Οι 100 καλύτεροι του 2015 (60-51)

Gazzetta team
Οι 100 καλύτεροι του 2015 (60-51)

bet365

To 2015... φεύγει και το FourFourTwo παρουσιάζει τους 100 κορυφαίους παίκτες της χρονιάς. Δείτε την πρώτη δεκάδα από το 60 μέχρι το 51.

60. Πετρ Τσεχ

Η Άρσεναλ έψαχνε για χρόνια τερματοφύλακα κλάσης και τελικά τον βρήκε το περασμένο καλοκαίρι. Ο Κουρτουά μπορεί να ανέλαβε τα ηνία στην Τσέλσι, όμως ο Μουρίνιο δεν ήθελε με τίποτα να χάσει τον Τσέχο. Δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, όμως, και ο έμπειρος γκολκίπερ άλλαξε γειτονιά στο Λονδίνο. Με μέσο όρο αποκρούσεων 3,5 ανά παιχνίδι είναι στο top 5 της Premier League, έστω και το ξεκίνημα ήταν... μουδιασμένο, και οι κανονιέρηδες είναι σίγουρα οι κερδισμένοι της υπόθεσης.

59. Τιάγκο Αλκάνταρα

Οι τραυματισμοί δεν τον αφήνουν σε ησυχία. «Φτάσαμε στο σημείο τον περισσότερο καιρό να είμαι εκτός ομάδας», είχε πει ο ίδιος στο FFT. «Νιώθω, όμως, ότι είμαι στο 100%, ώστε να κάνω την καλύτερή μου σεζόν». Ο Τιάγκο έχει καταφέρει να κάνει τη διαφορά στη μεσαία γραμμή της Μπάγερν και αν είναι υγιής είναι δεδομένο ότι θα έχει μία θέση στο ρόστερ της Ισπανίας για το Euro. Τα καλύτερα έρχονται.

58. Σάντι Καθόρλα

Ο Σάντες μπορεί να κάνει τη διαφορά για την Άρσεναλ, όμως στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν η παρουσία του Καθόρλα στη μεσαία γραμμή σε ρόλο πιο αμυντικό από ό,τι μας είχε συνηθίσει ήταν καταλυτική. Καθιερώθηκε, πλέον, εκεί από τον Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος τον εμπιστεύεται τυφλά.

57. Ζόρντι Άλμπα

Ο Ισπανός μπακ βρέθηκε ξανά στα γνωστά του στάνταρ και έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στον θρίαμβο της Μπαρτσελόνα. Συνεχίζει να κάνει κούρσες ασταμάτητα και το μόνο που μένει είναι να είναι σε θέση να επαναλάβει τις εμφανίσεις του και με την εθνική.

56. Βενσάν Κομπανί

Πολλοί ήταν εκείνοι που πίστεψαν ότι είναι «τελειωμένος». Ο Βέλγος μπορεί να μην διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του, όμως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η άμυνα της Μάντσεστερ Σίτι μοιάζει χαμένη χωρίς τον ηγέτη της. Η σεζόν φέτος ξεκίνησε ιδανικά, όμως στη συνέχεια ταλαιπωρήθηκε από προβλήματα τραυματισμών.

55. Εντίνσον Καβάνι

Το 2015 δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Καβάνι, που έχασε τεράστιες ευκαιρίες στο Champions League, ενώ με την Ουρουγουάη είχε περισσότερες αποβολές από ό,τι γκολ. Αυτό ήταν που φάνηκε, καθώς στην ουσία η χρονιά ήταν πολύ καλή για τον επιθετικό της Παρί. Ξεκίνησε φουριόζος φέτος και δείχνει έτοιμος να ηγηθεί της επίθεσης των Παριζιάνων τα επόμενα χρόνια.

54, Μιραλέμ Πιάνιτς

Ο Τότι ετοιμάζεται να παραδώσει τα σκήπτρα του στον επόμενο ηγέτη της Ρόμα και αυτός θα είναι ο Πιάνιτς. Οι Ρωμαίοι είναι άλλη ομάδα με τον Βόσνιο στη μεσαία γραμμή, όμως υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να τον χάσουν από κάποια μεγαλύτερη ομάδα.

53. Φρανκ Ριμπερί

Έχοντας αποσυρθεί από την εθνική, ο Ριμπερί ετοιμαζόταν για ακόμη μία εξαιρετική σεζόν. Αντί για αυτό, όμως έμεινε εκτός στο μεγαλύτερο μέρος του 2015 με πρόβλημα στον αστράγαλο. Όταν είναι υγιής, είναι ικανός να διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα, όμως στα 32 του πρέπει να κάνει συντήρηση.

52. Κόκε

Το γεγονός ότι σπάνια παίζει στη φυσική του θέση και τα πηγαίνει τόσο καλά είναι δείγμα της ποιότητάς του. Ο 23χρονος αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα όπλα του Σιμεόνε και είναι πολύ πιθανό να είναι στις βασικές επιλογές του Ντελ Μπόσκε για το Euro.

51. Νικολάς Οταμέντι

Η Μάντσεστερ Σίτι χτύπησε διάνα. Κάθε καλοκαίρι μετά το 2008 οι πολίτες έψαχναν έναν κεντρικό αμυντικό να πλαισιώσει τον Κομπανί και φαίνεται ότι επιτέλους τον βρήκε. Ο 27χρονος συνδυάζει την εμπειρία με την ποιότητα και το μέλλον. Οι εμφανίσεις του με την Βαλένθια ήταν εκείνες που τον έβαλαν στη λίστα. Όχι ότι δεν έχει πάει καλά στην Αγγλία, όμως είναι λογικό να χρειάζεται χρόνο προσαρμογής.

*Δείτε εδώ τη λίστα 100-91, εδώ τη λίστα 90-81, εδώ τη λίστα 80-71 και εδώ τη λίστα 70-61

 

Τελευταία Νέα