Ηρθε η ώρα του Γουόλκοτ!

Ηρθε η ώρα του Γουόλκοτ!

bet365

Ο Γουόλκοτ μπροστά σε κρίσιμο σταυροδρόμι! Θα μείνει στην Αρσεναλ και θα παλέψει για τη θέση βασικού ή θα αλλάξει σελίδα στην καριέρα του και αποχωρήσει από το Λονδίνο. Το FourFourTwo αναλύει!

Το καλοκαίρι του 2012 δεν ήταν διαφορετικό από πολλά που προηγήθηκαν για την Αρσεναλ! Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι εγκατέλειψε το Βόρειο Λονδίνο ακολουθώντας τον δρόμο των Νασρί και Φάμπρεγας!

Πως καλύφθηκε το κενό του Ολλανδού και των 37 γκολ σε 28 ματς; Ο Αρσέν Βενγκέρ έφερε Ολιβιέ Ζιρού και Λούκας Ποντόλσκι! Ωστόσο, σε αυτή τη σεζόν υπήρχε ο 21χρονος Γουόλκοτ. Ο Αγγλος σκόραρε 21 φορές σε όλες τις διοργανώσεις συμπεριλαμβανομένων των εκπληκτικών χατ τρικ με Νιούκασλ και Ρέντινγκ. «Είναι εξαιρετικός. Πάντα έλεγα ότι θα γίνει ένας μεγάλος επιθετικός» τόνιζε ο Βενγκέρ μετά τη ματσάρα του στο στάδιο «Madejski».

Συνεπώς, μόνο έκπληξη μπορεί να χαρακτηρισθεί πως τρία χρόνια έπειτα από εκείνη την απίθανη σεζόν η καριέρα του Γουόλκοτ είναι στο κενό! Στα 26 του χρόνια όλοι συζητούν πως ένα τρομακτικό ταλέντο έμεινε αναξιοποίητο. Όπως πάντα, υπήρξαν αρκετά ελαφρυντικά και οι τραυματισμοί έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Προβλήματα στον ώμο, ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου, με τον τελευταίο τραυματισμό να τον αφήνει και εκτός Μουντιάλ! Προβλήματα στον μηρό, μυϊκοί τραυματισμοί στάθηκαν εμπόδιο για ένα καλύτερο μέλλον!

Οσο ο Γουόλκοτ ήταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας, ο Αλέξις Σάντσες ανέβαζε τον πήχη στα ύψη και ηγήθηκε της επίθεσης των Λονδρέζων, ενώ ο Τσάμπερλεϊν και ο Γουόλκοτ είχαν πετυχημένες παραστάσεις.

Ο Γουόλκοτ επέστρεψε τον Γενάρη με στόχο να πάρει ξανά τη θέση του, ωστόσο δεν έπεισε τον Αρσέν Βενγκέρ. Στις 14 Μαρτίου κόντρα στη Γουέστ Χαμ ήταν το τελευταίο ματς που ξεκίνησε βασικός, μιας και το βλέμμα ήταν στραμμένο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν ο Αλσατός του έδωσε ξανά μια ευκαιρία και αυτή τη φορά ο Γουόλκοτ πέτυχε χατ τρικ.

Με δεδομένο πως ο Βενγκέρ επένδυσε τον χρόνο και τα λεφτά του συλλόγου και για δικό του όφελος, γίνεται εμφανές και κατανοητό πως θέλει να κρατήσει τον Γουόλκοτ. Και αυτό διότι ελπίζει πως τα καλύτερα χρόνια καριέρας τα έχει μπροστά του. Οι φιλοδοξίες και οι απαιτήσεις που παίκτη για να παίζει φορ είναι γνωστές και ο Βενγκέρ κάνει επίσης θετικά σχόλια ως προς αυτήν την κατεύθυνση. Για να τον βάλει δηλαδή να ηγηθεί της γραμμής κρούσης του.

«Δεν είναι τόσο αργά για αυτόν. Θεωρώ πως η θέση του μπορεί να είναι ως στράικερ. Έχω δουλέψει μαζί του και ως φορ και σε πιο ελεύθερο ρόλο και σαν παίκτη κέντρου ή γραμμής. Η ποιότητά του είναι πολύ μεγάλη. Τρέχει τρομερά με την μπάλα στα πόδια. Έχει εξαιρετικό βηματισμό και κίνηση αλλά και τρομερά τελειώματα. Όταν ήταν πιο μικρός έτρεχε μπροστά για το γκολ δίχως νόημα αλλά τώρα έχει βελτιωθεί για τα καλά. Μπορεί να... μεταμορφωθεί. Είναι ένας παίκτης με φυσικό ταλέντο και πολύ καλά σωματικά προσόντα. Μπορεί να παίξει την θέση. Ο Ολιβιέ Ζιρού έχει άλλες ικανότητες και άλλου τύπου ποιότητα. Μπορεί να στείλει την μπάλα εκεί που θέλει και να παίζει με πλάτη. Ο Θίο είναι το... τρεχαντήρι. Τρέχει και έρχεται από πίσω για το γκολ».

Με την στάση του Βενγκέρ να είναι καθαρή και ξεκάθαρη το μέλλον του Γουόλκοτ είναι διασφαλισμένο. Μένει να φανεί η τελική απόφασή του. Η τελική επιλογή του. Θα... κολλήσει εκεί για την θέση ή θα κάνει την στροφή του;

Ορισμένοι μετέδωσαν ενδιαφέρον της Λίβερπουλ. Να βρεθεί εκεί για να πάρει την θέση του ενοχλημένου Ραχίμ Στέρλινγκ. Θα δεχθεί τον ρόλο αυτό στην Άρσεναλ για να βρει και πάλι τον δρόμο του στα πλάνα του Βενγκέρ ή όχι; Το σίγουρο είναι πως έχει το ταλέντο και τις δυνατότητες για να πετύχει είτε στην μία είτε στην άλλη ομάδα. Το γεγονός πως η Λίβερπουλ δεν θα παίξει Champions League πάντως μάλλον τον κρατάει στο Λονδίνο. Τουλάχιστον προς το παρόν...

Οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι για εκείνον. Για το επόμενο στάδιο της καριέρας του και με το Euro 2016 να έρχεται και τον ομοσπονδιακό τεχνικό να τον έχει καλέσει για να κλείσει τα στόματα των επικριτών. «Είναι πολύ σημαντικοί οι επόμενοι μήνες για αυτόν», είπε ο Ρόι Χόνγκτσον.

«Καλείται να ευχαριστήσει αυτούς που τον κριτικάρουν και τον αμφισβητούν με άσχημο τρόπο. Να μείνει σε καλή κατάσταση και να πάρει ξανά την θέση του στο βασικό σχήμα της Άρσεναλ», συμπληρώνει.

Τότε θα πάρει και την θέση του στην Αγγλία. Με τους Τσάμπερλειν, Στέρλινγκ, Γουέλμπεκ και τον Γιάνγκ να τον ανταγωνίζονται πρέπει να βρει τον τρόπο να είναι δίπλα στον Ρούνεϊ. Είναι όλοι παίκτες που μάχονται για δύο θέσεις. Ο Γουόλκοτ έχει αποδείξει στο παρελθόν σε όλους το πόσο λάθος έκαναν για εκείνον. Ήρθε τώρα η ώρα να το κάνει ξανά.

 

Τελευταία Νέα