Γιουβέντους: Ο Ντράξλερ και οι άλλοι

Γιουβέντους: Ο Ντράξλερ και οι άλλοι

bet365

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για το... σαφάρι της Γιουβέντους στην Γερμανία και το ρίσκο που πρέπει να πάρουν οι μπιανκονέρι.

Πριν λίγες ημέρες η mediaset είχε παρουσιάσει το ποια κατά την εκτίμησή της θα είναι η 11άδα της Γιουβέντους την επόμενη σεζόν. Το σύστημα – υποθετικά – θα είναι το 4-3-1-2 και από το ταξίδι του Φάμπιο Παράτιτσι, τεχνικού διευθυντή, στην Γερμανία, φαίνεται να επιβεβαιώνει αυτή την πρόθεση του Αλέγκρι. Σε αυτήν υπάρχουν δύο παίκτες, που λείπουν αυτή τη στιγμή από το ρόστερ. Ο Άλεξ Σάντρο της Πόρτο για το αριστερό άκρο της άμυνας και ένας μέσος.

Το πρόβλημα, βέβαια, αρχίζει και τελειώνει στη διάθεση των μπιανκονέρι να ξοδέψουν και να κάνουν την υπέρβαση. Τρεις παίκτες εμφανίστηκαν στον Τύπο (γερμανικό και ιταλικό), όμως η γρήγορη επιστροφή του Παράτιτσι σήμερα (21/07) δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για τους Ιταλούς, που βρέθηκαν σε... φρενίτιδα τις τελευταίες ώρες, ψάχνοντας το «10», που θα κάνει τη διαφορά.

Όσο ξαφνικά εμφανίστηκε το όνομα του Κέβιν Ντε Μπρόινε άλλο τόσο εξαφανίστηκε. Σύμφωνα με τον Gianluca Di Marzio υπήρξε συνάντηση με τους ανθρώπους της Βόλφσμπουργκ, που έθεσαν την τιμή στα 60 εκατ. ευρώ. Αν, όντως, το ρεπορτάζ του – εγκυρότατου – Ιταλού ισχύει, τότε δύο είναι τα δεδομένα: ότι μία από τις βασικότερες αρχές της οικονομικής θεωρίας ισχύει, καθώς η τιμή αυξάνεται, όταν η αυξάνεται η ζήτηση και η προσφορά παραμένει η ίδια (οι Λύκοι είχαν θέσει τιμή εκκίνησης στα 50 πριν από λίγες εβδομάδες σύμφωνα με τους Γερμανούς) και το δεύτερο ότι αν όντως είναι διατεθειμένοι να τον πουλήσουν από φέτος, τότε η Σίτι ξαφνικά μπορεί να κινηθεί με μεγάλη αυτοπεποίθηση για την περίπτωσή του (μένει να δούμε και αν υπάρξει αντίδραση από την Μπάγερν)...

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μόλις οι μπιανκονέρι άκουσαν την τιμή, ευχαρίστησαν και στράφηκαν στους υπόλοιπους στόχους τους. Φυσικά, ο Βέλγος ήταν με διαφορά η καλύτερη επιλογή για αυτό που ψάχνει η Γιουβέντους, όμως όποιος ξέρει για τα μεγέθη που μιλάμε (μισθός το λιγότερο 10 εκατ. ευρώ ετησίως), ήξερε ότι οι μπιανκονέρι δεν είχαν καμία τύχη...

Έτσι, περνάμε στους άλλους δύο Γερμανούς. Η Gazzetta dello Sport έγραψε ότι η Γιουβέντους προτίθεται να προτείνει συμβόλαιο με μισθό 6 εκατ. ευρώ συν άλλο 1 σε μπόνους στον Μάριο Γκέτσε, προκειμένου να τον πείσει να μετακομίσει στο Τορίνο. Διαπραγματεύσεις για τον άσο της Μπάγερν δεν έγιναν τώρα, καθώς βρίσκεται στην Κίνα, όπου οι Βαυαροί κάνουν περιοδεία, ενώ φαίνεται ότι ψάξιμο στο google δεν είναι το φόρτε των Ιταλών. Σύμφωνα, λοιπόν, με το δημοσίευμα ο Γκέτσε αμείβεται ετησίως με 7 εκατ. ευρώ, όμως αυτό είχε γράψει η Bild πριν ολοκληρωθεί η μεταγραφή του από την Ντόρτμουντ (για 37 εκατ. ευρώ). Διότι, αργότερα η γερμανική εφημερίδα αποκάλυψε ότι ο μισθός του είναι στα 10 συν άλλα 2,5 σε μπόνους...

Με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στο ρόστερ της Γιουβέντους είναι ο Πολ Πογκμπά (4,5 εκατ. ευρώ), είναι απίθανο να μπορέσει να ικανοποιήσει οικονομικά τον Γκέτσε. Υπάρχουν τα σενάρια, που θέλουν την Adidas, που θα ντύνει από φέτος τους μπιανκονέρι, να μπλέκεται και θα μπορούσε να συνεισφέρει οικονομικά (στο συμβόλαιο). Το θέμα, όμως, είναι ότι θα χαλούσαν οι ισορροπίες και αυτό δεν βγαίνει ποτέ σε καλό... Συν του ότι οι Ιταλοί έγραφαν για... κρυφή επιθυμία η Μπάγερν να ικανοποιηθεί με ένα ποσό κοντά στο 40 εκατ. ευρώ. Κάτι πολύ δύσκολο...

Εμφανίστηκε και η φήμη για 2ετή δανεισμό ή τους Βαυαρούς να έχουν οψιόν επαναγοράς μετά από δύο χρόνια (πχ στα 50 εκατ. ευρώ). Και τα δύο σενάρια, όμως, δεν συνάδουν σε καμία περίπτωση με την μεταγραφική πολιτική της Μπάγερν. «Ο Μάριο είναι εδώ. Είναι παίκτης μου, ένας εκπληκτικός, ένας top παίκτης», σχολίασε ο Γκουαρδιόλα, όμως το Kicker έκανε την εκτίμηση ότι ο Γκέτσε, που έχει συμβόλαιο μέχρι το 2017, είναι από τους παίκτες που θα μπορούσαν να πουληθούν. Αρκεί, πάντα, η τιμή να είναι σωστή... Τέλος, το αρνητικό είναι ότι ο νεαρός μέσος δεν είναι αυτό που λες κλασικό 10άρι και σίγουρα είναι λιγότερο 10άρι από τους άλλους δύο, που αναφέρονται σε αυτό το κείμενο.

Έτσι, φτάνουμε στην πιο προσιτή – θεωρητικά – περίπτωση. Οι Ιταλοί θυμήθηκαν ότι ο Παράτιτσι είχε κάνει ξανά επαφές με την Σάλκε για τον Ντράξλερ το 2011, όμως οι μπλε δεν είχαν καμία διάθεση καν να διαπραγματευτούν για έναν παίκτη, που πίστευαν ότι θα γίνει ηγέτης τους. Τελικά, δεν είχαν άδικο. Ο 21χρονος μέσος ταλαιπωρήθηκε πέρυσι από τραυματισμούς, όμως παραμένει από τους καλύτερους στην ηλικία του στον κόσμο.

Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το 2018, ενώ η ρήτρα ύψους 45,5 εκατ. ευρώ ισχύει μέχρι τις 30 Ιουνίου κάθε χρόνο. Όπως αποκάλυψε η WAZ η Γιουβέντους ζήτησε άδεια από την Σάλκε, για να μιλήσει με τον ατζέντη του, Ρόγκερ Βίτμαν, και οι μπλε το αποδέχθηκαν. Σύμφωνα με τον Di Marzio το κλίμα ήταν θετικό, ενώ σύμφωνα με τον Ντρικ Σλάρμαν του Sky Deutschland αυτή ήταν όχι η πρώτη, αλλά η δεύτερη επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Το πρόβλημα, όπως πάντα, είναι στις διαπραγματεύσεις με την Σάλκε. Σύμφωνα με το Sky η τιμή εκκίνησης των διαπραγματεύσεων είναι στα 30 εκατ. ευρώ, με σκοπό, όμως, το deal να κλείσει με περισσότερα. Το Goal Deutschland, επικαλούμενο πηγή από την διοίκηση, ανέφερε ότι αυτό το ποσό είναι στα 35 εκατ. ευρώ, μεγαλύτερο κατά 10 από εκείνο, με το οποίο κοστολογεί τον Ντράξλερ και σκοπεύει να προσφέρει η Γιουβέντους. Στη συνέχεια, εμφανίστηκε το σενάριο η πρόταση να είναι για δανεισμό με οψιόν αγοράς κάπου στα 20 εκατ. ευρώ... Τέτοια συμφωνία, όμως, δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί η Σάλκε, που συζητά μόνο για πώληση.

Η σύντομη διάρκεια της... αποστολής του Παράτιτσι δεν στέφθηκε από επιτυχία για την Γιουβέντους. Οι μπιανκονέρι έχουν ξεκάθαρους στόχους, όμως επιστρέφουν σε πρακτικές του παρελθόντος, όταν υπερανέλυαν τις καταστάσεις και στο τέλος έπαιρναν ελάχιστα ρίσκα. Γιατί μέχρι τώρα είχαν τελειώσει όλες τους τις μεταγραφές μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Έχοντας κυριαρχήσει στην Ιταλία και έχοντας φτάσει μέχρι τον τελικό του Champions League, αυτή η τακτική θα πρέπει να αλλάξει. Η μεταγραφή του Ντιμπάλα ήταν το πρώτο βήμα (τα προηγούμενα χρόνια δύσκολα θα γινόταν με τέτοια οικονομικά δεδομένα). Τώρα, αυτό το βήμα θα πρέπει να έχει και συνέχεια. Από τη στιγμή που το πλάνο είναι ξακάθαρο, ο Μαρότα θα πρέπει και πάλι να ρισκάρει. Διότι, σε τέτοιο επίπεδο, χωρίς ρίσκο σπάνια βγαίνεις κερδισμένος. Και αυτό το ρίσκο, που δε θα σου προκαλέσει προβλήματα (ο μισθός του δε θα είναι υπερδιπλάσιος από των υπόλοιπων συμπαικτών του), έχει όνομα: Γιούλιαν Ντράξλερ.

Follow me @entanovasilis

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Λευτέρης Ντανοβασίλης