργώντας μυθικές επιδόσεις που ίσως και να μην ξεπεραστούν ποτέ.

Οι επιδόσεις του είναι μυθικές. Τα ρεκόρ του αναρίθμητα. Υπάρχουν όμως πέντε πολύ σημαντικά, τα οποία κάνουν πραγματικά τη μεγάλη διαφορά. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο προηγείται σε πέντε σούπερ κατηγορίες και με εξαίρεση τον Λιονέλ Μέσι που τον απειλεί σε ορισμένες, στις άλλες τα επιτεύγματα του δεν πρόκειται να καταρριφθούν ποτέ...

Πρώτος σκόρερ της Ρεάλ
Οταν το καλοκαίρι του 2009 οι Μαδριλένοι πλήρωναν κοντά στα 100 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσουν, ούτε οι πιο αισιόδοξοι μπορούσαν να φανταστούν ότι τόσο σύντομα θα έφτανε στην κορυφή των σκόρερ όλων των εποχών σε αυτό το τόσο τεράστιο club. Οχι απλά έχει προσπεράσει τον θρυλικό Ραούλ, αλλά έχει καταφέρει να σκοράρει λίγο περισσότερο απ' όσο παίζει. Μόνο ο Φέρεντς Πούσκας έχει κοντινό σχετικό ποσοστό αποτελεσματικότητας. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί έστω καν να διανοηθεί ότι θα προσπεράσει κάποτε τον CR7.



All star παρουσίες στο Champions League
Πρόκειται για μία διοργάνωση που έχει κατακτήσει δύο φορές με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2008) και τη Ρεάλ (2014). Σε αυτά τα χρόνια λοιπόν που παίζει στο υψηλότερο επίπεδο, δεν αρκείται στο να κάνει τη διαφορά για τις ομάδες του, αλλά έχει μπορέσει να μπει εννέα φορές στην κορυφαία 11άδα της χρονιάς στον θεσμό εννέα φορές, έχοντας απόσταση τριών παρουσιών από τον Λιονέλ Μέσι, που είναι και ο μοναδικός που θα μπορούσε να τον απειλήσει.




Το φράγμα των 50 γκολ
Από το 2010-'11 ο Κριστιάνο έχει βρει έναν τρελό ρυθμό και δεν λέει να σταματήσει. Την προηγούμενη που ήταν και η πρώτη του σεζόν στη Μαδρίτη, έβαλε 33 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Από την επόμενη όμως και μέχρι πέρσι, έφτασε τις πέντε διαδοχικές περιόδους που ξεπερνάει τα 50 τέρματα. Και φέτος έχει ήδη 25, οδεύοντας προς διεύρυνση του επιτεύγματος του. Και εδώ μόνο ο Μέσι θα μπορούσε ίσως να τον περάσει, αλλά ο Αργεντινός πρόπερσι χάλασε το σερί του, βάζοντας 41 γκολ, ενώ φέτος έχει 16.




Τα «Χρυσά Παπούτσια»
Ναι, το έχει καταφέρει και αυτό. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έχει κατακτήσει τέσσερις φορές την κορυφή των πρώτων σκόρερ της Ευρώπης, κάτι που δεν έχει μπορέσει να κάνει κανείς άλλος από τους μεγάλους κανονιέρηδες του παρελθόντος. Ξεκίνησε από τη Γιουνάιτεντ το 2007-'08 (31 γκολ) και συνέχισε με τη Ρεάλ το 2010-'11 (40), το 2013-'14 που το μοιράστηκε με τον Λουίς Σουάρες (31) και πέρσι που ήταν και η πιο παραγωγική περίοδος του (48). Εννοείται ότι και πάλι μόνο ο Μέσι που έχει τρία σχετικά βραβεία τον κυνηγάει, καθώς ο μόνο ο Εουσέμπιο από τους παλιούς έχει τρία βραβεία (σ.σ.: ο Γκερντ Μιλερ έχει δύο).



Κανονιέρης της Πορτογαλίας
Εκανε ντεμπούτο με το εθνόσημο το 2003. Εκτοτε έχει το λιγότερο ενα γκολ σε κάθε ημερολογιακή χρονιά. Κορυφαία του ήταν το 2013, όταν σημείωσε 10. Γενικότερα λοιπόν έχει φτάσει τα 53 σε 123 συμμετοχές, αφήνοντας πίσω του τον Ποαυλέτα, ενώ δεν υπάρχει κανείς που στο άμεσο μέλλον μπορεί να τον απειλήσει. Εδώ παίζει πραγματικά εντελώς μόνος του και απλά μεγαλώνει και τον εθνικό μύθο του.

 

Τελευταία Νέα