Ο μεγαλύτερος ψεύτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου (pics)

Ο μεγαλύτερος ψεύτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου (pics)

bet365

Πρωταπριλιά σήμερα και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τον Κάρλος Κάιζερ που έγινε ποδοσφαιριστής, χωρίς να παίξει ποτέ ποδόσφαιρο.

Για να κάνει κάποιος καριέρα στο ποδόσφαιρο χρειάζεται να έχει ταλέντο, ικανότητα και τύχη. Υπήρξε όμως ένας Βραζιλιάνος τη δεκαετία του ’80, που μπορεί να μην είχε τίποτα απ’ όλα αυτά, αλλά τα κατάφερε χάρις στην πονηριά και τα ψέματά του. Ο Κάρλος Κάιζερ ήθελε από μικρός να γίνει ποδοσφαιριστής, όμως μεγαλώνοντας κατάλαβε πως δεν είχε το απαιτούμενο ταλέντο για να τα καταφέρει. Όμως δεν τα παράτησε. Ήθελε οπωσδήποτε να μπει στο χώρο της μπάλας και τα κατάφερε με... πλάγιο τρόπο.

Το «μεγαλοφυές» σχέδιο

Το σχέδιο του Κάιζερ είχε ως εξής. Ξεκίνησε να πηγαίνει εκεί που σύχναζαν τα νέα μεγάλα αστέρια του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου (Ρομάριο, Εντμούντο, Ρενάτο Γκαούτσο, Μπράνκο κτλ.). Με την εξυπνάδα του, κατάφερνε να τους προσεγγίσει και στη συνέχεια να γίνει φίλος με όλους. Όταν, λοιπόν, οι συγκεκριμένοι υπέγραφαν συμβόλαιο με κάποιο σύλλογο, ο Κάιζερ τους έπειθε να πιέσουν την ομάδα να δοκιμάσει έναν «ταλαντούχο» ποδοσφαιριστή. Έτσι, κατάφερνε να υπογράφει με την εκάστοτε ομάδα συμβόλαιο, συνήθως, διάρκειας τριών μηνών. Τότε έμπαινε σε εφαρμογή το δεύτερο στάδιο του σχεδίου.

Στις πρώτες του κουβέντες με τους ανθρώπους της ομάδας υποστήριζε πως χρειαζόταν περίπου δύο εβδομάδες για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Έτσι μέσα σε αυτό το διάστημα γυμναζόταν μόνος του και ταυτόχρονα ζούσε την εξωγηπεδική ζωή που ονειρευόταν από μικρός. Ξενύχτια και γυναίκες. Φυσικά επικαλούμενος την ιδιότητα του επαγγελματία ποδοσφαιριστή, οι κατακτήσεις του ήταν αμέτρητες. Αυτό ήταν που επιζητούσε.

Όταν περνούσε αυτό το διάστημα, ο Κάιζερ έπρεπε να μπει κανονικά στις προπονήσεις. Στις πρώτες του επαφές με την μπάλα και στα πρώτα μαρκαρίσματα από τους συμπαίκτες του στο οικογενειακό διπλό, ο Βραζιλιάνος έπεφτε στο έδαφος «σφαδάζοντας» από τους πόνους. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν τα ιατρικά μηχανήματα για να διαπιστωθεί ακριβώς το... πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Έτσι, όσο έλεγε ο Κάιζερ ότι πονούσε, τόσο έμενε εκτός δράσης. Όμως σε όλη αυτή την περίοδο ήταν μέλος κάποιας επαγγελματικής ομάδας.

Τα «δώρα» και το δήθεν κινητό

Ποδόσφαιρο μπορεί να μην έπαιζε, όμως λόγω του χαρακτήρα του ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των συμπαικτών του. Και με διάφορα τρικ κατάφερνε να τους κερδίσει. Όταν η ομάδα έπαιζε εκτός έδρας αγώνες, ο Κάιζερ κανόνιζε να μένουν στο ίδιο ξενοδοχείο διάφορες κοπέλες που ήταν έτοιμες... για όλα. Έτσι, έκανε ευτυχισμένους όλους τους υπόλοιπους και ο «διοργανωτής» ήταν μόνιμα... στο αφρό.

Μέσα στα κόλπα του ήταν να διατυμπανίζει σε όλους πόσες προτάσεις έχει από ευρωπαϊκές ομάδες. Όταν ήταν στην Μποταφόγκο, έκανε, λοιπόν, πως μιλούσε αγγλικά και διαπραγματευόταν μεταγραφή του. Εκμεταλλευόταν το γεγονός ότι κανείς συμπαίκτης του δεν ήξερε αγγλικά. Μια φορά, όμως, την πάτησε. Ο γιατρός της ομάδας γνώριζε αγγλικά και κατάλαβε πως όσα έλεγε ο Κάιζερ στο τηλέφωνο ήταν... ακαταλαβίστικα. Έτσι, όταν ο Βραζιλιάνος μπήκε να κάνει ένα ντους, ο γιατρός έψαξε τα πράγματά του, ανακάλυψε πως η συσκευή δεν ήταν κινητό τηλέφωνο, αλλά ένα παιχνίδι! Τότε, δεν είχαν κυκλοφορήσει ευρέως τα κινητά και ελάχιστοι γνώριζαν τη μορφή τους.

Ο... δεύτερος πατέρας του

Από την Μποταφόγκο έφυγε για αυτό το λόγο, όμως τότε τα νέα δεν μπορούσαν να διαδοθούν, καθώς δεν υπήρχε ίντερνετ. Έτσι, με το ίδιο ακριβώς κόλπο πήγαινε κάπου αλλού (Φλαμένγκο, Βάσκο, Παλμέιρας, Φλουμινένσε) και εφάρμοζε ακριβώς το ίδιο σχέδιο. Κάποια στιγμή βρέθηκε στη βραζιλιάνικη Μπανγκού. Αν και δήλωνε τραυματίας, ο προπονητής τον συμπεριέλαβε στην αποστολή, διαβεβαιώνοντάς τον, όμως, ότι δεν πρόκειται να αγωνιστεί. Η ομάδα, όμως, έχανε κι έτσι ο τεχνικός της ομάδας αποφάσισε να τον βάλει μέσα σαν αλλαγή.

Ο Κάιζερ κατάλαβε πως θα αποκαλυπτόταν, οπότε αποφάσισε να κάνει κάτι δραστικό. Με την ομάδα να είναι πίσω στο σκορ, οι οπαδοί της έλεγαν συνθήματα εναντίον του προέδρου. Έτσι, κατευθύνθηκε προς την κερκίδα και τα έβαλε μαζί τους. Φυσικά αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και η διοίκηση τον κάλεσε σε απολογία. Και πριν του μιλήσει ο πρόεδρος πήρε ο ίδιος το λόγο. «Κύριε πρόεδρε, έχω χάσει τον πατέρα μου και από τότε που είμαι στην ομάδα σας έχω σαν δεύτερο πατέρα. Γι’αυτό και δεν επιτρέπω σε κανέναν να σας βρίζει». Τι έγινε μετά από αυτό; Ο Κάιζερ ανανέωσε το συμβόλαιό του για έξι μήνες ακόμα.

Η «αποθέωση» στη Γαλλία

Τη δεκαετία του ’80 πολλοί Βραζιλιάνοι έπαιρναν μεταγραφή στην Ευρώπη. Ομοίως και ο Κάρλος Κάιζερ. Η γαλλική Αζαξιό απέκτησε το νέο αστέρι του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου και εκατοντάδες φίλοι της πήγαν στην πρώτη προπόνηση για να τον αποθεώσουν. Μια ακόμη δύσκολη κατάσταση για τον Κάιζερ, ο οποίος και πάλι βρήκε τον τρόπο να... ξεγλιστρήσει. Μόλις μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, άρχισε να κλωτσάει τις μπάλες προς το πλήθος. Τις έκανε όλες δώρο στους φιλάθλους, μέχρι που δεν έμεινε καμία ώστε να κάνει προπόνηση η ομάδα. Με αυτόν τον τρόπο απέφυγε το «κάζο» μπροστά στο κοινό. Μετά δεν τον απασχολούσε τι θα γίνει, αφού έμπαινε σε εφαρμογή το σχέδιο. Παρόλα αυτά στη Γαλλία έμεινε για πολλά χρόνια, χωρίς όμως να κάνει κάτι εντός αγωνιστικού χώρου.

Θα αναρωτιέστε, βέβαια, σε ποια θέση – υποστήριζε πως – αγωνιζόταν ο Βραζιλιάνος. Σε αυτή του επιθετικού. Και πόσα γκολ πέτυχε στην... καριέρα του; ΚΑΝΕΝΑ. Τύφλα να ‘χει ο Πινόκιο βρε Κάιζερ!

 

Τελευταία Νέα