Οι συμπαίκτες που θα ήθελε ο Ζιντάν στη Ρεάλ

Οι συμπαίκτες που θα ήθελε ο Ζιντάν στη Ρεάλ

Οι συμπαίκτες που θα ήθελε ο Ζιντάν στη Ρεάλ

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος δημιουργεί εικονικές συνθήκες για τον Ζιζού και γράφει ποιους πρώην συμπαίκτες του από τη θητεία του στη Ρεάλ, θα ήθελε ο Γάλλος για να ενισχύσει τη «βασίλισσα».

Ο Ζινεντίν Ζιντάν ήταν ο ηγέτης των πρώτων galacticos του Φλορεντίνο Πέρεθ στην αρχή της νέας χιλιετίας και τώρα είναι αυτός που καλείται να καθοδηγήσει – από τον πάγκο αυτή τη φορά – τους galacticos της τωρινής εποχής της Ρεάλ Μαδρίτης. Εγχείρημα δύσκολο και με τεράστιο ρίσκο, όμως ο Ζιζού έχει εμπιστοσύνη στις ικανότητές του, γι’ αυτό και αποφάσισε να σηκώσει αυτό το... βάρος.

Στα πέντε χρόνια παρουσίας του, ως παίκτης, στο Μπερναμπέου ο Ζιντάν συνεργάστηκε με τους καλύτερους ποδοσφαιριστές εκείνης της εποχής και αν είχε τη δυνατότητα να γυρίσει το χρόνο πίσω, είναι δεδομένο πως κάποιους από αυτούς θα τους ήθελε και τώρα στη Ρεάλ, ώστε να καλύψουν τα αγωνιστικά κενά της. Φανταστείτε, δηλαδή, μία μίξη ανάμεσα στους πρώτους galacticos με τους δεύτερους. Το FourFourTwo του gazzetta.gr μπήκε σε αυτό το... τρυπάκι και παρουσιάζει ποιους θα διάλεγε ο Ζιζού και γιατί.

Κλοντ Μακελελέ
Ίσως ο συμπατριώτης του να ήταν ο Νο1 στόχος του Ζιντάν για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής. Στην τότε Ρεάλ, ο Μακελελέ αποτελούσε το «σκύλο» που... δάγκωνε στο κέντρο και η αξία του μπορεί να μην αντικατοπτριζόταν με ντρίμπλες και γκολ, όμως φάνηκε όταν οι Μαδριλένοι αποφάσισαν να τον παραχωρήσουν στην Τσέλσι, λόγω... galacticos. Ένας ποδοσφαιριστής σαν τον Γάλλο πρώην αμυντικό μέσο λείπει και από το τωρινό ρόστερ της «βασίλισσας», αφού οι σημερινοί αστέρες δεν έχουν την τάση να θυσιάσουν τον εαυτό τους, για χάρη της ομάδας, όπως έκανε τότε ο Μακελελέ.

Λουίς Φίγκο
Τα ρεπορτάζ από Ισπανία και Μεγάλη Βρετανία αναφέρουν πως η έλευση του Ζινεντίν Ζιντάν στην τεχνική ηγεσία της Ρεάλ έχει φέρει σε δύσκολη θέση τον Γκάρεθ Μπέιλ. Ο Ουαλός ήταν το αγαπημένο παιδί του Ράφα Μπενίτεθ και ήδη σκέφτεται την αποχώρησή του από το Μπερναμπέου, καθώς ο Ζιζού ξεκαθάρισε πως δε θα τύχει καμιάς προνομιακής μεταχείρισης από τον ίδιο. Κι αν ο Γάλλος προπονητής είχε να επιλέξει κάποιον ακραίο από τους πρώην συμπαίκτες του στη «βασίλισσα», αυτός δε θα ήταν άλλος από τον Λουίς Φίγκο. Παικταράς, προσωπικότητα και... Πορτογάλος. Ό,τι πρέπει για τον Ρονάλντο, δηλαδή...

Φερνάντο Ιέρο
Πολλές φορές η έλλειψη προσωπικότητας έχει στοιχήσει στα μετόπισθεν της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Σέρχιο Ράμος αποτελεί έναν από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς στον κόσμο, ο Βαράν έναν από τους... επόμενους κορυφαίους στόπερ στον πλανήτη, ενώ ο Πέπε έχει μεν τεράστια προσόντα, όμως είναι... επικίνδυνος. Κανείς τους πάντως δε διαθέτει το «εκτόπισμα» του μεγάλου αρχηγού. Ο Φερνάντο Ιέρο μπορεί να μην ήταν ιδιαίτερα αθλητικός (έως καθόλου), ωστόσο αποτελούσε το δυσκολότερο αντίπαλο για κάθε επιθετικό. Και φυσικά έκανε καλύτερο ποδοσφαιριστή, όποιον παρτενέρ είχε στο πλευρό του. Λέτε να μην τον ήθελε ο Ζιζού στη σημερινή Ρεάλ;

Ραούλ
Ίσως ο Μπενζεμά να είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή στην επίθεση της Ρεάλ, από την άποψη πως για το ταλέντο και την αξία του, δε διστάζει να θυσιάσει τον εαυτό του, προκειμένου να «λάμψουν» τα αστέρια της μεσοεπιθετικής γραμμής. Αυτό άλλοι του το χρεώνουν στα θετικά και άλλοι στα αρνητικά, ισχυριζόμενοι πως δε διαθέτει την προσωπικότητα για να σηκώσει το βάρος της φανέλας της «βασίλισσας». Ο κόσμος τα έχει βάλει ουκ ολίγες φορές μαζί του και αν ήταν στο χέρι του Ζιντάν και στην... ηλικία του Ραούλ, τότε ο ζωντανός «θρύλος» της Ρεάλ θα έπαιρνε τη θέση του βασικού σέντερ φορ.

Ίβαν Ελγκέρα
Δεν ήταν ποτέ ο world class παίκτης, όπως όλοι οι προηγούμενοι, όμως ο Ιβάν Ελγκέρα αποτελούσε ξεχωριστή περίπτωση ποδοσφαιριστή. Παίκτης με πολύ μυαλό στις κινήσεις του, που αγωνιζόταν με την ίδια ευκολία, τόσο στη θέση του αμυντικού μέσου, όσο και σε αυτή του κεντρικού αμυντικού. Έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή, με την ποιότητα του Ισπανού, θα τον ήθελε κάθε προπονητής στο ρόστερ του, έτσι και ο Ζιντάν στην τωρινή Ρεάλ, αφού οι «τρύπες» παραμένουν μεγάλες και ο Ελγκέρα θα ήταν ο ιδανικός για να τις καλύπτει.

Ίκερ Κασίγιας
Κι αν για όλους τους προηγούμενους, το θέμα του άρθρου κινείται στη σφαίρα της εικονικής πραγματικότητας, για τον Ίκερ Κασίγιας είναι πραγματική η επιθυμία του Ζιντάν για το ρόστερ της Ρεάλ. Ο νέος προπονητής της ομάδας ζήτησε την επιστροφή του «Άγιου Ίκερ» κάτω από τα δοκάρια των Μαδριλένων, επικοινωνώντας μάλιστα ο ίδιος με τον παλιό του συμπαίκτη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο νυν τερματοφύλακας της Πόρτο αρνήθηκε, ωστόσο η πρόκληση να κρεμάσει τα γάντια του, φορώντας τη φανέλα της ομάδας που λατρεύτηκε, σίγουρα δεν μπορεί να τον αφήσει ασυγκίνητο, τουλάχιστον για το μέλλον.

Υ.Γ. Αν είχε τη δυνατότητα, ο Ζιντάν θα ζητούσε τον... Ζιντάν στην ομάδα του. Ποιος προπονητής, άλλωστε, δε θα ήθελε κάτι τέτοιο; Μάλιστα, η εκτενής αναφορά του Ζιζού στα 10αρια της ομάδας του (Χάμες, Ίσκο), κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, δείχνει πόσο ποντάρει σε ποδοσφαιριστές σαν... τον εαυτό του.

 

Τελευταία Νέα