Ράμος-Ντε Χέα και Βασιλικά μαχαιρώματα

Ράμος-Ντε Χέα και Βασιλικά μαχαιρώματα

bet365

Ο Γιώργος Καραμάνος διαβάζει τη νίκη της Γιουνάιτεντ, την ήττα της Ρεάλ και του Πέρεθ σε επικοινωνιακό και μεταγραφικό επίπεδο και την μεγάλη τράμπα ως μονόδρομο.

Δεν είναι ότι ανακαλύψαμε την Αμερική στο άρθρο για την αδυναμία των Κέιλορ Νάβας, Κίκο Κασίγια να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης της διαδοχής μίας εκπληκτικής 15ετίας από τον Ικερ Κασίγιας. Απλά έγινε πλέον ξεκάθαρο ότι η απόκτηση του Νταβίδ Ντε Χέα είναι μονόδρομος και άκρως επιτακτική. Τούτο το αξίωμα ισχύει τόσο αγωνιστικά επειδή όντως ο νεαρός πορτιέρο διαθέτει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που τον καθιστούν ικανό αντικαταστάτη και μάλιστα για πολλά χρόνια, όσο και σε διοικητικό επίπεδο. Γενικότερα αυτό το ντόμινο των Κασίγιας-Ντε Χέα-Σέρχιο Ράμος απειλεί πλέον για τα καλά την εύρυθμη καθημερινότητα και την μακροημέρευση του Φλορεντίνο Πέρεθ στον θρόνο της Βασίλισσας.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Για όποιον καταλαβαίνει ισπανικά ή έχει διάθεση μεταφρασμένης ανάγνωσης, μπορεί να διαβάσει το άκρως κατατοπιστικό άρθρο του έγκυρου σε θέματα Ρεάλ, Ντιέγο Τόρες στην «El Pais». Από αυτό προσωπικά πήρα πολλά στοιχεία και τα συνδύασα με άλλα ρεπορταζιακά κείμενα, για να βγάλω άκρη σε αυτό το γράψιμο. Τα πάντα λοιπόν ξεκίνησαν με την πώληση του Κασίγιας. Εκεί, στο αντίο του αρχηγού, ο Πέρεθ άκουσε βρισίδι και την ιαχή «φύγε, δρόμο, μακρυά» να επαναλαμβάνεται παθιασμένα. Επίσης οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων επί τούτου υπήρξαν καυστικές και τον ενόχλησαν τρομερά πολύ. Σε αυτό προστέθηκε και η δυσαρέσκεια μεγάλου μέρους των socios (σ.σ.: τα μέλη του συλλόγου), που τα έβαλαν μαζί του για τον τρόπο που χειρίστηκε και επικοινωνιακά όλη αυτή την ιστορία.

Και κάπου εκεί λοιπόν εμφανίζεται για να δέσει συνδυαστικά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το δυνατό-πιθανό αλισβερίσι των Ντε Χέα-Σέρχιο Ράμος. Η απόκτηση του πορτιέρο έχει εξελιχτεί στην «καυτή πατάτα» για τη Ρεάλ. Μόνο που οι Κόκκινοι Διάβολοι δεν πρόκειται να τον δώσουν. Πλέον αυτό είναι ξεκάθαρο. Δεν τους νοιάζει εάν τον χάσουν το επόμενο καλοκαίρι δίχως να εισπράξουν έστω και ένα ευρώ. Θα παίξουν αυτό το ποδοσφαιρικό «chicken game» με τους Μαδριλένους μέχρι τέλους. Μέχρι να τους δώσουν εκείνοι τον Σέρχιο Ράμος. Ο Ντιέγο Τόρες, τον οποίο επικαλέστηκα νωρίτερα, έγραψε ότι η Γιουνάιτεντ επανήλθε το περασμένο ΣΚ με πρόταση 60 εκατ. ευρώ που απορρίφθηκε ξανά.

Οσο λοιπόν η Ρεάλ αρνείται, τόσο θα συμβαίνει το ίδιο και από Μάντσεστερ μεριά. Μόνο που σε αυτό το «chicken game» εκείνη που έχει περισσότερα να χάσει είναι η ισπανική ομάδα. Τούτο θα συμβεί μάλιστα με διπλές σοβαρές αρνητικές συνέπειες. Η πρώτη έχει να κάνει με τον ίδιο τον Σέρχιο Ράμος. Η επιθυμία του που βγαίνει προς τα έξω ότι θέλει να φύγει, τον έχει καταστήσει persona non grata για πολλούς socios, οι οποίοι δεν ανέχονται να υπάρχουν τέτοιοι παίκτες στο δυναμικό του τόσο σπουδαίου συλλόγου τους. Εκτός αυτού όμως και επικοινωνιακά δεν είναι ότι καλύτερο, ενώ ελοχεύει πάντα ο κίνδυνος ο Ισπανός σέντερ μπακ να παραμένει ως βραδυφλεγής βόμβα που θα προκαλεί προβλήματα στα αποδυτήρια.

Αυτό είναι λοιπόν το ένα. Η άλλη αρνητική συνέπεια για τη Ρεάλ θα είναι οικονομική. Ο Ντιέγο Τόρες αναφέρει την ύπαρξη ενός προσύμφωνου μεταξύ της ομάδας και του Ντε Χέα. Σύμφωνα με αυτό, εάν οι Μαδριλένοι δεν τον έχουν αγοράσει έως τις 20 Αυγούστου, θα πρέπει να καταβάλουν στον παίκτη το ποσό των 10 εκατ. ευρώ. Και εάν δεν τον έχουν αποκτήσει έως την 1η Σεπτεμβρίου, θα του οφείλουν ακόμα πέντε. Δεν ξέρω ποιος υπέγραψε τέτοιο μυθικό προσύμφωνο, αλλά μιλάμε για πραγματικά τεράστια επιτυχία του!

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες ώρες από την ατάκα του Λουίς Φαν Χάαλ σε συνέντευξη τύπου που έδωσε από τις Η.Π.Α. «Οι μεταγραφές βρίσκονται σε διαδικασία προόδου», είπε ο Ολλανδός κόουτς και αφιέρωσε ένα σπάνιο χαμόγελο. Προφανώς λοιπόν γνωρίζει ότι παίζει εκ του ασφαλούς. Το ίδιο και ο διευθυντής της Γιουνάιτεντ, Εντ Γούντγουορντ, ο οποίος εφαρμόζει τέλεια το παιχνίδι της υπομονής. Είπαμε, η δική του πλευρά έχει να χάσει πολύ λιγότερα από τη Ρεάλ. Και το συμπέρασμα που προκύπτει απ' όλα αυτά είναι ότι το μόνο που διαφαίνεται στον ορίζοντα ως πιο πιθανό σενάριο, είναι να ολοκληρωθεί τελικά αργά ή γρήγορα αυτή η αμφίδρομη μετακίνηση και όλοι να είναι ευτυχισμένοι. Ακόμα κι έτσι βέβαια να συμβεί, ο Φλορεντίνο Πέρεθ θα είναι χαμένος σε επικοινωνιακό επίπεδο. Αυτό δεν ήταν το καλοκαίρι του...

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος