Το «λάθος» της Μπαρτσελόνα με τον Ντάνι Άλβες

Το «λάθος» της Μπαρτσελόνα με τον Ντάνι Άλβες

Το «λάθος» της Μπαρτσελόνα με τον Ντάνι Άλβες

bet365

Ο Ντάνι Άλβες είναι με το... ενάμιση πόδι εκτός Καμπ Νου και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος απορεί με τους χειρισμούς των «μπλαουγκράνα» στην υπόθεση του Βραζιλιάνου μπακ.

Ακόμη δεν έχει κάτσει... η σκόνη που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ντάνι Άλβες περί αποχώρησης κατά 99% από την Μπαρτσελόνα αμέσως μετά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν. Ο 32χρονος αμυντικός έκανε λόγο για έλλειψη σεβασμού από τη διοίκηση προς το πρόσωπό του και πως ο ίδιος πλέον αισθάνεται ξένο σώμα στην ομάδα. Λόγια σκληρά από έναν ποδοσφαιριστή που – όπως δήλωσε θα ήθελε να παραμείνει στην ομάδα, αρκεί να εκτιμηθεί η προσφορά του – αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο μέλος των «μπλαουγκράνα» και έρχονται λίγες ημέρες πριν τους δύο τελικούς κόντρα σε Αθλέτικ Μπιλμπάο και Γιουβέντους.

«Φευγάτος» στην πιο κρίσιμη καμπή

Αν κάνει λάθος ο Ντάνι Άλβες, που εξωτερίκευσε τις σκέψεις του τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, είναι κάτι που θα αποδειχθεί στο άμεσο μέλλον. Το δεδομένο λάθος, όμως, είναι της Μπαρτσελόνα, η οποία στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν έχει δυσαρεστημένο ένα βασικό ποδοσφαιριστή της. Ποιος φταίει και γιατί είναι κάτι υποκειμενικό. Το... αντικειμενικό της υπόθεσης είναι πως οι Καταλανοί οφείλουν να έχουν όλους τους παίκτες τους 100% ψυχικά και σωματικά έτοιμους πριν τους δύο τελικούς και απόλυτα συγκεντρωμένους στο στόχο. Κάτι που με τον Ντάνι Άλβες φαίνεται να μην ισχύει, χωρίς όμως να σημαίνει πως ο Βραζιλιάνος δε θα το δώσει όλα για την ομάδα του στις 30 Μαΐου στο Καμπ Νου και στις 6 Ιουνίου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου. Άλλωστε, το δέλεαρ της κατάκτησης ενός Τσάμπιονς Λιγκ (θα είναι το τρίτο για τον Ντάνι Άλβες) είναι τεράστιο για κάθε ποδοσφαιριστή.

Οι επίδοξοι «μνηστήρες» καραδοκούν

Ίσως, το «λάθος» της Μπαρτσελόνα στην περίπτωση του Ντάνι Άλβες είναι μεγαλύτερο μετά την ολοκλήρωση της σεζόν και την πιθανή αποχώρησή του από το Καμπ Νου. Ο Βραζιλιάνος άσος μπορεί να είναι 32 ετών, όμως ακόμη και σήμερα αποτελεί ένα από τα ακραία μπακ παγκόσμιας κλάσης. Κάτι που, όπως φαίνεται, γνωρίζουν πολύ καλά Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Παρί Σεν Ζερμέν, οι οποίες ερίζουν για την απόκτησή του. Ποια είναι, λοιπόν, η επόμενη μέρα στην Μπαρτσελόνα αν σε λίγες μέρες ο Ντάνι Άλβες πει «αντίο»; Ποια είναι η εναλλακτική της στη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα και πως θα καλύψει το κενό του; Εκεί μάλλον τα πράγματα δυσκολεύουν.

Η απαγόρευση μεταγραφών και οι εναλλακτικές

Η FIFA έχει τιμωρήσει την Μπαρτσελόνα με απαγόρευση μεταγραφών το 2015, λόγω παράβασης των κανονισμών περί εγγραφής ποδοσφαιριστών κάτω των 18 ετών. Αυτό σημαίνει πως οι «μπλαουγκράνα» μπορούν να ξανακάνουν μεταγραφή τον Ιανουάριο του 2016. Κι αν σε όλες τις θέσεις είναι πλήρεις, η πιθανή αποχώρηση του Ντάνι Άλβες θα αφήσει μεγάλο κενό. Γιατί πολύ απλά ούτε ο Μοντόγια, ούτε ο Ντάγκλας έχουν δείξει μέχρι σήμερα πως μπορούν να «σηκώσουν» τη βαριά φανέλα της ομάδας και να πάρουν θέση βασικού. Όσο για φημολογούμενη «οπισθοχώρηση» του Πέδρο στη θέση του δεξιού μπακ, αυτό αποτελεί περισσότερο... αλχημεία και λύση ανάγκης. Οπότε τι κάνει η Μπαρτσελόνα; Πορεύεται με Μοντόγια – Ντάγκλας μέχρι τον Δεκέμβριο και περιμένει τον Ιανουάριο για να αποκτήσει τον αντικαταστάτη του Ντάνι Άλβες; Κι αν ναι, ποιο δεξί μπακ θα αποκτήσει το χειμώνα, που και παγκόσμιας κλάσης θα είναι και δικαίωμα συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ θα έχει;

Το «πάνω χέρι» στην υπόθεση

Όλα τα παραπάνω δεδομένα – όπως και το «χαλί» εκατομμυρίων που στρώνουν στα πόδια του Γιουνάιτεντ και Παρί - τα γνωρίζει πολύ καλά ο Βραζιλιάνος και για το λόγο αυτό ασκεί (με σκληρό τρόπο) πίεση στη διοίκηση της Μπαρτσελόνα για να του κάνει μια καλύτερη πρόταση ανανέωσης συμβολαίου. Μοναδικό μειονέκτημά του αυτή τη στιγμή είναι η ηλικία του. Ακόμη και στα 32 του, όμως, είναι πολύ καλύτερος από τους περισσότερους στη θέση του και φυσικά ξέρει όσο ελάχιστοι τον τρόπο παιχνιδιού των «μπλαουγκράνα». Άλλωστε, πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που έχει ταυτιστεί με τις επιτυχίες της μεγάλης Μπαρτσελόνα της τελευταίας δεκαετίας και σίγουρα θα ήθελε και ο ίδιος να κλείσει την καριέρα του στους Καταλανούς. Ο ίδιος δηλώνει πως δεν είναι θέμα χρημάτων (σίγουρα κι αυτό θα παίζει ρόλο), αλλά σεβασμού. Γι’ αυτό και άφησε ένα ανοιχτό παράθυρο, λέγοντας πως «αν θέλει ο πρόεδρος να με κρατήσει, πιστεύω ότι ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει σε αυτές τις λίγες μέρες που έχουν απομείνει».

 

Τελευταία Νέα