El Clásico και Πέρεθ, μία ζόρικη ιστορία

Γιώργος Καραμάνος
El Clásico και Πέρεθ, μία ζόρικη ιστορία

bet365

Το 0-4 ήταν η 16η ήττα σε 38 ντέρμπι για τον Φλορεντίνο Πέρεθ, επί των ημερών του οποίου η Ρεάλ έχει πέντε λιγότερες επιτυχίες, αλλά και ιστορικούς διασυρμούς. Αρνητικό το πρόσημο και για Κριστιάνο.

Ο Λορένθο Σανθ είχε κατακτήσει το Champions League του 1998 και του 2000. Ακόμα και με αυτά τα υπερόπλα ωστόσο, δεν μπόρεσε να νικήσει τον υποψήφιο Φλορεντίνο Πέρεθ. Ο τελευταίος εμφανίστηκε με ένα σωρό υποσχέσεις. Σε μία μάλιστα ομιλία του τόνισε εμφατικά ότι ποτέ στις δικές του μέρες δεν θα ξανασήκωνε κεφάλι η Μπαρτσελόνα. Ηταν όμως εύκολα λόγια τότε, καθώς οι Καταλανοί βρίσκονταν σε κακή κατάσταση και σε καμία περίπτωση δεν έδειχναν ικανοί για όσα ακολούθησαν την τελευταία 10ετία.

Στα 69 του και περίπου 15 χρόνια από εκείνη την εξαγγελία για τη Μπάρτσα, ο νυν πρόεδρος βλέπει ότι μάλλον δεν τα έχει πάει και τόσο καλά όσον αφορά Clásico. Με διάλλειμα τα τρία χρόνια (Φεβρουάριος 2006-Μάιος 2009), στα οποία την ηγεσία του club είχε καταλάβει ο Ραμόν Καλδερόν, ο Πέρεθ έχει ζήσει 38 ντέρμπι σε όλες τις διοργανώσεις. Ξέρετε σε πόσα από αυτά έχει δει την ομάδα του να νικάει; Μόνο σε 11.

Μιλάμε για εκπληκτικά μικρό νούμερο, καθώς αναφερόμαστε όχι στην Ατλέτικο ή τη Βαλένθια, αλλά στη Ρεάλ! Επίσης επί των ημερών του Πέρεθ έχουν υπάρξει 11 ισοπαλίες, αλλά οι ήττες είναι περισσότερες, όπως και τα εις βάρος του γκολ (51-66). Και δεν είναι μόνο οι 16 φορές που η Μπάρτσα τους νίκησε, αλλά και το ότι σε αυτό το διάστημα έχουν υπάρξει συντριβές ιστορικές. Το 0-3 του Ροναλντίνιο, το 4-0, το 2-6, τώρα το 0-4. Είναι βαριά πράγματα αυτά. Οσα βαριά ήταν και εκείνα τα λόγια της πρώτης υποψηφιότητας του που δεν επαληθεύτηκαν ποτέ.



Κριστιάνο vs Μέσι
Ωστόσο, δεν είναι μόνο ο Πέρεθ που δεν τα έχει πάει καλά. Κατά συνέπεια, αρνητικό είναι και το σερί του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο CR7 από το 2009 έχει αντιμετωπίσει τους Μπλαουγκράνα 24 φορές. Πόσες έχει βγει νικητής; Μόλις τις έξι από αυτές, μετρώντας άλλες τόσες ισοπαλίες και τις διπλές ήττες (12), έχοντας παρουσία και στους ιστορικούς διασυρμούς της τελευταίας εξαετίας. Ο Λιονέλ Μέσι πάλι δεν θα γινόταν να έχει πιο τέλεια νούμερα. Στα δικά του 31 ντέρμπι, νικητής βγήκε στα 15, ισοπαλία πήρε στα επτά και ηττήθηκε σε εννέα. Τρομερό είναι το επίτευγμα του στο σπίτι του αντιπάλου. Στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» έχει εμφανιστεί 16 φορές, βάζοντας 12 γκολ και έχοντας οκτώ ασίστ!

Αλλά ας επιστρέψουμε στον Πέρεθ, ο οποίος είναι το μαύρο πρόβατο για το κοινό της Ρεάλ. Σε εκείνον χρεώνεται το μεγαλύτερο μερίδιο της αποτυχίας και αυτό είναι το σωστό. Ο Πέρεθ κάνει τις λάθος επιλογές και επιμένει να παρεμβαίνει ακόμα και στον σχηματισμό της 11άδας…

 

Τελευταία Νέα