Υπάρχουν και αυτοί οι... ήρωες στην Πρέμιερ Λιγκ

Κώστας Ζάλιαρης
Υπάρχουν και αυτοί οι... ήρωες στην Πρέμιερ Λιγκ

bet365

Για την ομάδα τους κάνουν πολλά, όμως δεν είναι τόσο... «εμπορικοί» για να στρέψουν πάνω τους τα φώτα. Ο Κώστας Ζάλιαρης ξεχώρισε για το FourFourTwo πέντε... αφανείς ήρωες της φετινής Πρέμιερ Λιγκ.

Στο κορυφαίο πρωτάθλημα, υπάρχουν αυτοί που δικαίως έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις και βρίσκονται στο προσκήνιο βλέποντας καθημερινά τ' όνομά τους να «παίζει» σε... πολύ καλές θέσεις στον Τύπο.

Παίκτες όπως οι Βάρντι, Μαχρέζ, Στέρλινγκ, Ντε Μπρόινε, Κουτίνιο, Χέντερσον, Ρούνεϊ (αν και σε καμία περίπτωση δεν συμπεριλαμβάνεται στους φετινούς αστέρες) και άλλοι απολαμβάνουν τη δημοτικότητά τους που συνεχώς ανεβαίνει και ο κόσμος στην Πρέμιερ Λιγκ ασχολείται σχεδόν μονίμως μαζί τους.

Υπάρχουν, όμως, κάποιοι άλλοι που επίσης κάνουν τα πάντα για τις ομάδες στις οποίες αγωνίζονται, όμως δεν είναι αυτό που λέμε... «εμπορικοί», ούτε ξυπνούν και το πρώτο πράγμα που βλέπουν στο διαδίκτυο και τις εφημερίδες είναι οι μεγάλοι τίτλοι και τ' αναλυτικά θέματα για τις επιδόσεις τους...

Το FourFourTwo του gazzetta.gr ξεχώρισε πέντε από αυτούς και τους παρουσιάζει...

Μάρκο Αρναούτοβιτς

Ο πρώτος σκόρερ της Στόουκ και μόνιμος μπελάς για την αντίπαλη άμυνα. Το παρουσιαστικό του, το ψηλό κορμί, οι κινήσεις του, η δύναμή του και το καλό του σουτ, τον έχουν κάνει έναν αξιολογότατο επιθετικό και παρά το γεγονός πως είναι από τα σημαντικότερα «γρανάζια» της ομάδας του Μαρκ Χιουζ που στο φινάλε του πρώτου γύρου της φετινής Πρέμιερ Λιγκ βρίσκεται μέσα στην πρώτη δεκάδα, δεν είναι από αυτούς που... πουλάνε. Βέβαια, έχει την ευτυχία να συνεργάζεται με τους Σακίρι, Μπόγιαν, Ντιούφ και Γουόλτερς ώστε να μπορεί να βγάλει στο γήπεδο όλα τα στοιχεία που τον διακρίνουν. Μάλιστα, όποτε έχει σκοράρει, ο σύλλογος δεν έχει ηττηθεί ποτέ. Είχε συμβολή στην ισοπαλία (2-2) με την Τότεναμ, με δικό του γκολ η Στόουκ νίκησε την Τσέλσι (1-0), πέτυχε και τα δύο της επιβλητικής νίκης επί της Μάντσεστερ Σίτι (2-0), σκόραρε απέναντι και στη Γιουνάιτεντ (2-0), ενώ ήταν ανάμεσα στους σκόρερ στον εκτός έδρας θρίαμβο επί της Έβερτον!

Όντιον Ιγκάλο

Με 14 γκολ τη φετινή σεζόν για τη Γουότφορντ και συνολικά 30 μέσα στο 2015, στην καλύτερη επίδοση από ποδοσφαιριστή και στις τέσσερις επαγγελματικές κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου, ο Οντιόν Ιγκάλο έχει συστηθεί όσο καλύτερα μπορούσε στον κόσμο της Πρέμιερ Λιγκ με την άνοδο των «hornets» στο ανώτατο επίπεδο. Το καλοδουλεμένο και ενδιαφέρον στην παρακολούθηση, σύνολο του Κίκε Φλόρες (ο οποίος πιστώνεται τεράστιο μερίδιο της πορείας της Γουότφορντ και του ανταγωνιστικού της προσώπου) με τον Ιγκάλο και τον Ντίνεϊ μένει ήσυχη όσον αφορά το σκοράρισμα στις στιγμές που υπάρχει ανάγκη από γκολ και βαθμό/βαθμούς. Ειδικά με τον Νιγηριανό στράικερ που διανύει μόλις τη δεύτερη σεζόν του στον σύλλογο, η Γουότφορντ έχει πάρει αποτελέσματα από ομάδες όπως οι Έβερτον, Μπόρνμουθ, Γουέστ Χαμ, Λίβερπουλ και Τσέλσι, ενώ, ο Ιγκάλο έχει καταφέρει να σκοράρει σε έξι σερί αγωνιστικές στο φινάλε του πρώτου γύρου, στέλνοντας δις τη μπάλα στα δίχτυα των «κόκκινων» του Μέρσεϊσαϊντ.

Αλμπέρτο Μορένο

Από τα καλύτερα μπακ της Πρέμιερ Λιγκ. Άλλος άνθρωπος και άλλος ποδοσφαιριστής από την ημέρα που ο Γιούργκεν Κλοπ ανέλαβε τη Λίβερπουλ. Ο Αλμπέρτο Μορένο είναι από τα ελάχιστα (αν όχι το μοναδικό) αξιόπιστο μπακ του κορυφαίου πρωταθλήματος, με ταχύτητα που κάνει τον αντίπαλο επιθετικό να κοιτάζει κλεφτά πάνω από τον ώμο του ακόμα κι αν τον έχει προσπεράσει γι' αρκετά μέτρα, ενώ στις προωθήσεις του, ο Μορένο είναι πάντοτε επικίνδυνος και αποτελεσματικός, όπως συνέβη και στο εκτός έδρας ματς με τη Νιούκαστλ όπου του ακυρώθηκε λανθασμένα για οφσάιντ το γκολ που θα ήταν το κορυφαίο της χρονιάς. Βγάζει ωριμότητα και απόλυτη σοβαρότητα στο γήπεδο παρά την ηλικία των 23 ετών και με τον Κλοπ στον πάγκο, από τη στιγμή που ο Γερμανός έχει αντικρίσει κάτι ιδιαίτερο και άξιο ενασχόλησης και σκληρής δουλειάς, στον ποδοσφαιριστή, όλα είναι καλύτερα για εκείνον στο λιμάνι.

Ζεορζίνιο Βαϊνάλντουμ

Η αλήθεια είναι ότι βρίσκεται σε μια κατάσταση που δεν τον βοηθάει απόλυτα να ξεχωρίσει και να βοηθήσει την ομάδα του να πάρει τους βαθμούς που χρειάζεται για να μην κινδυνεύει με τις περιπέτειες υποβιβασμού. Ο Ζεορζίνιο Βαϊνάλντουμ, όταν το καλοκαίρι αποκτήθηκε από τη Νιούκαστλ, αφήνοντας την Αϊντχόφεν για να συνεχίσει στην Πρέμιερ Λιγκ, στη θεωρία, αποτελούσε εξαιρετική κίνηση από τις «καρακάξες». Ο ίδιος, έχει προσπαθήσει πολύ για να δείξει ότι από τη θεωρία, πέρασε στην πράξη. Παραδέχθηκε ότι αντιμετώπισε προβλήματα τον πρώτο καιρό έχοντας αφήσει μια πρωταθλήτρια και πρωταγωνίστρια ομάδα για να παίξει σε ένα πρωτάθλημα απόλυτα ανταγωνιστικό, δύσκολο και να μπει σε μια κατάσταση όπου ήταν ζόρικα τα πάντα και συνεχίζουν να είναι, όμως όσο περνάει ο καιρός βρίσκει τον εαυτό του. Χαφ... διαμάντι με απεριόριστα περιθώρια εξέλιξης, πρώτος σκόρερ αυτή τη στιγμή για τη Νιούκαστλ με εφτά γκολ, με καρέ κόντρα στη Νόριτς και έχοντας σκοράρει απέναντι σε Τσέλσι και Λίβερπουλ.

Ραμίρο Φούνες Μόρι

Αποκτήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου έναντι περίπου 12 εκατ.ευρώ. Αρχικό πλάνο του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, ήταν να τον εκμεταλλευτεί περισσότερο σαν back-up των Γιαγκέλκα και Στόουνς. Κι όμως, ο Φούνες Μόρι έχει αναδειχθεί σε έναν από τους πιο ενδιαφέροντες και σταθερούς ποδοσφαιριστές της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Στον πρώτο του ευρωπαϊκό σταθμό, αφού άφησε έπειτα από πολλά χρόνια τη Ρίβερ Πλέιτ για να κάνει το βήμα στη Γηραιά Ήπειρο και να δοκιμάσει την τύχη του, έχει ήδη δείξει από το πρώτο μισό της σεζόν πως ο Μαρτίνεθ και οι άνθρωποι της Έβερτον δικαιώθηκαν σε απόλυτο βαθμό. «Είναι απόλυτα θετικό να τον βλέπω να προσαρμόζεται τόσο άμεσα στο βρετανικό στυλ παιχνιδιού και να είναι τόσο αξιόπιστος στην άμυνα. Εξηγεί με κάθε του εμφάνιση γιατί κάναμε τέτοια επένδυση και δώσαμε το ποσό που δώσαμε στο φινάλε της θερινής μεταγραφικής περιόδου» ήταν τα λόγια του προπονητή των «ζαχαρωτών» για τον Φούνες Μόρι, ο οποίος, ναι μεν έχει δηλώσει πως του λείπει η Αργεντινή, ο κόσμος της Ρίβερ και τα οικεία του πρόσωπα, όμως κάθε φορά στο γήπεδο, ακούει τους οπαδούς της Έβερτον να τραγουδούν τ' όνομά του και παίρνει τη δύναμη που χρειάζεται...

 

Τελευταία Νέα