Η Τσέλσι ξέρει τι θέλει

Η Τσέλσι ξέρει τι θέλει

Η Τσέλσι ξέρει τι θέλει

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για την Τσέλσι που ξέρει ήδη τι θέλει στη μεταγραφική και που η λίστα της έχει ξανά χρώμα Ροχιμπλάνκο.

Λίγες μέρες μετά το τέλος της Premier League και των επίσημων υποχρεώσεων των Μπλε, ο Ζοσέ Μουρίνιο ετοιμάζεται για ένα ακόμα ζωηρό καλοκαίρι. Σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα, δεν έχει σκοπό να αποδεσμέσει κάποιους από τους παίκτες του και θέλει να διατηρήσει όσους έχει και να κάνει προσεκτικές κινήσεις συνεχίζοντας το πλάνο δεκαετίας. Οπως είχε αναλύσει πρόσφατα ο κορυφαίος pundit της αγγλικής τηλεόρασης, Γκάρι Νέβιλ, η Τσέλσι -όπως έχει διαμορφωθεί το ρόστερ της- μπορεί να ενισχύσει τις θέσεις στο 10άρι, τον κεντρικό μέσο και τον στόπερ. Λίγες μέρες μετά, ο Πορτογάλος είπε ότι οι αφίξεις δεν θα είναι πολλές. Κοινό στοιχείο με πέρυσι; Το γεγονός ότι οι Λονδρέζοι ετοιμάζουν επίθεση στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο 52χρονος ξεκαθάρισε ότι σε κανέναν από τους παίκτες που θα αποκτηθούν δεν θα στρωθεί χαλί, ούτε θα τον περιμένει η φανέλα του βασικού αφού θα συναντήσει ένα εκπληκτικό σύνολο. «Αν έρχεσαι σε μία ομάδα που είναι πρωταθλήτρια, δεν είσαι μεγάλο όνομα. Οι παίκτες που θέλω είναι οι παίκτες μου, αυτοί που θέλω να κρατήσω. Πέρυσι είχα κάποιους που ήθελα να πουλήσω όμως τώρα μας αρέσουν αυτοί που έχουμε, είμαστε χαρούμενοι με αυτούς. Δύο ή τρεις έρχονται πάντα, αυτό είναι φυσιολογικό». Το πιο σημαντικό πράγμα στην αγορά είναι να μην χάσεις παίκτες. Εχουμε ξεκινήσει να χτίζουμε μία ομάδα για την επόμενη δεκαετία. Αυτή η χρονιά ήταν το ξεκίνημα. Θα προσπαθήσουμε τη νέα σεζόν να τα πάμε καλύτερα στην Ευρώπη. Οφείλουμε να είμαστε καλύτεροι».

Ο Αντουάν Γκριεζμάν έκανε καταπληκτικό 2013-14 με την Ρεάλ Σοσιεδάδ πετυχαίνοντας 16 γκολ σε 34 ματς αγωνιζόμενος στα πλάγια και το καλοκαίρι που μας πέρασε η Ατλέτικο έδωσε τη ρήτρα των 30 εκατ. ευρώ και τον αγόρασε για τη θέση του Ντιέγο Κόστα. Ο Γάλλος, που έχει 16 συμμετοχές με την Εθνική, μπήκε αμέσως στο σύστημα του Τσόλο Σιμεόνε και εδειξε το εκπληκτικό ταλέντο του κλείνοντας τη χρονιά με 22 γκολ σε 37 αγώνες πρωταθλήματος. Ο 24χρονος έβαλε τα 15 από αυτά παίζοντας σαν επιθετικός τα 4 από θέση αριστερού εξτρέμ και είχε και 3 όντας πίσω από τον στράικερ. Με λίγα λόγια, ο Γκριεζμάν απέδειξε ότι μπορεί να κάνει πολύ καλά πράγματα στο υψηλότερο επίπεδο σε όποια θέση και αν χρησιμοποιηθεί από το κέντρο και μπροστά.

Οι τραυματισμοί του Ντιέγο Κόστα, η αποχώρηση του Ντρογκμπά, η μη άμεση προσαρμογή του Χουάν Κουαδράδο και η ηλικία του Γάλλου μεσοεπιθετικού έχουν κάνει την Τσέλσι να τον έχει ψηλά στη λίστα της. Η ρήτρα του έχει τοποθετηθεί στα 43 εκατ. λίρες, ποσό το οποίο οι Ροχιμπλάνκος είναι διατεθειμένοι να διαπραγματευτούν για να τον παραχωρήσουν. Μάλιστα, ο αριστερός μπακ, Φιλίπε Λουίς (9 ματς βασικός στην PL) είναι πιθανό να επιστρέψει από το Λονδίνο στο Vicente Calderon απ’ όπου αποκτήθηκε πέρυσι αντί 16 εκατ. λιρών καθώς θέλει και ο ίδιος να γυρίσει και δεν αποκλείεται να συμπεριληφθεί στο deal.

Πέρα από τον Γκριεζμάν, η Τσέλσι έχει στη λίστα της τρεις ακόμα παίκτες της Ατλέτικο. Η ανάγκη για έναν ακόμα πολύ ποιοτικό μέσο ‘ανάμεσα’ στους Νεμάνια Μάτιτς και Σεσκ Φάμπρεγας έχει κάνει το αγγλικό κλαμπ του να ενδιαφέρεται για τον Κόκε, ο οποίος αποτελεί τον εγκέφαλο των Ροχιμπλάνκος στις εκπληκτικές επιτυχίες της τελευταίας τριετίας και η τιμή του μπορεί να είναι κοντά στα 50 εκατ. λίρες. Ακόμα ένας παίκτης-κολόνα των Ροχιμπλάνκος τον οποίο θέλουν οι Μπλε είναι ο Ντιέγο Γοδίν, για τον οποίο το ποσό που θα χρειαστεί να δαπανήσουν οι Μπλε θα είναι γύρω στα 20 εκατ. λίρες.

Εκτος από του Ουρουγουανό, η Τσέλσι έχει στην λίστα της και έναν ακόμη αμυντικό που ανήκει στην Ατλέτικο και αυτός είναι ο Τόμπι Αλντερβάιρελντ, ο οποίος τον τελευταίο χρόνο αγωνίστηκε δανεικός στην Σαουθάμπτον και έχει αποκτήσει εμπειρία από την Premier League. Ο Βέλγος, που παίζει στόπερ, δεξί μπακ αλλά και αμυντικό χαφ, ήταν βασικότατος στα πλάνα του Ρόναλντ Κούμαν και είχε 26 συμμετοχές όμως τραυματίστηκε σοβαρά και η καλή του φόρμα διακόπηκε. Οι Αγιοι έχουν option αγοράς στα 10 εκατ. λίρες, όμως η Ατλέτικο διατηρεί το δικαίωμα να τον πάρει πίσω και να τον πουλήσει αλλού.

Το ότι πάντως ότι οι συγκεκριμένες θέσεις μοιάζουν να χρειάζονται μεγαλύτερο βάθος, δεν σημαίνει ότι η Τσέλσι θα παίξει στη μεταγραφική μόνο για αυτές. Πέρα από το ενδιαφέρον για τους παίκτες της Ατλέτικο υπάρχουν σενάρια για συζητήσεις και με άλλους, με αυτό για τον Ραδαμέλ Φαλκάο -ανήκει στην Μονακό- να είναι το τελευταίο για τους Μπλε. Σίγουρα οι επόμενοι μήνες θα είναι… busy για τους πρωταθλητές, που όμως δεν αναμένεται να κάνουν δραματικές αλλαγές στο ρόστερ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης