Ο Γενάρης και τα... λαβράκια του!

Gazzetta team
Ο Γενάρης και τα... λαβράκια του!

bet365

Πόσο σίγουρες είναι οι ομάδες για τις αγορές τους στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου; Εντεκα περιπτώσεις που τις... αναγκάζουν να βγάλουν χρήματα από τα ταμεία τους!

Η Premier League συγκεντρώνει τα βλέμματα της Ευρώπης και στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου, αφού κάθε χρόνο οι κινήσεις των συλλόγων κάνουν τη διαφορά! Αλλαξε κάτι φέτος; Το FourFourTwo παρουσιάζει 11 μεταγραφές που θα... ξεσηκώσουν τα βρετανικά club!

1. Κριστόφ Ντουνγκαρί σε Μπέρμιγχαμ (2003)

«Είμαι χαρούμενος με ό, τι έχω δει εδώ. Μίλησα με τον Πιρές, τον Βιεϊρά, τον Μπλαν και τον Μπαρτέζ και μου είπαν να υπογράψω το συντομότερο δυνατόν» τόνισε ο Ντουνγκαρί λίγο μετά την αποχώρηση του από τη Μπορντό τον Ιάνουαριο του 2003! Ο Στιβ Μπρους χαρακτήρισε τον δανεισμό, ως το μεγαλύτερο deal στην ιστορία του συλλόγου και δικαιώθηκε. ο Γάλλος πέτυχε 5 γκολ σε 16 ματς και βοήθησε τους Μπλε να ξεφύγουν από την επικίνυδνη ζώνη! Ετσι, η Μπέρμιγχαμ προχώρησε στην απόκτησή του με κανονική μεταγραφή!

2. Mικέλ Αρτέτα σε Εβερτον (2005)

Ο Αρτέτα αποκτήθηκε με δανεισμό, αλλά το μυαλό ήταν σε μια κανονική μεταγραφή! Ο Ισπανός έγινε αναπόσπαστο κομμάτι των «Ζαχαρωτών» βάζοντας έτσι την υπογραφή του σε πενταετές συμβόλαιο! Στην πρώτη φουλ χρονιά του αναδείχθηκε Παίκτης της Χρονιάς εξαργυρώνοντας τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις με μια μεγάλη μεταγραφή στην Αρσεναλ το 2011!

3. Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ σε Αρσεναλ, 3εκατ. λίρες (2006)

Πολλοί τονίζουν πως ο Αντεμπαγιόρ φέρνει περισσότερα προβλήματα στην ομάδα απ' ότι γκολ, αλλά δεν αρνείται κανείς πως είναι ένας εντυπωσιακός παίκτης. Στο Βόρειο Λονδίνο ήρθε το 2006 από το Μονακό έναντι 3 εκατ. λιρών και σε 36 ματς της Premier League πέτυχε 24 γκολ! Πόσα έβαλε η Αρσεναλ στα ταμεία της τρία χρόνια αργότερα στο deal με τη Σίτι; 25 εκατ. λίρες!

Emmanuel Adebayor, Arsenal

4. Πατρίς Εβρά και Νεμάνια Βίντιτς στη Γιουνάιτεντ (12.5εκατ.-2006)

Δυο μεγάλα εργαλεία για τον Αλεξ Φέργκιουσον την επταετία 2006-13! Ο Εβρά αποκτήθηκε από τη Μονακό έναντι 5.5 εκατ. λιρών και ο Βίντιτς έναντι 7 εκατ. από τη Σπαρτάκ Μόσχας. Φανταστικό deal, με τους δυο παίκτες να πραγματοποιούν 679 εμφανίσεις, να κερδίζουν πέντε τίτλους, τρία Λιγκ Καπ και το Champions League!

5. Κρίστοφερ Σάμπα σε Μπλάκμπερν (400.000 το 2007)

Μπορεί στην ΚΠΡ να μην έπεισε, αλλά η Μπλάκμπερν πίστεψε σ' αυτόν, στα προσόντα του, στην ηλικία του κι έδωσε 400.000 λίρες! Ο κεντρικός αμυντικός ωρίμασε και καθιερώθηκε στο Ewood Park! Eμεινε τέσσερις σεζόν, όπου σε κάθε μια από αυτές έπαιξε τουλάχιστον 30 ματς πριν φύγει για την Ανζί να παίξει μαζί με Ετό και Κάρλος!

Chris Samba, Blackburn

6. Ασλεϊ Γιανγκ σε Αστον Βίλα (8 εκατ. το 2007)

Τι είχε ακούσει ο Μάρτιν Ο' Νιλ όταν είχε τονίσει το 2008 πως ο Ασλεϊ Γιανγκ είναι στην ίδια κατηγορία με τους Μέσι, Κριστιάνο!!! Η Αστον Βίλα πάντως είχε πετύχει μια εξαιρετική συμφωνία, αφού ο Γιανγκ έκανε μεγάλα ματς! Ο πρώην εξτρέμ της Γουότφορντ πέρασε τέσσερα χρόνια στο Βίλα Παρκ πριν μετακομίσει στο Ολντ Τράφορντ έναντι 24 εκατ. λιρών! Οι «Χωριάτες» έβαλαν στα ταμεία τους 16 εκατ. καθαρό κέρδος...

7. Μπράντε Χάνγκελαντ σε Φούλαμ (2.5 εκτ. το 2008)

Τώρα είναι backup στην Κρίσταλ Πάλας, αλλά υπήρξε εποχή που ο Χάνγκελαντ έκανε θραύση και ήταν από τους καλύτερους κεντρικούς στην Αγγλία. Αλλωστε, το όνομά του είχε συνδεθεί με Τσέλσι και Γιουνάιτεντ! Η Φούλαμ τον Γενάρη του 2008 τον έφερε από την Κοπεγχάγη έναντι 2.5 εκατ. λιρών και ο Νορβηγός έκανε 271 εμφανίσεις στα έξι χρόνια παρουσίας του. Ηταν στους πρωταγωνιστές της εξαιρετικής πορείας της Φούλαμ για τον τελικό του Europa League!

Brede Hangeland, Fulham

8. Λουίς Σουάρες στη Λίβερπουλ (22.7 εκατ. το 2011)

Σίγουρα τα 23 εκατ. λίρες δεν είναι ευκαιρία, έτσι όμως εξελίχθηκε η μεταγραφή του Σουάρες... Ο Ουρουγουανός αξίζει κάθε δεκάρα από τα χρήματα που δαπανήθηκαν, αντίθετα με τον Αντι Κάρολ που απέτυχε παταγωδώς! Ο Σουάρες πέτυχε 82 γκολ σε 133 εμφανίσεις, 31 εκ των οποίων ήρθαν το 2013-14, όπου λίγο έλειψε να χαρίσει το πρωτάθλημα στους Κόκκινους έπειτα από 24 χρόνια!

9.Γκάρι Κέιχιλ σε Τσέλσι (7 εκατ. το 2012)

Μπορεί η μεταγραφή του στόπερ της Μπόλτον τον Γενάρη του 2012 να μη συγκαταλέγεται στις... σπέσιαλ κινήσεις της Τσέλσι, αλλά είναι από τις πιο ουσιαστικές κινήσεις του Αμπράμοβιτς! Μπορεί να έδωσε 7 εκατ. λίρες, αλλά έκανε τα πάντα για να έρθει το Champions League, αλλά και το περσινό πρωτάθλημα!

Gary Cahill, Chelsea

10. Ριγιάντ Μαχρέζ σε Λέστερ (400.000 το 2014)

Τον Γενάρη του 2014 βρέθηκε από τη Χάβρη και τη Ligue 2 στη Λέστερ, έναντι 400.000 λιρών! Η συνέχεια; Γνωστή... Εκανε τα πάντα και την κράτησε στην Premier League, ενώ φέτος έχει πετύχει 13 γκολ και επτά ασίστ. Θα μείνει μέχρι το τέλος της σεζόν, αλλά η αξία του θα έχει εκτοξευθεί στα 30 εκατ. λίρες!

11. Ντέλε Αλι σε Τότεναμ (5 εκατ. το 2015)

Είναι στις αποκαλύψεις της φετινής σεζόν, αν και έκανε το ντεμπούτο του τον Αυγουστο! Η Τότεναμ τον απέκτησε πέρσι τον Γενάρη έναντι 5 εκατ. λιρών από την ΜΚ Ντονς και ένα χρόνο αργότερα τα χαμόγελα είναι πολλά! Στα 19 του χρόνια αποτελεί πολύτιμο εργαλείο του Ποκετίνο στον δρόμο για τον τίτλο, ενώ θα είναι στην αποστολή και για τα γήπεδα της Γαλλίας!

Dele Alli, Spurs

 

Τελευταία Νέα