Adam Lallana: Ξεκουράσου, ανέλαβε δυνάμεις και φόρτωσε τις μπαταρίες σου

Gazzetta team
Adam Lallana: Ξεκουράσου, ανέλαβε δυνάμεις και φόρτωσε τις μπαταρίες σου

bet365

Θέλεις να εμφανιστείς στην αρχή της προετοιμασίας σε απόλυτη φόρμα;

Παράτησε τα όλα και χαλάρωσε

Κατά μέσο όρο καλύπτουμε 12-13 χιλιόμετρα σε έναν αγώνα έτσι στο τέλος της σαιζόν αισθάνεσαι στο σώμα σου ορισμένες ενοχλήσεις. Είναι σημαντικό να αναπαυθείς, να αναλάβεις και να γεμίσεις τις μπαταρίες σου. Οι μύες σου και το σώμα σου χρειάζονται καιρό για να ανανήψουν τελείως έτσι για δύο εβδομάδες σταματάνε τα πάντα. Θα σου κάνει πολύ καλό να πας διακοπές και να αισθανθείς σημαντικά αλλά και πνευματικά. Αλλά μετά από δύο εβδομάδες αισθάνομαι να βαριέμαι και έτσι αρχίζω να χτίζω πάλι τη φυσική μου κατάσταση για να είμαι σε καλή κατάσταση στην προετοιμασία της καινούριας σαιζόν αλλιώς θα μπορούσα να δημιουργήσω ένα σοκ στο σώμα μου.

Δεν πρέπει να χαλαρώσεις το καλοκαίρι

Αρχίζουμε την προετοιμασία 1η Ιουλίου. Έτσι λοιπόν αυτή την ημέρα έχω σαν στόχο να είμαι σε καλή κατάσταση για να μη βρεθώ σε δύσκολη κατάσταση όταν το επιστημονικό τμήμα της ομάδας με υποβάλουν σε διάφορες εξετάσεις όπως λιπομέτρηση και άλλα τέτοια. Στο τέλος της κάθε σαιζόν μας δίνουν ένα πρόγραμμα για το καλοκαίρι και έτσι πηγαίνω στο γυμναστήριο της περιοχής μου ή στο τοπικό γήπεδο και το εκτελώ. Για αντοχή κάνω προπόνηση με διαλλείματα και για αύξηση της δύναμης κάνω κάμψεις, ημικαθίσματα και εκτινάξεις του σώματος προς τα εμπρός. Κάνω πολλές πιλάτες για ενίσχυση. Επίσης το σύστημα ανάρτησης TRX είναι ένα τέλειο μέσο για να γυμνάσεις όλο σου το σώμα.

Μείωσε τις μερίδες του φαγητού

Έχω μάθει να μαγειρεύω τα τελευταία χρόνια και γνωρίζω τι μου κάνει καλό και τι όχι. Πάντοτε προσέχω τι τρώω όταν είμαι σε διακοπές διότι δε θέλω να επιστρέφω στην προετοιμασία βαρύτερος ούτε και μπορείς να ρίξεις το επιπλέον βάρος. Έτσι περιορίζω τους υδατάνθρακες, τρώω σαλάτες και κρέας αλλά όχι από ψησταριά. Εάν κάνεις όλα αυτά τα οποία προανέφερα θα μπορέσεις να μπεις άνετα στην προετοιμασία. Εάν δεν τα κάνεις θα είσαι σε κακή φυσική κατάσταση και θα σου πάρει τρεις εβδομάδες να φτάσεις στη φυσική κατάσταση που βρίσκονται οι συμπαίκτες σου.

Φάε καλά αλλά μην πάρεις κιλά στη διακοπή της αγωνιστικής περιόδου

Τρώγε τα αγαπημένα σου φαγητά χωρίς όμως να παχαίνεις με την ευγενική χορηγία του Mike Naylor, σύμβουλου απόδοσης και διαιτολόγου της Southampton.

Εκτινάξου ψηλά όπως ο σολομός

«Σαλάτα με σολομό και μαρούλι, καρότα, φρέσκα κρεμμυδάκια, παντζάρια και αυγά βραστά».

Αυτό το λαδερό δώρο του ωκεανού είναι ένας τιτάνας που σε βοηθάει να επανέλθεις στην κανονική σου κατάσταση. Ξεχειλίζει από ωμέγα 3 το οποίο είναι ένα λιπαρό οξύ το οποίο μειώνει τις φλεγμονές και το οποίο θα σου καταπραΰνει τα χτυπήματα των ποδιών. Είναι γεμάτο με βιταμίνες Β6 και Β12 οι οποίες συμβάλουν στην αφομοίωση της ενέργειας η οποία βρίσκεται στο φαγητό στο οποίο τρως. Τα παντζάρια επίσης πηγή νιτρικών αλάτων τα οποία προωθούν το οξυγόνο στους μύες ανεβάζοντας έτσι το επίπεδο της αντοχής.

Φάε stake

«Οι γλυκοπατάτες ταιριάζουν με κοκοφοινικέλαιο, stake, σπανάκι και μπρόκολο»

Στη διάρκεια των διακοπών πρέπει να βρεις το σωστό ισοζύγιο. Είναι μια ευκαιρία για σένα να ηρεμήσεις και να ευχαριστηθείς το φαγητό σου αλλά ταυτόχρονα να μην παίρνεις βάρος και να βοηθάς και την ανάκαμψη σου από την κούραση τις προηγούμενης σαιζόν. Το παραπάνω πιάτο βοηθάει σε όλα αυτά. Από το κρέας παίρνεις την πρωτεΐνη η οποία θα σου δυναμώσει αλλά και θα επιδιορθώσει τους καταπονημένους σου μύες. Το πιάτο είναι επίσης γεμάτο σίδηρο τον οποίο χρησιμοποιεί το σώμα για να μεταφέρεις οξυγόνο στο αίμα από τους πνεύμονες στα κύτταρα και έτσι να σε βοηθήσει να έχεις αυξημένη έκρηξη. Οι γλυκοπατάτες που παρέχουν μια δόση χαμηλών GI υδατανθράκων που θα σου παράξουν ενέργεια για όλη την ημέρα. Και τέλος το μυστικό όπλο του Ποπάι, το σπανάκι, είναι γεμάτο βιταμίνες που δυναμώνουν τους μύες.

Η άπαχη και πράσινη πολεμική μηχανή

«Πράσινο κάρυ από την Ταϊλάνδη, στήθος κοτόπουλου, κόκκινο τσίλλι, οακ κοι, μελιτζάνες, ζυμαρικά Ταϊλάνδης, κοκοφοινικέλαιο, κολίανδρος και ρύζι μπασμάτι».

Εάν θέλεις να ετοιμάσεις το σώμα σου για τη νέα σαιζόν αυτό το πιάτο είναι ο απόλυτος νικητής. Το πάντοτε αξιόπιστο στήθος κοτόπουλου σου παρέχει πρωτεΐνες και το ρύζι μπασμάτι φροντίζει την πρόσληψη των υδατανθράκων προετοιμάζοντας ταυτόχρονα τους μύες για τις προπονήσεις που θα έρθουν. Το κάρυ είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία τα οποία ενισχύουν το ανοσοποιητικό σου και επιταχύνουν την ανάνηψη όλου του οργανισμού σου.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Σταύρου

Juventus Athens Soccer school Head Coach

 

Τελευταία Νέα