Οι 100 καλύτεροι του 2015 (90-81)

Gazzetta team
Οι 100 καλύτεροι του 2015 (90-81)

bet365

To 2015... φεύγει και το FourFourTwo παρουσιάζει τους 100 κορυφαίους παίκτες της χρονιάς. Δείτε την πρώτη δεκάδα από το 90 μέχρι το 81.

90. Χάρι Κέιν

Πριν από 12 μήνες έμοιαζε απίθανο ο Κέιν να βρεθεί σε αυτή τη λίστα. Παρόλα αυτά, με 24 γκολ στην Premier League το 2015, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το άξιζε. Κέρδισε το βραβείο του καλύτερου νέου στο πρωτάθλημα και μετά το μέτριο ξεκίνημα φέτος έχει πάρει ξανά τα πάνω του. Βρέθηκε στην εθνική και λογικά θα έχει θέση στο ρόστερ για το Euro.

89. Χαβιέρ Παστόρε

Έστω και αν δεν παίζει πλέον ως καθαρόαιμο δεκάρι, παραμένει ένας από τους καλύτερους Αργεντίνους μέσους. Τώρα, έχει αρχίσει επιτέλους να δείχνει και την κλάση του στην Παρί. Την προηγούμενη σεζόν είχε τις περισσότερες ασίστ στην Ligue 1, ενώ είναι βασικός και στην ενθική της πατρίδας του.

88. Ντιμίτρι Παγιέ

Η νέα συμφωνία της Premier League για τα τηλεοπτικά δικαιώματα έχει επιτρέψει σε όλες τις ομάδες να ξοδέψουν χωρίς όριο. Η Γουέστ Χαμ το εκμεταλλεύτηκε, για να πάρει τον Παγιέ από την Μαρσέιγ. Όσοι στην Αγγλία δεν τον ήξεραν, τον έμαθαν για τα καλά με το καλησπέρα. Πριν τραυματιστεί πριν λίγες ημέρες είχε δημιουργήσει τις περισσότερες ευκαιρίες στο 2015 στα top 5 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

87. Μάρκο Βεράτι

«Παίζει στο ίδιο επίπεδο με τους μέσους της Μπαρτσελόνα. Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είναι από τους καλύτερους στον κόσμο στη θέση του. Μου θυμίζει εμένα σε αρκετά πράγματα». Όταν ο θαυμασμός έρχεται από τον Τσάβι, τότε σημαίνει πολλά. Είναι μόλις 23 ετών και ήδη έχει 15 συμμετοχές με την Ιταλία. Κανένας άλλος δεν είχε περισσότερες επιτυχημένες πάσες από εκείνον στην Ligue 1 τη σεζόν 2014-15, ενώ είναι από τους παίκτες-κλειδιά της Παρί.

86. Γουίλιαμ Καρβάλιο

Ο υψηλόσωμος μέσος αναδείχθηκε ο καλύτερος παίκτες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U21 το περασμένο καλοκαίρι. Είναι εκείνος που κρατάει ολόκληρη τη μεσαία γραμμή της Σπόρτινγκ, που φέτος δείχνει έτοιμη να επιστρέψει στις επιτυχίες, και ήδη βρίσκεται ψηλά στη λίστα πολλών κορυφαίων ομάδων.

85. Μάουρο Ικάρντι

Το ξεκίνημα της σεζόν 2014-15 δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό για τον Ικάρντι, που είχε έρθει σε αντιπαράθεση με τους οπαδούς της Ίντερ. Ο 22χρονος επιθετικός, όμως, κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση,τελειώνοντας τη σεζόν με 27 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Αργεντίνος έχει αποδείξει πόσο «φονικός» είναι και στην ομάδα του Μαντσίνι είναι από εκείνους που κάνουν τη διαφορά στην προσπάθεια για επιστροφή στους τίτλους.

84. Φελίπε Άντερσον

Είναι από τις αποκαλύψεις της Serie A από τον περασμένο Δεκέμβριο. Μπορεί αρχικά να είχε μόλις 1 γκολ σε 33 εμφανίσεις με την Λάτσιο, όμως ξαφνικά άρχισε να... μαγεύει. Εκπληκτικός ρυθμός, ντρίμπλα, κοντρόλ και ικανότητα να χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια, είχε 10 γκολ και 7 ασίστ μέχρι το τέλος της περσινής σεζόν. Ο 22χρονος έχει σκοράρει άλλες 5 φορές φέτος και μοιάζει θέμα χρόνου να κάνει το επόμενο βήμα, με την Λάτσιο να βάζει πολλά εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της.

83. Μπλες Ματουιντί

Υπάρχουν ελάχιστοι πιο ολοκληρωμένοι μέσοι από τον Ματουιντί στον κόσμο. Ο Γάλλος κυριαρχεί στη μεσαία γραμμή της Παρί και συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά για τον 28χρονο άσο, του οποίου το μεγαλύτερο προσόν είναι η εκπληκτική φυσική κατάστασή του και η δύναμη, που σε συνδυασμό με την τεχνική του, κάνουν τη διαφορά.

82. Κλαούντιο Μακρίζιο

Στο κουαρτέτο της μεσαίας γραμμής της Γιουβέντους την περσινή σεζόν είχε τον πιο παράξενο ρόλο. Του είχε ζητηθεί να καλύψει το κενό του Πίρλο στο ξεκίνημα της σεζόν και έδειξε πράγματα, που δεν περιμέναμε. Ο 29χρονος μέσος αποδεικνύεται ότι είναι περισσότερα από όσα είχε δείξει τα προηγούμενα χρόνια και εντυπωσιάζει. «Ο Κλαούντιο είναι ήδη θρύλος της; Γιουβέντους», είπε ο Ανιέλι το περασμένο καλοκαίρι.

81. Άλεξ Τεϊσέιρα

Ο Βραζιλιάνος είναι ένα επίπεδο πάνω από τους υπόλοιπους στην Ουκρανία και είναι μάλλον θαύμα, που δεν πήρε μεταγραφή το προηγούμενο καλοκαίρι, παίρνοντας μέρος στη μαζική έξοδο. Έγινε αρχηγός της Σαχτάρ και σκοράρει με εντυπωσιακό ρυθμό, έχοντας 22 γκολ σε 14 στο πρωτάθλημα φέτος. Σκεφτείτε να έπαιζε και επιθετικός, καθώς συνήθως παίζει σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον στράικερ.

*Δείτε εδώ τη λίστα από το 100 μέχρι το 91.

 

Τελευταία Νέα