Το «παιχνίδι» με τις... σφαίρες

Γιώργος Καραμάνος
Το «παιχνίδι» με τις... σφαίρες

bet365

Με αφορμή την δολοφονία του Αρνολντ Περάλτα, παρουσιάζουμε μία δραματική λίστα των 10 πιο γνωστών ποδοσφαιριστών της Λατινικής Αμερικής που έφυγαν από τη ζωή με τον ίδιο τρόπο.

Οι περιπτώσεις πραγματικά είναι δεκάδες. Είναι υπερβολικά πολλές και διαλέξαμε τις πιο σημαντικές, ξεκινώντας από την διασημότερη όλων και έπειτα. Μιλάμε πάντα για την Κεντρική και Νότια Αμερική και όχι για άλλες γωνιές του πλανήτη, όπου επίσης συμβαίνουν αντίστοιχα τραγικά περιστατικά.

Το θέμα γίνεται με αφορμή τη δολοφονία του Αρνολντ Περάλτα από τι Ονδούρες...

Αντρές Εσκομπάρ
Η περίπτωση του είναι και η πιο διάσημη. Τον Ιούλιο του 1994, 10 μέρες αφότου είχε σημειώσει το μοιραίο αυτογκόλ στην εστία της Κολομβίας στην αναμέτρηση με τις Η.Π.Α. στο Μουντιάλ, πυροβολήθηκε σε ντισκοτέκ του Μεντεγίν. Εκείνο το αυτογκόλ έκανε κάποιους μεγαλέμπορους ναρκωτικών να χάσουν πολλά εκατ. δολάρια στο στοίχημα, καθώς είχαν παίξει πρόκριση της χώρας τους από τον όμιλο. Ο διεθνής σέντερ μπακ της Ατλέτικο Νασιονάλ ήταν 27 ετών.

Αρλέι Αντόνιο Ροδρίγκες Μπεδόγια
Τον Ιούλιο του 1995, ο 20χρονος σέντερ μπακ της Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν, βγαίνοντας από ένα εμπορικό κέντρο δέχτηκε πυροβολισμούς. Μαζί του πέθανε και φίλος του που ήταν άσχετος με το ποδόσφαιρο. Οι αρχές υποστήριζαν ότι ο Μπεδόγια είχε αρνηθεί να υπαχθούν τα δικαιώματα του σε κάποιον έμπορο ναρκωτικών. Με τη δική του δολοφονία έκλεισε εκείνη την εποχή ένας κύκλος με 10 νεκρούς παίκτες στην Κολομβία σε διάστημα πέντε ετών.

Αλεσάντερ Γκονσάλβες ντα Σίλβα
Την προηγούμενη μέρα είχε μόλις πραγματοποιήσει το όνειρο του και είχε κάνει ντεμπούτο με την Πορτουγκέσα στη Β' κατηγορία του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου. Ο πιτσιρικάς επιθετικός όμως είχε ανοικτούς λογαριασμούς με συμμορίες της γειτονιάς του. Ετσι εκείνο τον Οκτώβριο του 2000 μία σφαίρα του αφαίρεσε τη ζωή στη φαβέλα της Νόβα Ολάντα στο Σάο Πάουλο.

Μίλτον Φλόρες
Πρόκειται για την πιο τρελή-δραματική-άτυχη ιστορία απ' όλες. Τον Οκτώβριο του 2003 που έφυγε από τη ζωή, στα 29 του ήταν ο βασικός τερματοφύλακας της Εθνικής Ονδούρας. Μόνο που ο "Chocolate", όπως τον αποκαλούσαν επειδή πρωταγωνιστούσε σε διαφήμιση σοκολάτας, απλά βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. Καθώς έκανε σεξ στο αυτοκίνητο του, δίπλα έπεσαν πυροβολισμοί από δύο αντίπαλες συμμορίες. Οι αδέσποτες σφαίρες τον χτύπησαν, αλλά ήταν ακόμα ζωντανός (σ.σ.: η γυναίκα που ήταν μαζί του πέθανε ακαριαία) και προσπάθησε να οδηγήσει ως το νοσοκομείο. Ωστόσο, ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και έριξε το αυτοκίνητο πάνω σε δέντρο, για να πεθάνει τελικά από το τρακάρισμα.

Νταβίδ Πορτίλες
Τον Μάιο του 2008 ο 24χρονος σέντερ μπακ της Αλιάνσα του Παναμά, βρέθηκε να κυνηγάει δύο πιτσιρικάδες 16 ετών που πήγαν να ληστέψουν μία γυναίκα. Τότε ο ένας έβγαλε πιστόλι και τον σκότωσε.

Εντουιν Μαρτίνες
Ηταν μόλις 19 ετών και η Μπογιακά Τσικό της Α' Κατηγορίας του κολομβιανού ποδοσφαίρου, τον είχε κάνει δικό της. Μόνο που δεν πρόλαβε ποτέ να αγωνιστεί με τη φανέλα της. Λίγο πριν το ντεμπούτο του τον Απρίλιο του 2009 τον πυροβόλησαν άτομα σε ένα μηχανάκι. Κανείς δεν έμαθε ποτέ την αιτία.

Κάρλος Μερσέντες Βάσκες
Σέντερ μπακ στην Ντεπορτίβο Μαλακατέκο, στα 28χρόνια του βρισκόταν στην καλύτερη φάση της καριέρας του. Τον Νοέμβριο του 2010 όμως εξαφανίστηκε. Τον είχαν απαγάγει, αλλά δεν ζητούσαν λύτρα. Επειτα από κάποιες μέρες βρέθηκε νεκρός. Δολοφόνος του ένας απατημένος σύζυγος, καθώς ο Βάσκες είχε σχέσεις με τη γυναίκα του.

Χαβιέρ ντε λα Ρόσα
Ηταν το μεγάλο ταλέντο και ταυτόχρονα το κακό παιδί του παναμέζικου ποδοσφαίρου. Μόνο που φαινόταν να έχει μπει στον ίσιο δρόμο, όταν τον Μάιο του 2011 τον βρήκε το κακό. Ο ίδιος είχε σημειώσει δύο γκολ στο εντυπωσιακό 4-0 της δικής του Τσορίγιο κόντρα στην Ταούρο, νίκη που έδωσε και το εισιτήριο για τον τελικό του πρωταθλήματος. Αφού λοιπόν έβαλε τα γκολ του και έκανε μπάνιο, βγήκε από τα αποδυτήρια. Εκεί πυροβολήθηκε, ενώ βρισκόταν δίπλα του όλη η οικογένεια του. Ο Ντε λα Ρόσα ήταν μπλεγμένος σε υπόθεση δολοφονίας και είχε περάσει στη φυλακή δύο χρόνια, πριν αφεθεί ελεύθερος να παίξει ξανά μπάλα. Η δολοφονία του θεωρήθηκε πράξη εκδίκησης.

Ιγνάσιο Φλόρες
Υπήρξε από τις σημαντικότερους παίκτες στην ιστορία της Κρους Ασούλ. Μόνο αυτήν υπηρέτησε ως σέντερ μπακ, φτάνοντας να αγωνιστεί με το Μεξικό στο Μουντιάλ του 1978. Η περίπτωση του είναι διαφορετική από τις υπόλοιπες, μιας και δολοφονήθηκε στα 58 του. Συνέβη τον Αύγουστο του 2011 σε αυτοκινητόδρομο, όταν γάζωσαν με 76 σφαίρες το φορτηγάκι του. Η αστυνομία είπε ότι χρωστούσε πολλά σε παράνομο τζόγο.

Εντισον Τσαρά
Λίγους μήνες νωρίτερα είχε μετακομίσει στην Κίνα, παίρνοντας ένα σεβαστό ποσό. Μόνο που ο 31χρονος Κολομβιανός επιθετικός με θητεία σε όλα τα μικρά Εθνικά κλιμάκια , είχε αφήσει απλήρωτους κάποιος σημαντικούς κύριους πίσω στη γενέτειρα του, την μικρή πόλη Παντίγια. Με θητεία σε ομάδες όπως Ντεπορτίβο Κάλι, Αμέρικα Κάλι, Ονσε Κάλδας, Σιενσιάνο, Σπόρτινγκ Κριστάλ, ήταν σοβαρό όνομα στη Νότια Αμερική. Οπότε όταν επέστρεψε τον Οκτώβριο του 2011 για λίγες μέρες στην πατρίδα του, τον εντόπισαν και τον πυροβόλησαν, ενώ βρισκόταν μέσα σε κομμωτήριο.

 

Τελευταία Νέα