Οι προπονητές που πλήρωσαν τα νεύρα τους (vids)

Οι προπονητές που πλήρωσαν τα νεύρα τους (vids)

bet365

Με αφορμή την απομάκρυνση του Μιγκέλ Ερέρα από την τεχνική ηγεσία του Μεξικού, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμίζει περιπτώσεις προπονητών που απολύθηκαν εξαιτίας κάποιας «έκρηξης».

Το... εκρηκτικό του χαρακτήρα του Μιγκέλ Ερέρα δεν είναι κάτι που έγινε γνωστό τώρα. Απλά αυτή τη φορά το πλήρωσε. Αν και αυτές τις μέρες ο Μεξικανός προπονητής θα έπρεπε να απολαμβάνει το νέκταρ της επιτυχίας του με την κατάκτηση του Gold Cup, εντούτοις ο 47χρονος προπονητής βρίσκεται στο... ταμείο ανεργίας. Η ενέργειά του χτυπήσει δημοσιογράφο στο αεροδρόμιο της Φιλαδέλφεια δεν πέρασε απαρατήρητη από τον ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Μεξικού, η οποία αντέδρασε άμεσα, απολύοντας τον προπονητή που λίγες ώρες πριν είχε φτάσει με την εθνική ομάδα της χώρας στην κορυφή της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής.

Ο Μιγκέλ Ερέρα δεν είναι ο πρώτος προπονητής που απομακρύνθηκε από τη θέση του για εξωαγωνιστικούς λόγους και συγκεκριμένα εξαιτίας του οξύθυμου του χαρακτήρα του. Το FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει δύο παρόμοιες περιπτώσεις.

Νόρμπερτ Μάιερ (Ντούισμπουργκ)
Ήταν 6 Δεκεμβρίου του 2005, όταν η Ντούισμπουργκ τέθηκε αντιμέτωπη με την Κολωνία. Έπειτα από μια δυνατή μονομαχία του Τζικουτζού με τον Στράιτ, μπροστά στα μάτια του Μάιερ προκάλεσε το επεισόδιο. Ο προπονητής της Ντούισμπουργκ και ο ποδοσφαιριστής της Κολωνίας αντάλλαξαν κάποια «γαλλικά», πριν ενώσουν τα κεφάλια τους και πέσουν και οι δύο στο έδαφος. Ο διαιτητής έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Άλμπερτ Στράιτ, όμως ο τηλεοπτικός δέκτης ήταν αδιάψευστος μάρτυρας. Στο πλάνο φάνηκε καθαρά πως ο Νόρμπερτ Μάιερ όχι μόνο ήταν αυτός που κουτούλησε τον αντίπαλο ποδοσφαιριστή, αλλά έπεσε και στο έδαφος κάνοντας θέατρο. Μετά από δύο ημέρες η Ντούισμπουργκ απέλυσε τον προπονητή της, ο οποίος τιμωρήθηκε και από τη γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία με απαγόρευση από κάθε προπονητική δραστηριότητα για τρεις μήνες.

Ντέλιο Ρόσι (Φιορεντίνα)
Μόλις έξι μήνες κράτησε η παρουσία του στον πάγκο της Φιορεντίνα τη σεζόν 2011-12. Τα αποτελέσματα μπορεί να ήταν άσχημα, όμως δεν ήταν αυτός ο λόγος που ο Ιταλός τεχνικός απομακρύνθηκε από τη θέση του. Στις 2 Μαΐου, οι «βιόλα» υποδέχονταν τη Νοβάρα και στο ξεκίνημα βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 0-2. Ο Ρόσι αποφασίζει στο 32ο λεπτό να αντικαταστήσει τον Άντεμ Λιάιτς και κάπου εκεί αρχίζει το επεισόδιο. Ο Σέρβος χειροκρότησε ειρωνικά τον προπονητή του, κάτι του είπε και ο Ιταλός «εξερράγη». Πλησίασε στον πάγκο και άρχισε να γρονθοκοπεί τον ποδοσφαιριστή του μπροστά στα μάτια όλων όσων βρίσκονταν στον πάγκο. Ο Λιάιτς δε γλίτωσε από τα χέρια του μαινόμενου Ρόσι, όμως και ο τελευταίος δε γλίτωσε την απόλυση από τη Φιορεντίνα. Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, η διοίκηση των «βιόλα» ανακοίνωσε την απομάκρυνση του Ιταλού τεχνικού, ενώ και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιταλίας τον τιμώρησε με απαγόρευση οποιασδήποτε αθλητικής δραστηριότητας για τρεις μήνες.

 

Τελευταία Νέα