Όταν ο σεΐχης κάνει «ντου» (vids)

Όταν ο σεΐχης κάνει «ντου» (vids)

bet365

Με αφορμή την επίθεση ενός σεΐχη σε διαιτητή στο Κουβέιτ, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γυρίζει το χρόνο πίσω και θυμίζει την εισβολή ενός άλλου σεΐχη σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σε χώρες, όπως το Κουβέιτ, υπάρχουν κάποιοι άγραφοι κανόνες. Ένας βασικός εξ’ αυτών είναι πως ο σεΐχης έχει πάντα δίκιο! Κάπως έτσι φαίνεται πως σκέφτηκε και τώρα ο συγκεκριμένος στον αγώνα κυπέλλου ανάμεσα σε Αλ Ζάχρα και Καϊτάν. Πήγε, λοιπόν, να βρει το δίκιο του... πυξ λαξ, σαν κλασικός χούλιγκαν των γηπέδων.

Οι κυβερνήτες του Κουβέιτ συχνά πυκνά παρακολουθούν ποδόσφαιρο, όμως κάνουν ένα λάθος. Νομίζουν πως το γήπεδο είναι... το παλάτι τους, όπου μπορούν να κάνουν ό,τι αυτοί θέλουν. Όπως το 1982, στο Μουντιάλ της Ισπανίας. Το Κουβέιτ συμμετείχε για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η παρουσία του θα είχε περάσει απαρατήρητη, αν στον αγώνα κόντρα στη Γαλλία (ήταν επίσης με Αγγλία-Τσεχοσλοβακία στον ίδιο όμιλο) ο σεΐχης Fahad Al-Ahmed Al-Jaber Al-Sabah δεν είχε κάνει «ντου» στον αγωνιστικό χώρο.

Το σκορ ήταν στο 3-1 υπέρ των «τρικολόρ», οι οποίοι στο 81ο λεπτό σημείωσαν ένα ακόμη τέρμα με τον Ζιρές. Αυτή ήταν η φάση, που οδήγησε στην «έκρηξη» τον σεΐχη, καθώς πριν το γκολ ακούστηκε ένα σφύριγμα, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Κουβέιτ να σταματήσουν να αμύνονται. Το σφύριγμα, όμως, δεν ήταν από το διαιτητή, αλλά από την εξέδρα, με αποτέλεσμα ο Ρώσος, Μίροσλαβ Στούπαρ, να κατακυρώσει – ορθώς - το τέρμα. Ο σεΐχης, όμως, είχε αντίθετη άποψη.

Αρχικά, ο Fahad Al-Ahmed Al-Jaber Al-Sabah (που ήταν ταυτόχρονα και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας) καλούσε από την εξέδρα τους ποδοσφαιριστές της εθνικής του ομάδας να αποχωρήσουν από το γήπεδο, ενώ στη συνέχεια κατέβηκε ο ίδιος στον αγωνιστικό χώρο. Απείλησε τον διαιτητή πως αν δεν άλλαζε την απόφασή του και ακύρωνε το γκολ των Γάλλων, θα έπαιρνε την ομάδα και θα έφευγε. Και τα κατάφερε. Ο ρέφερι έκανε «κωλοτούμπα» και δε μέτρησε το τέρμα του Ζιρές, με αποτέλεσμα να παραμείνει το 3-1.

Τελικά, η Γαλλία έκανε αργότερα το 4-1, ενώ ο σεΐχης τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο (τεράστια... τιμωρία για ένα δισεκατομμυριούχο!) για την εισβολή του στο γήπεδο. Ωστόσο έδειξε σε όλους τη δύναμή του και κυρίως στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία, η οποία αφού δεν μπορούσε να κάνει κάτι σε εκείνον, έδειξε τα... δόντια της στον «αδύναμο» της υπόθεσης. Το διαιτητή, που δεν ξανασφύριξε ποτέ διεθνή αγώνα.

Δείτε τι έγινε τότε στο παρακάτω βίντεο.

 

Τελευταία Νέα