Κάνε το μικρό να φαίνεται ωραίο

Gazzetta team
Κάνε το μικρό να φαίνεται ωραίο

bet365

«Εάν βρίσκεσαι στην κατηγορία των μικρόσωμων ποδοσφαιριστών τότε αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να κινείσαι διαρκώς για να σε χάνουν στο γήπεδο οι πιο ψηλοί αντίπαλοί σου». Αυτό μας λέει ο ύψους 1,69 Valbuena.

Ερώτηση μέσω Twitter:

«Προσπαθώ σκληρά να διακριθώ γιατί είμαι κοντός. Εσύ πως αντιμετωπίζεις τους πιο σωματώδεις και δυνατούς αντιπάλους;»

Ο Mathieu Valbuena απαντά:

Το αντιμετωπίζω με κινητικότητα και τεχνική. Όταν ήμουν πιο νέος έκανα μεγάλες προσπάθειες λόγω του ύψους μου να διακριθώ αλλά τώρα αυτό το μειονέκτημα το έχω μετατρέψει σε πλεονεκτήματα.

Πρέπει να δυσκολεύεις στο γήπεδό τους πιο σωματώδεις και πιο δυνατούς αντιπάλους με έξυπνη κίνηση. Πάρε τη μπάλα, μεταβίβασε την και πάρε καλή θέση. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από αυτό για έναν υψηλόσωμο αμυντικό. Μου αρέσει να βγαίνω πίσω από τους αμυντικούς μέσους, να δίνω τη μπάλα στους επιθετικούς και μετά να βγαίνω σε χώρους στα πλάγια τελείως ξεμαρκάριστος. Κινούμαι συνεχώς.

Το σώμα μου αναπτύχθηκε πολύ αργότερα από τους συμμαθητές μου αλλά όταν είσαι μικρόσωμος έχεις το πλεονέκτημα στα πρώτα 2-3 μέτρα και αυτό σου επιτρέπει να γυρίσεις και να φύγεις μακριά από τους αντιπάλους σου. Αυτό για τους πιο μεγαλόσωμους παίκτες είναι εκνευριστικό.

Θα μου ήταν πιο δύσκολο να παίζω απέναντι σε έναν αμυντικό που έχει το ίδιο ύψος με εμένα από ότι σε έναν πιο ψηλό. Λόγω του ύψους μου παρακολουθώ πολύ τον Messi και τον Xavi στην τηλεόραση για να δω πως αυτοί παίρνουν τη μπάλα, πως την προστατεύουν και πως τρέχουν στο γήπεδο.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Σταύρου
Juventus Athens Soccer school Head Coach

 

Τελευταία Νέα