Η τέλεια συνταγή στην αντιμετώπιση της γρίπης

Gazzetta team
Η τέλεια συνταγή στην αντιμετώπιση της γρίπης

bet365

Με τη μέθοδο πρόληψης την οποία εφαρμόζουμε η πιθανότητα να μείνεις εκτός 18άδας εξ αιτίας ενός κρυολογήματος είναι 80% λιγότερες.

Δυναμωτικό του ανοσολογικού μετά τον αγώνα

«Μετά τον αγώνα εφοδιάσου το ταχύτερο δυνατόν με υδατάνθρακες και πρωτεΐνες για να δυναμώσεις το ανοσοποιητικό σου», συμβουλεύει η κυρία Lucy Ann-Brideaux της διατροφικής εταιρείας «Simply Nutrition», και συνεχίζει: «Θα συμβούλευα κάτι ελαφρύ με φυσικό γιαούρτι, μια κουταλιά αποφλοιωμένων σπόρων κάνναβης, χυμό ροδιού ή κερασιού με φρέσκα βατόμουρα και μια μπανάνα».

Όχι πλακώματα με πετσέτες

Τα μαστιγώματα με τις πετσέτες στα ντους ίσως είναι ωραίες πλάκες μεταξύ των παικτών αλλά δε συνίσταται όταν προσπαθείς να διατηρήσεις ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Το NHS συμβουλεύει ότι οι μικροοργανισμοί οι οποίοι είναι στο δέρμα μας μπορούν να μολυνθούν και να μεταδοθούν πολύ εύκολα σε ανθρώπους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό.

Σπρώξε έξω το κακό.

«Με το μασάζ βγαίνουν οι τοξίνες και δυναμώνει η θετική ανοσοποιητική αντίδραση του νευρικού συστήματος». Αυτό το λεει ο οστεοπαθητικός Benjamin Palmer και συνεχίζει: «Το μασάζ επίσης σε ηρεμεί και όσο λιγότερο είναι καταβεβλημένος ένας παίκτης τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα να αρπάζει ένα κρυολόγημα».

Άκουγε μουσική τζαζ

Έχει διαπιστωθεί από έρευνα ότι αρκούν μόνο 30 λεπτά ακρόασης για να ανεβάσεις το επίπεδο της ανοσοσφαιρίνης η οποία είναι μια πρωτείνη η οποία δημιουργεί αντισώματα τα οποία αμύνονται εναντίον της μόλυνσης.

Φρόντισε να κυκλοφορεί αέρας μέσα στη φόρμα της προπόνησης

Τα τζάκετ της προπόνησης είναι πολύ χρήσιμα γιατί σε προστατεύουν από τη βροχή αλλά θα πρέπει να είναι φτιαγμένα έτσι αερίζονται και να μην αποτελούν θερμοκήπια για μικρόβια. Ο Δρ. Simon Hodder ειδικός εργονόμος του Πανεπιστημίου του Loughborough, μας εξηγεί ότι πρέπει να φοράμε φόρμες οι οποίες διαθέτουν ανοίγματα εξαερισμού διότι όταν τρέχεις το σώμα σου αντλεί τον αέρα γύρω από το εσωτερικό. Επίσης όταν τρέχεις θυμήσου να έχεις στις μανσέτες των μανικιών κάποια ανοίγματα για να κυκλοφορεί ο αέρας.

Επιστροφή στο ειδικό εξάρτημα της μύτης.

Ο Robbie Fowler δε φορούσε την ειδική ταινία επάνω στη μύτη του έτσι για φιγούρα. Τη φορούσε για να του ανοίγει τις διόδους κυκλοφορίας του αέρα. Υπήρξαν επικριτές της μεθόδου αυτής αλλά μια μελέτη του καθηγητού κ. Beat Villiger απέδειξε ότι ποδοσφαιριστές οι οποίοι έπασχαν από το «άσθμα των αθλητών» ένιωθαν πολύ μεγάλη ανακούφιση με τη χρυσή αυτών των πλαστικών ταινιών επάνω στη μύτη, ειδικά τον χειμώνα με το κρύο.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Σταύρου
Juventus Athens Soccer school Head Coach

 

Τελευταία Νέα