Ζοσέ Μουρίνιο: Η κατάρα του... ‘‘Π’’ (vids)

Ζοσέ Μουρίνιο: Η κατάρα του... ‘‘Π’’ (vids)

Ζοσέ Μουρίνιο: Η κατάρα του... ‘‘Π’’ (vids)

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος καταγράφει τις τελευταίες ήττες του Special One στην Πρέμιερ Λιγκ και παρουσιάζει μια απίθανη συγκυρία που έχει ο Πορτογάλος τεχνικός απέναντι σε προπονητές που το επίθετό τους ξεκινά από το γράμμα ‘‘Π’’.

Η δεύτερη ήττα σε τέσσερις αγώνες και η διαφορά των οκτώ βαθμών από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι έχει σκορπίσει σύννεφα ανησυχίας πάνω από το Στάμφορντ Μπριτζ. Η θέση ισχύος από την οποία ξεκινούσε η πρωταθλήτρια Τσέλσι τον φετινό μαραθώνιο της Πρέμιερ Λιγκ αποδείχθηκε πως υπήρχε μόνο... στα χαρτιά και οι πρώτες μουρμούρες γύρω από τις – μηδαμινές – κινήσεις των «μπλε» στο φετινό μεταγραφικό παζάρι έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Τα περισσότερα «πυρά» δέχεται, όπως είναι αναμενόμενο, ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος είδε αρχικά τον Μανουέλ Πελεγκρίνι να τον νικά στη σκακιέρα των πάγκων τη 2η αγωνιστική, ενώ το προηγούμενο Σάββατο υπέστη ήττα από την ομάδα του Άλαν Πάρντιου.

Εκτός από τον Special... πελάτη τους για φέτος, Πελεγκρίνι και Πάρντιου έχουν ένα ακόμη κοινό. Το επίθετό τους ξεκινά από ‘‘Π’’. Όπως από το ίδιο γράμμα ξεκινούν τα επώνυμα των προπονητών που έχουν οδηγήσει τον Μουρίνιο και στις πέντε προηγούμενες ήττες του στην Πρέμιερ Λιγκ. Μαζί με τις δύο φετινές, δηλαδή, οι επτά τελευταίες ήττες του Πορτογάλου τεχνικού στο αγγλικό πρωτάθλημα προέρχονται από ομάδες προπονητών, που το επίθετό τους ξεκινά από το γράμμα ‘‘Π’’. Το FourFourTwo του gazzetta.gr καταγράφει όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις και τις παρουσιάζει.

Γουέστ Μπρομ – Τσέλσι 3-0 (Τόνι Πούλις)
Πριν από τους δύο φετινούς «θύτες» (Πελεγκρίνι, Πάρντιου), ο τελευταίος προπονητής που είχε επικρατήσει του Ζοσέ Μουρίνιο ήταν ο Τόνι Πούλις. Ήταν στην 37η και προτελευταία αγωνιστική του περσινού πρωταθλήματος, όταν όμως η Τσέλσι είχε κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο.

Τότεναμ – Τσέλσι 5-3 (Μαουρίτσιο Ποκετίνο)
Οι «μπλε» είχαν προβάδισμα τριών βαθμών από δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι, πριν παραταχθούν στο τοπικό ντέρμπι του Λονδίνου για την 20η αγωνιστική της περσινής Πρέμιερ Λιγκ. Η Τότεναμ του Μαουρίτσιο Ποκετίνο έδωσε ένα ηχηρό «χαστούκι» στην Τσέλσι του Μουρίνιο, η οποία μετά το 5-3 του Γουάιτ Χαρτ Λέιν απέκτησε συγκάτοικο (Σίτι) στην κορυφή της βαθμολογίας.

Νιούκαστλ – Τσέλσι 2-1 (Άλαν Πάρντιου)
Ο Άλαν Πάρντιου μπορεί να υποχρέωσε φέτος τον Μουρίνιο στη δεύτερη ήττα του σε τέσσερις αγώνες, όμως και στο περσινό πρωτάθλημα του είχε κάνει τη ζημιά. Τότε, ο Άγγλος τεχνικός βρισκόταν στον πάγκο της Νιούκαστλ και για την 15η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ επικράτησε της ομάδας του Special One με σκορ 2-1, χάρις σε δύο τέρματα του Παπίς Σισέ.

Τσέλσι – Σάντερλαντ 1-2 (Γκουστάβο Πογιέτ)
Ήταν η ήττα που έβγαλε την Τσέλσι εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος τη σεζόν 2013-14. Για την 35η αγωνιστική, η Σάντερλαντ έφυγε νικήτρια από το Στάμφορντ Μπριτζ με 2-1, αφήνοντας τους «μπλε» πέντε βαθμούς από την πρώτη – τότε – Λίβερπουλ και δύο από την Μάντσεστερ Σίτι. Βέβαια, η νίκη του Μουρίνιο μια εβδομάδα αργότερα στο Άνφιλντ ήταν αυτή που έκρινε τον τίτλο (υπέρ της Σίτι), όμως ο Γκουστάβο Πογιέτ και η ομάδα του είχαν ήδη κάνει τη ζημιά στον Special One.

Κρίσταλ Πάλας – Τσέλσι 1-0 (Τόνι Πούλις)
Όχι μόνο πέρσι, αλλά και πρόπερσι ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε ηττηθεί από τον Τόνι Πούλις. Για την 32η αγωνιστική της σεζόν 2013-14, η Τσέλσι έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από το Σέλχαρστ Παρκ, χάρις σε ένα αυτογκόλ του αρχηγού της, Τζον Τέρι.

 

Τελευταία Νέα