Η 11άδα του μήνα

Gazzetta team
Η 11άδα του μήνα

bet365

Το FourFourTwo χρησιμοποίησε το Stats Zone και σας παρουσιάζει την καλύτερη 11άδα του Δεκεμβρίου στα 5 μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Τερματοφύλακας: Σαμίρ Χαντάνοβιτς (Ίντερ)

Η Ίντερ του Ρομπέρτο Μαντίνι ολοκλήρωσε το 2014 στην κορυφή της Serie A, με την αμυντική της λειτουργία να έχει βελτιωθεί εντυπωσιακά. Ο Χαντάνοβιτς κράτησε το μηδέν για ακόμη 3 φορές τον προηγούμενο μήνα, φτάνοντας συνολικά τις 11 σε 17 ματς. Οι εμφανίσεις του Σλοβένου και η σιγουριά, που δίνει στην άμυνά του, έχουν παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στην πορεία της Ίντερ.

Δεξί μπακ: Σερζ Οριέρ (Παρί)

Ο 23χρονος μπακ είχε χάσει 4 παιχνίδια τον Νοέμβριο, όμως η επιστροφή του ήταν εντυπωσιακή. Σκόραρε στη νίκη επί της Λυών με 5-1, ενώ ήταν εξαιρετικός στα ματς με Νις, Ανζέρ και Καέν. Ο Οριέρ είναι ο μοναδικός αμυντικός στα 5 μεγάλα πρωταθλήματα, που βρίσκεται στο top 5 με τα τάκλιν και τα κοψίματα, τη στιγμή που βοηθάει και πάρα πολύ επιθετικά.

Κεντρικός αμυντικός: Ντιέγο Γοδίν (Ατλέτικο)

Η Ατλέτικο έχει την καλύτερη άμυνα στην Ισπανία και ο Γοδίν παραμένει ο ηγέτης της. Ο Ουρουγουανός ήταν εξαιρετικός στα παιχνίδια με Μπιλμπάο και Μάλαγα, έστω και αν στο τελευταίο ήρθε η ήττα, ενώ σκόραρε σε εκείνο με την Γρανάδα. Είναι κίνδυνος-θάνατος στα στημένα, ενώ προσφέρει σιγουριά στους συμπαίκτες του.

Κεντρικός αμυντικός: Τζιόρτζιο Κιελίνι (Γιουβέντους)

Το ξεκίνημα της σεζόν ήταν κάκιστο για την Γιουβέντους, όμως τα πράγματα έχουν βελτιωθεί εντυπωσιακά τον τελευταίο καιρό. Η επιλογή του Αλέγκρι να επιστρέψει στο σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, έχει φέρει τη σταθερότητα και σε αυτό έχουν βοηθήσει και οι εμφανίσεις του Κιελίνι. Στα παιχνίδια με Φιορεντίνα και Κάρπι βοήθησε πάρα πολύ επιθετικά, προσφέροντας παράλληλα και την καλύτερη κάλυψη στον Εβρά στα αριστερά και στον Πογκμπά στη μεσαία γραμμή.

Αριστερό μπα: Άλεξ Τέλες (Ίντερ)

Ο Βραζιλιάνος τα πήγε περίφημα, όταν κλήθηκε να καλύψει το κενό του τραυματία Ζέσους. Εντυπωσίασε περισσότερο στο ματς με την Λάτσιο, παρότι η Ίντερ ηττήθηκε (1-2), κερδίζοντας περισσότερες μονομαχίες από ό,τι ο Φελίπε Άντερσον και έχοντας περισσότερες πάσες στο 1/3 της επίθεσης από κάθε άλλον.

Αμυντικό χαφ: Ενγκολό Καντέ (Λέστερ)

Ο Γάλλος μέσος έχει αποδειχθεί από τις μεταγραφές του καλοκαιριού στην Αγγλία. Οι εμφανίσεις του δεν έχουν πέσει καθόλου από το ξεκίνημα της σεζόν και ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης της Λέστερ με την Τσέλσι. Σίγουρα μπορεί να βελτιώσει την πάσα του, όμως όλα όσα κάνει στο γήπεδο αναπληρώνουν την αδυναμία του.

Αμυντικό χαφ: Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ (Σεβίλλη)

Ο Πολωνός διεθνής βρήκε και πάλι τον εαυτό του μετά το μέτριο ξεκίνημα στη σεζόν. Ο Κριχόβιακ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις επεμβάσεις στο πρωτάθλημα, ενώ η συνεχής πίεση στη μεσαία γραμμή έχει αποτέλεσμα.

Κεντρικός μέσος: Ριάντ Μαχρέζ (Λέστερ)

Από το ξεκίνημα της σεζόν είναι εντυπωσιακός, όμως ο καλύτερός του μήνας ήταν ο Δεκέμβριος. Ο Μαχρέζ έκανε χατ τρικ στο ματς με την Σουόνσι, σκόραρε ένα εκπληκτικό γκολ στο ματς με την Τσέλσι, στο οποίο έδωσε και μία ασίστ, ενώ συνέχισε το εκπληκτικό σερί, σκοράροντας και στο ματς με την Έβερτον.

Αριστερό εξτρέμ: Χένριχ Μχιταριάν (Ντόρτμουντ)

Ο Αρμένιος έχει βρει για τα καλά τον εαυτό του με τον Τούχελ στον πάγκο. Τον περασμένο μήνα είχε 2 γκολ και 3 ασίστ, κάνοντας τη διαφορά στα ματς με Στουτγκάρδη και Βόλφσμπουργκ.

Δεξί εξτρέμ: Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

Η χρονιά δεν ήταν η καλύτερη για τον Ρονάλντο, όμως και πάλι πέτυχε 36 γκολ στο πρωτάθλημα. Ο Πορτογάλος σκόραρε 9 γκολ στα τελευταία 5 παιχνίδια και προσέφερε τις λύσεις στην επίθεση της βασίλισσας τον Δεκέμβριο.

Επιθετικός: Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Ο Μπενζεμά έχει αφήσει στην άκρη τα προσωπικά του προβλήματα και έκλεισε ιδανικά τη χρονιά, σκοράροντας 8 γκολ τον Δεκέμβριο. Ο 28χρονος επιθετικός σκοράρει με κάθε ευκαιρία που του δίνεται και είναι πολύτιμος στη Ρεάλ του Μπενίτεθ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα