Η ζωή χωρίς Κριστιάνο – Μέσι!

Γιώργος Καραμάνος
Η ζωή χωρίς Κριστιάνο – Μέσι!

bet365

Δείτε πέντε δεδομένα που θα ήταν διαφορετικά, εάν δεν υπήρχαν οι δύο κορυφαίοι των ημερών μας και για ορισμένους όλων των εποχών.

Διαφωνήσαμε εμείς, μαλώσατε εσείς. Σε καφενεία οι μπαρμπάδες, στα καφέ οι νεότεροι και οι πιο παθιασμένοι στα σχόλια σας στα σχετικά κείμενα ή ακόμα και κάτω από άσχετα με αυτούς θέματα. Μέσι ή Ρονάλντο και το αντίστροφο. Τι σημασία έχει όμως ποιος είναι ο κορυφαίος; Αυτό που πραγματικά μετράει είναι ότι είμαστε τυχεροί που τους παρακολουθούμε στις δικές μας μέρες. Να έχουμε κι εμείς να λέμε στις γενιές που θα ακολουθήσουν τις δικές μας ιστορίες. Ότι τους είδαμε και τους δύο στα καλύτερα τους και τρελαθήκαμε.

Πως θα ήταν όμως το παιχνίδι όλα αυτά τα χρόνια εάν δεν υπήρχαν εκείνοι; Χωρίς τον Αργεντινό μάγο και τον Πορτογάλο σούπερ σταρ η μπάλα θα κυλούσε με λιγότερη φαντασία και πιο αργά στο χορτάρι. Όλα θα ήταν διαφορετικά, αλλά έτσι για πλάκα ας δούμε πέντε περιπτώσεις με ορισμένους που θα χαμογελούσαν από χαρά…

Ο Γκερντ Μίλερ θα είχε το ρεκόρ του
Το 1972 ο Γκερντ Μίλερ έβαζε 85 γκολ και έσπαγε το ρεκόρ του Φέρεντς Ντικ για τα περισσότερα τέρματα σε μία ημερολογιακή χρονιά. Είχε να καμαρώνει λοιπόν ο Γερμανός «μπόμπερ» για πολλά χρόνια. Το 2011 είδε τον Κριστιάνο Ρονάλντο να πλησιάζει, αλλά τελικά σταμάτησε στα 60 γκολ. Τότε ήταν που είδε τον Μέσι να μην καταλαβαίνει τίποτα. Το 2012 ο Αργεντινός άρχισε να πυροβολεί και όταν τελείωσε, το κοντέρ έγραφε 91 τεμάχια, δίνοντας του μία απίστευτη θέση στο βιβλίο των ρεκόρ «Guinness».


Η Μάντσεστερ θα μετρούσε πέντε Champions League
Οι Κόκκινοι Διάβολοι διατηρούν στο πιο φαντεζί μέρος της τροπαιοθήκης τους φυλαγμένα τα τρία (1968, 1999, 2008) γυαλιστερά ασημικά τους. Μόνο που αυτά θα μπορούσαν να είναι πέντε. Ο Μέσι, αλλά και γενικότερα η Μπαρτσελόνα ήταν που τους τα στέρησε σε μία από τις καλύτερες περιόδους της ιστορίας τους. Στους δύο τελικούς σε Ρώμη (2-0) και Λονδίνο (3-1), ο Μέσι όχι μόνο σκόραρε, αλλά έκανε ματσάρες. Βέβαια εδώ υπάρχει και το κοντράστ. Αφού θα έλειπε και ο Ρονάλντο από το ποδόσφαιρο, η Γιουνάιτεντ λογικά δεν θα κατακτούσε το τρόπαιο στη Μόσχα κόντρα στην Τσέλσι, μιας κι εκείνος είχε βάλει το γκολ της. Λέμε τώρα, κουβέντα να γίνεται!



Νεϊμάρ vs Μπέιλ
Αμφότεροι αποτελούν τις δύο από τις τρεις πιο ακριβές μεταγραφές όλων των εποχών. Εάν δεν υπήρχε ο Ρονάλντο, θα ήταν οι δυο τους και μόνο. Και εάν έβγαινε και ο Μέσι από τη… μέση, τότε η δική τους κόντρα θα ήταν που θα απασχολούσε το star system και τα media. Κάποιοι ασχολούνται και με αυτήν την σύγκριση, αλλά εάν έπαιζαν μόνοι τους, σε αυτούς θα αποτυπωνόταν όλη η κόντρα του Clasico και όχι μόνο.


Περισσότερο ενδιαφέρον για τη «Χρυσή Μπάλα»
Από το 2007 και έπειτα δεν υπάρχει χρονιά που να μην εμφανίζονται ταυτόχρονα τα ονόματα τους στην τελική τριάδα. Κατά συνέπεια δεν μένει χώρος για άλλους παικταράδες, οι οποίοι στάθηκαν άτυχοι και έπεσαν σε αυτή την εποχή των Μέσι-Κριστιάνο. Ο Μέσι με τέσσερις νίκες (2 φορές 2ος και μία 3ος) και ο Κριστιάνο με τρεις πρωτιές (πέντε φορές 2ος) μονοπωλούν το κορυφαίο ατομικό ποδοσφαιρικό βραβείο, με τον Κακά (2007) να είναι ο τελευταίος εκτός των δύο που το κατέκτησε. Και φέτος λοιπόν μία από τα ίδια, με τον Νεϊμάρ να είναι ο τρίτος της παρέας. Πόσες θα είχε άραγε ο Ινιέστα;


Καλύτερος στον κόσμο ο Ιμπρα
Δεν υπάρχει παίκτης που να έχει την τεχνική, τη φαντασία το επίπεδο του Ιμπραΐμοβιτς και να συνεχίζει να συνεχίζει στα 34 του να κάνει τόσο απίθανα πράγματα. Ο Ζλάταν είναι αδικημένος για δύο λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με την ύπαρξη των άλλων δύο παικταράδων και ο δεύτερος με το ότι είναι Σουηδός. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι για πολλούς ανά τον κόσμο ο Ιμπρα είναι ούτως ή άλλως ανώτερος τους και ο κορυφαίος της εποχής μας!


Follow me: @jorgekaraman

 

Τελευταία Νέα