Πως να αμύνεσαι στα στημένα

Gazzetta team
Πως να αμύνεσαι στα στημένα

bet365

Πάρε αυτές τις συμβουλές από το μάνατζερ της Εθνικής Αγγλίας κάτω των 21 ετών, Gareth Southgate για να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις τα στημένα χτυπήματα του αντιπάλου.

Ερώτηση μέσω Facebook:

«Η ομάδα μου δέχεται πάντοτε γκολ από στημένες φάσεις. Τι μπορούμε να κάνουμε για να σταματήσουμε αυτό το πρόβλημα;»

Ο Gareth Southgate, το αφεντικό της Αγγλίας κάτω των 21, απαντά:

Όταν μαρκάρεις στα στημένα πρέπει να είσαι κολλητά με τον προσωπικό σου αντίπαλο χωρίς όμως να του κάνεις φαουλ. Χρησιμοποίησε τα χέρια σου για να τον μπλοκάρεις για να μην κινηθεί στον χώρο.

Όταν ήμουν παίκτης, ο Robbie Fowler, περίμενε να κοιτάξεις τη μπάλα και μετά αυτός έκανε την κίνηση του. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να είσαι κολλημένος επάνω στον αντίπαλό σου. Σε αυτή την περίπτωση των στημένων χρειάζεσαι κάποιον ηγέτη ο οποίος θα οργανώσει την άμυνα πολύ γρήγορα και να βρίσκονται οι παίκτες σε εγρήγορση και να κάνουν τη δουλειά τους σωστά.

Βάλε τους πιο μικρόσωμους παίκτες σου να καλύπτουν χώρο ή σε συγκεκριμένες θέσεις ανάλογα με το σύστημα που παίζεις δηλαδή «ζώνη» ή «μαν του μα».

Ένα μίγμα των δύο συστημάτων μπορεί να αποδώσει. Βάλε επίσης αυτούς που είναι καλοί στον αέρα επάνω στους επικίνδυνους αντιπάλους. Ο τρόπος με τον οποίο σουτάρουν οι αντίπαλοι τα ελεύθερα χτυπήματα, δηλαδή με εσωτερικό ή με το εξωτερικό φάλτσο, θα προσδιορίσει πως ακριβώς θα εντάξεις τους παίκτες σου. Εάν το ελεύθερο λάκτισμα γίνει με το εξωτερικό φάλτσο μπορείς να αμυνθείς έξω από την μικρή περιοχή σου αλλά εάν γίνει με το εσωτερικό φάλτσο είναι πιο επικίνδυνο. Σε οποιαδήποτε όμως από τις δύο περιπτώσεις θα πρέπει να έχεις εσύ την πρώτη επαφή. Το διώξιμο της μπάλας στην περίπτωση που το φάλτσο είναι εξωτερικό πρέπει να γίνει με δύναμη και μακριά. Στην περίπτωση όμως του εσωτερικού φάλτσου επειδή η μπάλα θα φθάσει πολύ κοντά στο τέρμα σου το μόνο που προέχει είναι να διώξεις τη μπάλα μακριά από το τέρμα με οποιονδήποτε τρόπο.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Σταύρου
Juventus Athens Soccer school Head Coach

 

Τελευταία Νέα