Οζίλ και Ράμσεϊ: Τα «κλειδιά» της Άρσεναλ

Gazzetta team
Οζίλ και Ράμσεϊ: Τα «κλειδιά» της Άρσεναλ

bet365

Ο Alex Keble γράφει για τους παίκτες, που θα κρίνουν το ματς της Άστον Βίλα με την Άρσεναλ.

Η Άρσεναλ βρίσκεται στη δίνη μίας ακόμη κρίσης τραυματισμών, όμως στην πραγματικότητα δεν δείχνει να έχει επηρεαστεί πολύ ακόμα. Αυτή τη φορά οι κανονιέρηδες έχουν να αντιμετωπίσουν την Άστον Βίλα, που αναμένεται να παίξουν με τακτική παρόμοια με εκείνη, που τους έδωσε την ισοπαλία με την Μάντσεστερ Σίτι (0-0). Έτσι, οι παίκτες-κλειδιά για την ομάδα του Βενγκέρ θα είναι οι Οζίλ και Ράμσεϊ.

Ο τελευταίος έχει 87,5 πάσες μέσο όρο στα δύο τελευταία παιχνίδια, έχοντας γυρίσει στη φυσική του θέση στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Οι ικανότητές του επιθετικά αποδείχθηκαν κρίσιμες στο να ανοίξει η άμυνα της Σάντερλαντ, καθώς ο Ουαλός είχε 4 key passes, μία ασίστ στο δεύτερο γκολ, ενώ πέτυχε το τρίτο. Ο Οζίλ από την άλλη έχει σκοράρει ή φτιάξει τουλάχιστον ένα γκολ στα τελευταία 9 παιχνίδια στην Premier League. Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα για το ταλέντο του Γερμανού.

58

Η Βίλα είχε κατοχή μόλις στο 39% στο ματς με τη Σίτι, παίζοντας αμυντικά με 5-4-1, προσπαθώντας να κλείσει τους χώρους. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι οι μέσοι της είχαν μόλις 2 τάκλιν και 1 κόψιμο, δείχνοντας το πόσο προσεκτικά έπαιξαν, αποφεύγοντας τις μονομαχίες με τους αντιπάλους στο ένας εναντίον ενός. Ο Γκαρντ ζήτησε από τους παίκτες του οι γραμμές να είναι κοντά, η ομάδα να είναι συμπαγής και να αφήσει πολλούς χώρους στους πολίτες.

59

Εκείνος που έκανε την περισσότερη δουλειά για τους χωριάτες ήταν ο Σάντσες, που προσπάθησε να περιορίσει τον Τουρέ και κατάφερε να τον κρατήσει εκτός παιχνιδιού, καθώς ο Ιβιοριανός δεν δημιούργησε ούτε μία ευκαιρία για τους συμπαίκτες του. Είναι πολύ πιθανό ο Γκραντ να αναθέσει παρόμοια αποστολή στον Κολομβιανό, αυτή τη φορά πάνω στον Οζίλ, κάνοντας τη μονομαχία τους το πιο σημαντικό στοιχείο για τη νίκη.

Με την παρουσία του Ράμσεϊ, όμως, στη μεσαία γραμμή της Άρσεναλ, τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα για την Άστον Βίλα, καθώς ο Ουαλός έχει την ικανότητα και να πασάρει και να κρατάει κοντά τους συμπαίκτες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα