Serie A: Οι Ιταλοί πρώτοι σκόρερ (vids)

Serie A: Οι Ιταλοί πρώτοι σκόρερ (vids)

bet365

Το FourFourTwo του Gazzetta γράφει για τους Ιταλούς πρώτους σκόρερ της φετινής Serie A.

Δεν είναι μυστικό ότι το ιταλικό πρωτάθλημα βρίσκεται σε ύφεση τα τελευταία χρόνια και αυτό δεν είναι άσχετο με το ότι η χώρα δεν βγάζει πλέον παίκτες με την ποιότητα του παρελθόντος. Το 2006 και η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα της Γερμανίας μοιάζουν πολύ μακρινά και η Serie A και στερείται πλέον του ταλέντου των προηγούμενων δεκαετιών. Από την όλη κατάσταση δεν είναι δυνατόν να αποτελούν εξαίρεση οι επιθετικοί και αυτό αποτυπώνεται από αυτούς που βρίσκονται πρώτοι στη λίστα των Ιταλών capocannonieri. Μάριο Μπαλοτέλι και Τσίρο Ιμόμπιλε παίζουν στο εξωτερικό, ο Ματία Ντέστρο είχε ελάχιστο χρόνο στην Ρόμα στο πρώτο κομμάτι της σεζόν και δεν κάνει πολλά με την Μίλαν, ο Τζουζέπε Ρόσι είναι εκτός με τους Τζάτζα-Μπεράντι να είναι στο όριο. Ακολουθεί η λίστα με τους Ιταλούς στράικερ που έχουν διψήφιο αριθμό γκολ στο φετινό Campionato, με τους 3 από τους 4 να είναι στην κατηγορία των βετεράνων...

13 | Λούκα Τόνι
Εκπληκτικά πράγματα και φέτος από τον Λούκα Τόνι, ο οποίος έχει βρεί τον τρόπο να παραμένει πάντα νέος και να μην χάνει ούτε στο ελάχιστο την επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα. Ο πρωταθλητής κόσμου το 2006 με τη Squadra Azzurra από πέρυσι έχε κάνει restart στην καριέρα του με την παρουσία στην Βερόνα, με την οποία δεν σταματά να σκοράρει στην Serie A. Ο σε μερικές εβδομάδες 38χρονος είναι κίνδυνος-θάνατος για κάθε άμυνα και συνεχίζει σε εντυπωσιακό ρυθμό σκοραρίσματος και αφού πέρυσι σταμάτησε στα 20 γκολ σε 34 ματς, φέτος έχει 13 σε 27. Ο πρώην άσος των Παλέρμο, Φιορεντίνα, Ρόμα, Γιουβέντους έχει βάλει μόλις 3 από αυτά από τη βούλα του πέναλτι, έχει κάνει ντομπλέτα σε βάρος των Νάπολι, Τζένοα και το εντυπωσιακό είναι ότι από τα 13 τέρματα τα 10 άνοιξαν το σκορ για την Ελλάς.


10 | Αντόνιο Ντι Νατάλε
Εκ των ζωντανών θρύλων της Serie A και ανάμεσα στους κορυφαίους εν ενεργεία σκόρερ στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, ο Ντι Νατάλε συνεχίζει να κάνει ακόμα μεγαλύτερη την ιστορία του στο ιταλικό πρωτάθλημα. Ο 37χρονος δεν κρέμασε τα παπούτσια του το καλοκαίρι και η απόφασή του φαίνεται πως είναι απόλυτα σωστή βάσει των επιδόσεών του στον αγωνιστικό χώρο. Ο Τοτό τον Νοέμβριο 'χτύπησε' σε βάρος της Κιέβο, έφτασε τα 200 γκολ στη μεγάλη κατηγορία του calcio και συνεχίζει να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των σκόρερ του Campionato. Aυτή είναι η 9η σερί σεζόν στην οποία πετυχαίνει διψήφιο αριθμό τερμάτων στην Serie A με τους Friuliani, έχει βάλει 3 γκολ στην Εμπολι και 2 στην Πάρμα και από τα 10, τα 8 έδωσαν προβάδισμα στην Ουντινέζε. Φέτος προτιμάει να... μένει στο σπίτι, αφού από τα 10 τέρματα (22 ματς), τα 9 είναι εντός έδρας.


10 | Φάμπιο Κουαλιαρέλα
Οπως και ο Τόνι, ο Κουαλιαρέλα ανήκει στην κατηγορία των γυρολόγων που έβαζαν γκολ με όλες τις ομάδες τους. Εχοντας περάσει από Ασκολι, Σαμπντόρια, Ουντινέζε, Νάπολι, Γιουβέντους, φέτος επέστρεψε στην Τορίνο από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του και πέτυχε με τη φανέλα της τα πρώτα γκολ στην Serie A. Ο 25 φορές διεθνής άσος έχει 'σκοτώσει' τρεις πρώην ομάδες του. Ηταν εντυπωσιακός κόντρα στην «Σαμπ» πετυχαίνοντας χατ τρικ στο 5-1, σκόραρε και στα δύο ματς με την Ουντινέζε και στο San Paolo με την Νάπολι. Από τα 10 γκολ του τα 2 είναι με πέναλτι και έχει πετύχει τα πρώτα της Γκρανάτα 5 φορές. Στην Serie A έχει συνολικά 85 γκολ και το τέλος της καριέρας του θα τον βρει λογικά ανάμεσα σε αυτούς που έχουν πιάσει την 100άρα.

10 | Μανόλο Γκαμπιαντίνι
Εκτός από το ότι είναι ο μοναδικός under-30 της λίστας, ο Γκαμπιαντίνι είναι ο μόνος που έχει σκοράρει με δύο διαφορετικές ομάδες. Ο 23χρονος ξεκίνησε τη σεζόν στην Σαμπντόρια και ήταν καθοριστικός στην εξαιρετική πορεία των Μπλουτσερκιάτι που σήμερα βρίσκονται στην πρώτη 4άδα της Serie A. Αγωνιζόμενος ως playmaker, εξτρέμ και καθαρός επιθετικός, ο αριστεροπόδαρος άσος έβαλε 7 γκολ, σημαντικότερα εκ των οποίων στο 0-1 στο γενοβέζικο ντέρμπι κόντρα στην Τζένοα και στο 1-1 με την Γιουβέντους στο Τορίνο. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις και το νεαρό της ηλικίας του έκαναν την Νάπολι να ασχοληθεί σοβαρά και στις αρχές Ιανουαρίου τον απέκτησε δίνοντας 13 εκατ. ευρώ (πήγαν μισά-μισά σε Σαμπ-Γιούβε που τον είχαν συνιδιοκτησία). Με τους Παρτενοπέι έχει προλάβει να βάλει 3 γκολ στο Campionato σκοράροντας κόντρα σε Κιέβο, Ουντινέζε, Παλέρμο.

Follow me: Giorgio_Oddo

 

Τελευταία Νέα