Γιατί η Αρσεναλ πρέπει να πάρει τον Λακαζέτ

Γιατί η Αρσεναλ πρέπει να πάρει τον Λακαζέτ

Gazzetta team
Γιατί η Αρσεναλ πρέπει να πάρει τον Λακαζέτ

bet365

Καθώς οι σχέσεις του με τον Ζαν Μισέλ Ολάς χειροτερεύουν, ο Άντριου Γκίμπνι γράφει γιατί ο Αλεξάντρε Λακαζέτ πρέπει να μπει σε πρώτο πλάνο στο Emirates.

Διακοπές για παιχνίδια εθνικών ομάδων: Είτε τις λατρεύεις, είτε τις μισείς. Ο Αλεξάντρε Λακαζέτ μάλλον ανήκει στην πρώτη κατηγορία, με την αργοπορημένη κλήση του στην ομάδα της Γαλλίας να έρχεται ως ένα πολύ καλό νέο.

Όλο το καλοκαίρι ο 24χρονος ήταν ένας από τους πιο πολυπόθητους παίκτες στην Ευρώπη. Μέχρι να κλείσει η μεταγραφική περίοδος στο τέλος Αυγούστου, η Λιόν επέμενε ότι δεν τον πουλά ανεξαρτήτως προσφοράς, αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει. Τα σημάδια της αναστάτωσης φάνηκαν στην προετοιμασία, όπου ο Λακαζέτ έδειχνε νωθρός και αδιάφορος. Ο τραυματισμός του στη μέση δεν βοήθησε, αλλά ήταν ξεκάθαρο ότι κάτι συνέβαινε στο μυαλό του.

Πριν το ματς για το Champions League της Λιόν με τη Βαλένθια, ο επιθετικός μίλησε στην Equipe, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για τις παρατεταμένες διαπραγματεύσεις για το συμβόλαιό του. «ίσως τα πράγματα γίνουν καλύτερα μετά από αυτή τη συνέντευξη», είπε ο Λακαζέτ. «Σε επηρεάζει, πρέπει να σκεφτείς κάτι άλλο, απλά δεν μπορείς».

Γκολ, γκολ, γκολ

Ήταν τη σεζόν 2013/14 όπου ο Λακαζέτ έκανε το «μπαμ». Παίρνοντας μεγαλύτερο ρόλο μετά την πώληση του Μπαφετιμπί Γκομίς, για πρώτη φορά έφτασε διψήφιο αριθμό τερμάτων, πετυχαίνοντας 15 γκολ σε 36 ματς. «.Περίμενα κάτι το 2014», αποκάλυψε. «Είχα απλά την καλύτερη σεζόν μου. Βοήθησα πραγματικά την ομάδα να επιστρέψει στο Champions League. Ο Ολάς μου είπε ότι ήταν υπερβολικό μετά από έναν χρόνο, αλλά αν επαναλάμβανα την χρονιά, τότε θα συζητούσαμε σε αυτή τη βάση».

Η πρόκληση έγινε αποδεκτή. Μια νεότερη, περισσότερο κινητική Λιόν έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο στη Γαλλία, με τον Λακαζέτ σε πρώτο πλάνο. Ο 24χρονος έκανε μια απίστευτη σεζόν, με έναν τραυματισμό να αποτελεί το μοναδικό που τον απέτρεψε να πετύχει τα τρία γκολ που χρειαζόταν για να σπάσει το φράγμα των 30. Ο Ολάς αποκάλυψε δημόσια ότι πρόσφερε στον παίκτη του ακαθάριστο μισθό 4 εκατομμυρίων το χρόνο! Δώδεκα μήνες αργότερα, υπέγραψε συμβόλαιο που έφτασε τα 4.2 εκατομμύρια, αλλά από ότι φαίνεται η ζημιά είχε ήδη γίνει.

Διαταγές προέδρου

«Θα προτιμούσα να το έκανε όπως στις διαπραγματεύσεις», συνέχισε ο Λακαζέτ. «Θα μπορούσε να μου πει "είναι υπερβολικά". Δεν χρειαζόταν να χρησιμοποιήσει αυτή τη μέθοδο που με κάνει να δείχνω κάποιος που δεν είμαι». Ο Λακαζέτ παραδέχθηκε ότι τον... έκραξε ακόμα και η ίδια του η γιαγιά όταν έμαθε τα χρήματα που αρνήθηκε, μέχρι τελικά να υπογράψει συμβόλαιο με το σύλλογο που παίζει από τα δέκα του. Αυτό τον πείραξε και από την κατάσταση και τη γλώσσα του σώματός του, φαίνεται ότι ο Ολάς τον επηρέασε.

Στο παρελθόν, η Λιόν έχει αναγκαστεί συχνά να πουλήσει τους παικταράδες της για να ισορροπήσει τα έξοδα, αλλά, σε αντίθεση με τις συμφωνίες που οδήγησαν τον Ούγκο Γιορίς στην Τότεναμ και τον Άντονι Μαρσιάλ στη Μονακό, ο σύλλογος πλέον είναι σε πολύ πιο ισχυρή θέση. Ο Ολάς φρόντισε να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Με το άνοιγμα του καινούργιου Stade des Lumières να έχει προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο του 2016, το έξτρα εισόδημα και η σταθερότητα του συλλόγου σημαίνει ότι οι λιονέ δεν θα είναι απλά ομάδα που θα πουλάει.

Ούτως ή άλλως, οι μέρες που η Λιόν έψαχνε να αγοράσει ακριβούς αστέρες έχουν περάσει. Αντιθέτως, ο Ουμπέρ Φουρνιέ συχνά παρατάσσει μια 11άδα που περιλαμβάνει τουλάχιστον 8 παίκτες-προϊόντα της ακαδημίας. Αφού πίεσε την Παρί για τον τίτλο πέρυσι, η δεύτερη θέση επιβεβαίωσε την επιστροφή στο Champions League και τα πράγματα έδειξαν θετικά στη συνέχεια. Ο Λακαζέτ δεν υπέγραψε νέο συμβόλαιο, αλλά οι συμπαίκτες του Άντονι Λόπες, Σαμουέλ Ουμτιτί, Κορεντίν Τολίσο και Ναμπίλ Φεκίρ ανανέωσαν. Ο Ολάς έδειξε την πρόθεσή του να χτίσει μια ομάδα γύρω από τους ταλαντούχους νεαρούς, με τον Λακαζέτ να αποτελεί το κόσμημα στο στέμμα.

Έτσι, ήταν σχεδόν σίγουρο πως ο ταλαντούχος επιθετικός δεν θα έφευγε το καλοκαίρι. Όποτε ρωτήθηκε, ο Γάλλος αρνήθηκε να κλείσει εντελώς την πόρτα σε πιθανή μεταγραφή, ρίχνοντας το γάντι στο σύλλογο, γνωρίζοντας ότι δεν θα μπορέσει να αρνηθεί κάποια τεράστια πρόταση.

Χώρισμα δρόμων;

Το τοπίο άλλαξε κάπως από τότε. Μέχρι τον Ιανουάριο, η διάθεση και των δύο πλευρών πρέπει να έχουν αλλάξει κατά πολύ για να κάνουν δυνατή τη συμφωνία. Ανεξάρτητα με το πως ο Λακαζέτ θα αγωνιστεί το επόμενο τρίμηνο, θα υπάρξει ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος έδειξε ότι τα φουσκωμένα έσοδα από την τηλεόραση δίνουν στους συλλόγους μεγαλύτερη δυνατότητα διάθεσης χρημάτων, κάνοντας την Αγγλία τον πιο πιθανό προορισμό του.

Και οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ δείχνουν ικανοποιημένες μέχρι στιγμές με τις επιλογές τους στην επίθεση, οπότε πρέπει να αποκλειστούν. Η Λίβερπουλ από την άλλη δύσκολα θα τον δελεάσει, δεδομένης της απουσίας της από το Champions League.

Η Άρσεναλ

Όλα τα παραπάνω αφήνουν έναν μόνο ρεαλιστικό διεκδικητή. Παρότι δεν απέκτησε ποδοσφαιριστή εκτός του τερματοφύλακα φέτος, η Άρσεναλ ξεκίνησε καλά. Η πορεία της στο Champions League δεν είναι ανάλογη, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να επηρεάσει μια πιθανή κίνηση για τον Γάλλο επιθετικό. Ο Λακαζέτ έχει άλλωστε αγωνιστεί ήδη φέτος στη διοργάνωση, γεγονός που του απαγορεύει να παίξει με άλλη ομάδα.

Παρόλα αυτά, ο Αρσέν Βενγκέρ θα μπορούσε να τον δει ως τον ιδανικό ποδοσφαιριστή που θα πρόσθετε ποιότητα ενόψει του δεύτερου γύρου.

Παρά τις προσπάθειες του Θίο Γουόλκοτ σε ρόλο κεντρικού επιθετικού, η Άρσεναλ χρειάζεται striker. Ακόμα και ο Βεννγκέρ, στον οποίο ασκήθηκε κριτική επειδή άφησε τον Μαρσιάλ να του ξεγλιστρήσει, σίγουρα δεν θα άφηνε την ευκαιρία του Λακαζέτ να περάσει.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στον παίκτη λείπει η αυτοπεποίθηση που τον οδήγησε στην διάλυση των αντίπαλων αμυνών πέρυσι. Τα σχόλια του Ολάς έχουν παίξει το ρόλο τους και ο Γάλλος διεθνής ίσως έχει παρατείνει την παραμονή του στο σύλλογο της παιδικής του ηλικίας.

Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι έχει χάσει την ικανότητά του. Αφού έχασε πέναλτι με την Ρεμς, ο Λακαζέτ αντέδρασε με τον καλύτερο τρόπο, σουτάροντας στη γωνία λίγα λεπτά αργότερα. Δεν ήταν και το καλύτερό του σουτ, αλλά χρειαζόταν ακριβώς αυτό.

Το πρόσωπό του έδειξε τον ενθουσιασμό για το ότι χρίστηκε σκόρερ, θύμισε ότι παραμένει ένα από τα πιο καυτά ταλέντα στην Ευρώπη. Η Λιόν παίζει με την Μαρσέιγ μια εβδομάδα πριν την λήξη της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Ακόμα δεν υπάρχει ημερομηνία για το άνοιγμα το νέου γηπέδου. Ο Ολάς ήταν βέβαιος ότι ο Λακαζέτ θα ήταν εκεί για να κόψει την κορδέλα, ωστόσο πλέον δεν πρέπει να είναι και τόσο...

 

Τελευταία Νέα