Marco Verratti: Πως θα γίνεις ο πλειμέικερ των μετόπισθεν

Gazzetta team
Marco Verratti: Πως θα γίνεις ο πλειμέικερ των μετόπισθεν

bet365

Μείνε φρουρός εμπρός από τους τέσσερις αμυντικούς σου και μοίραζε παιχνίδι.

Δράσε αποτελεσματικά

Πριν πάρεις τη μπάλα σήκωσε το κεφάλι σου και κοίταζε τριγύρω. Αυτό θα σε βοηθήσει να παίζεις με τη μια. Το ποδόσφαιρο είναι ένα επιθετικό σπορ στο οποίο δεν έχεις και το χρόνο να σκεφτείς, έτσι μια πρώτη καλή επαφή της μπάλας είναι βασικό. Στη θέση την οποία αγωνίζομαι είναι ουσιαστικό να πάρεις τη σωστή πάσα για να αρχίσεις μια επίθεση. Δεν μπορείς να διακινδυνεύσεις να χάσεις τη μπάλα σε μια τόσο επικίνδυνη ζώνη του γηπέδου. Όσο καλύτερα γνωρίζεις τους αντιπάλους σου τόσο πιο εύκολα θα μπορέσεις να προβλέψεις το παιχνίδι τους και να εκμεταλλευτείς τις αδυναμίες τους.

Να είσαι σταθερός

Είναι όντως δύσκολο να παίζεις σας δημιουργικός μέσος στις πίσω γραμμές της ομάδας σου. Θα πρέπει να είσαι ήρεμος όταν έχεις τη μπάλα από τους αμυντικούς σου και να φτιάξεις παιχνίδι. Αλλά και το αμυντικό κομμάτι το οποίο καλύπτεις έχει μεγάλη σημασία. Η τακτική σε κάθε παιχνίδι είναι διαφορετική ανάλογα με τον αντίπαλο. Εμείς της «Paris Saint Germain” παίζουμε με τρείς μέσους και προσπαθούμε πάντοτε να φτιάχνουμε μια διαγώνιο γραμμή η οποία έχει κατεύθυνση ανάλογα σε ποια πλευρά είναι η μπάλα. Προσπαθώ να προβλέψω το παιχνίδι και να κόβω τις πάσες των αντιπάλων και να μη βγαίνω υπερβολικά έξω από την περιοχή μου.

Τα πάντα εξαρτώνται από την ποιότητα

Υπάρχουν πολλά στοιχεία στην εκτέλεση μιας σωστής μπαλιάς όπως προβλεπτικότητα, τεχνική, δύναμη και επίσης η κίνηση την οποία κάνουν οι συμπαίκτες σου. Μια έξυπνη μπαλιά είναι το ίδιο όπως μια ευτυχισμένη ντρίπλα διότι μπορεί να ανοίξει μια άμυνα πριν προλάβει κανείς να αντιδράσει. Η καλύτερη πάσα είναι αυτή η οποία είναι σταθερή και ακριβής και αυτή η πάσα διευκολύνει τους συμπαίκτες σου να κοντρολάρουν τη μπάλα. Είναι σημαντικό να έχεις πάντα το κεφάλι ψηλά για να ξέρεις που βρίσκεται ο κάθε συμπαίκτης σου.

Προστάτευσε τη μπάλα

Όταν είσαι υπό πίεση από έναν αντίπαλο προστάτευσε την μπάλα τρέφοντας τα νώτα σου έτσι που να βρίσκεσαι ανάμεσα σε αυτόν και τη μπάλα. Κράτησε τα χέρια σου ανοιχτά και χρησιμοποίησε το κάτω μέρος του σώματος σου σαν μια ισχυρή βάση. Αυτά θα σου χρησιμεύσουν να κερδίσεις χρόνο και να βρεις έναν συμπαίκτη σου σε καλύτερη θέση από εσένα. Εάν το πετύχεις δώσε γρήγορα μπορείς. Αυτό που πρέπει να αποφύγεις πάση θυσία είναι να μη σε μπλοκάρουν μπροστά στην άμυνα σου.

Nα θυμάσαι ότι το ποδόσφαιρο είναι και διασκέδαση

Αστειεύομαι πάντοτε στα αποδυτήρια με τους συμπαίκτες μου για να διατηρούμαι ήρεμος. Όντας ήρεμος πριν από τον αγώνα με βοηθάει να είμαι συγκεντρωμένος κατά τη διάρκεια του αγώνα. Την ώρα που μπαίνω στο γήπεδο είμαι πάντοτε συγκεντρωμένος αλλά ακόμα και εάν αγωνίζομαι σε έναν πολύ κρίσιμο αγώνα προσπαθώ να φαντάζομαι ότι αυτό είναι το ίδιο όπως κάποτε που έπαιζα σαν μικρό παιδί με τους φίλους μου. Εάν λόγου χάριν χάσω τη μπάλα δε σπαταλάω χρόνο και ενέργεια να κάθομαι να σκέφτομαι πως έγινε και να στενοχωριέμαι. Απλά αυτό που κάνω είναι να προσπαθώ να τον ξανακερδίσω.

Κάντο απλά

Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει από προπονητή στη διάρκεια της καριέρας μου είναι: «Παίξε αυτό που ξέρεις». Τόσο απλό. Κάθε παίκτης έχει τα πλεονεκτήματά του και αυτά τα πλεονεκτήματα θα πρέπει να εκμεταλλεύεται για να βοηθάει την ομάδα του με τον καλύτερο τρόπο. Εάν όλοι οι παίκτες σε μια ομάδα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό τότε η ομάδα κερδίζει. Από τον Andrea Pirlo έμαθα πολλά. Το μόνο που χρειάζεσαι να κάνεις είναι να κάτσεις να τον παρακολουθείς και τότε σίγουρα τότε θα βελτιώσεις το στυλ που αγωνίζεσαι. Ο Pirlo αγαπάει πολύ το ποδόσφαιρο και μόνο να είσαι δίπλα του σε βοηθάει να γίνεις καλύτερος.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Σταύρου

Juventus Athens Soccer school Head Coach

 

Τελευταία Νέα