Οσβάλντο: Ένας μαχητής δίχως όρια και κανόνες (pics+vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Οσβάλντο: Ένας μαχητής δίχως όρια και κανόνες (pics+vids)

bet365

Ο Ντάνι Οσβάλντο αφήνει ακόμα μια ομάδα έχοντας προκαλέσει εσωτερικούς τριγμούς και ο Κώστας Ζάλιαρης γράφει για τα περιστατικά που τον έχουν κάνει πλέον έναν ποδοσφαιρικό «αλήτη».

Ο Ιταλός επιθετικός είναι... μια κατηγορία μόνος του. Τουλάχιστον αυτό πιστεύει ο ίδιος. Ίσως έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του. Δεν μπορεί να του την αλλάξει κάποιος. Είναι τίμιος, είναι μαχητής, είναι ο παίκτης που κάθε προπονητής θα ήθελε να έχει στην ομάδα του από άποψη νεύρου και κατάθεσης ψυχής μέσα στο γήπεδο, όμως αν του γυρίσει το μυαλό και... γυρίσει ο διακόπτης, τότε παρακαλάς να έρθει η μέρα που θα απαλλαγείς από αυτόν.

Το τελευταίο έχει γίνει στις Ρόμα, Σαουθάμπτον, Γιουβέντους και Ίντερ. Οι τέσσερις αυτές ομάδες δεν έβλεπαν την ώρα να ολοκληρωθεί η συνεργασία τους με τον Οσβάλντο που θα συνεχίσει την καριέρα του στην Αργεντινή με τη φανέλα της Μπόκα Τζούνιορς.

Διαβάστε στο FourFourTwo του gazzetta.gr ορισμένα από τα περιστατικά που έκαναν ένα από τα πιο... κακά παιδιά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Έκανε τη Ρόμα... άνω - κάτω

Έχοντας κάνει αρκετά... ταξίδια και χιλιόμετρα από το 2005 έως το 2011, αλλάζοντας αρκετές ομάδες μέχρι να φτάσει στη Ρόμα, ο Ντάνι Οσβάλντο δεν είχε δώσει... σαφή δείγματα του χαρακτήρα του. Δεν... προλάβαινε ίσως, αφού δεν έμενε και πολύ καιρό στους συλλόγους από τους οποίους πέρασε και τους οποίους περιλαμβάνει στο βιογραφικό του. Στην «αιώνια πόλη», ωστόσο, τον έμαθαν.... απ' την πολύ ανάποδη πλευρά του.

Τα έβαλε με τους οπαδούς αρκετές φορές, προσποιήθηκε ότι ήταν άρρωστος για να πάρει περισσότερες μέρες άδεια τον χειμώνα του 2013 στη διακοπή του πρωταθλήματος μέχρι να τον... πάρουν χαμπάρι, έριξε σφαλιάρα στον Ερίκ Λαμέλα στ' αποδυτήρια γιατί δεν του έδινε τις πάσες που ήθελε, πέρασε μια νύχτα με τη σύντροφό του σε ξενοδοχείο του Λονδίνου, ανήμερα ενός ντέρμπι με τη Λάτσιο, ήρθε σε κόντρα με τον Τότι και τους οπαδούς.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η ρήξη στη σχέση του με τον υπηρεσιακό προπονητή των Ρωμαιων, Αουρέλιο Αντρεατσόλι, έπειτα από τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας το 2013. Χρησιμοποιήθηκε με αλλαγή στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τη Λάτσιο και ο Οσβάλντο, μέσω twitter, έγραψε αναφερόμενος στον άλλοτε τεχνικό της πρώην ομάδας του: «Άντε πανηγύρισε με τους οπαδούς της Λάτσιο...». Δέχθηκε απειλές από τους οπαδούς και επέλεξε να βάλει τέλος στην παρουσία του στα γήπεδα της Ιταλίας.

Ο «νταής» της Σαουθάμπτον

Η μεταγραφή του στη Σαουθάμπτον ενθουσίασε τον κόσμο της ομάδας και το στυλ του... ενθουσίασε τις γυναίκες της Αγγλίας που είδαν έναν τύπο ολόιδιο με τον Τζόνι Ντεπ, που έβγαζε αυτή την... αλητεία που τον χαρακτήριζε ούτως ή άλλως. Περίπου 16 εκατ.ευρώ διέθεσαν οι «άγιοι» το καλοκαίρι του 2013 για να κάνουν τον Ιταλό δικό τους, όμως ουδέποτε δικαιώθηκαν και ο ποδοσφαιριστής έφυγε... κακήν κακώς, έχοντας χτυπήσει με κουτουλιά τον Φοντέ – που ουδέποτε τον συγχώρησε και δεν θέλει να ξαναμιλήσει μαζί του – σπάζοντάς του τη μύτη σε προπόνηση της ομάδας!

Οι άλλοτε συμπαίκτες του, στις μεταξύ τους συζητήσεις έκαναν συχνά λόγο για την αλαζονική συμπεριφορά του Οσβάλντο και τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούσε μέσα στα ματς όταν κάτι δεν του άρεσε ή δεν έπαιρνε τις πάσες που θα ήθελε. Βέβαια, ο ίδιος δεν έκανε ποτέ αυτοκριτική για την αδυναμία που παρουσίαζε στο σκοράρισμα και την βοήθεια που δεν πρόσφερε ποτέ βάσει της αξίας του και των χρημάτων έναντι των οποίων αποκτήθηκε. Έτσι, τον Ιανουάριο του 2014, ο παίκτης επιστρέφει στην Ιταλία για λογαριασμό της Γιουβέντους, έχοντας ανακουφίσει ποδοσφαιριστές, προπονητή και διοίκηση στη Σαουθάμπτον που αισθάνθηκαν απαλλαγμένοι από αυτό τον μπελά, έστω κι αν ακόμα τυπικά ανήκει στον αγγλικό σύλλογο και... βολοδέρνει δανεικός.

Ο εαυτός του πάνω (και) απ' τη Γιουβέντους

Στους «μπιανκονέρι» δεν πήγε για βασικός και το ήξερε. Αποκτήθηκε για «back-up» στην επίθεση. Ξανά δεν κατάφερε να αποδώσει και να δικαιολογήσει την επιλογή του προπονητή του όταν του έδινε χρόνο συμμετοχής. Επιπλέον, φαινόταν να τον νοιάζει περισσότερο να δώσει τις δικές του απαντήσεις εκεί που ήθελε και όχι να κάνει κάτι καλό για την ομάδα. Έπειτα από παιχνίδι με τη Λιόν για το Γιουρόπα Λιγκ, πάλι χρησιμοποίησε το twitter για να επιτεθεί σε όσους τον κατέκριναν και να γράψει πως «κάθε φορά δίνω το 100% και πρέπει όλοι να το βουλώσετε». Κύριοι αποδέκτες του μηνύματός του, φυσικά, ήταν οι οπαδοί της Ρόμα...

Οι διοικούντες τη Γιουβέντους είχαν σκεφτεί το ενδεχόμενο να τον αγοράσουν από τη Σαουθάμπτον, αλλά φυσικά αντιλήφθηκαν ότι όσο δεν επικεντρωνόταν στο ποδόσφαιρο και τον ένοιαζαν άλλα πράγματα, δεν είχε μόνιμη θέση στην ομάδα. Στο μυαλό του, το γεγονός πως αποτελούσε επιλογή του Αντόνιο Κόντε ήταν η απόλυτη απόδειξη ότι είναι... top ποδοσφαιριστής, όμως μονάχα δική του ήταν αυτή η σκέψη και κανενός άλλου στη «Γηραιά Κυρία».

Καυγάς και «έξωση» στην Ίντερ

Τα... μυαλά του δεν θα άλλαζαν επειδή και μόνο σημείωσε το όνομα της Ίντερ στο βιογραφικό του κι αγωνίστηκε κι εκεί για ένα εξάμηνο. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι τον «τελείωσε» από το πρώτο κιόλας παράπτωμά του, το οποίο βέβαια ήταν αποτέλεσμα του εκρητικού του χαρακτήρα και της έντασης της στιγμής σε παιχνίδι απέναντι στη Γιουβέντους. Βγαίνοντας ταχύτατα σε αντεπίθεση με τον Ικάρντι να έχει κάνει το κλέψιμο, ο τελευταίος επέλεξε να τελειώσει πολύ άσχημα μόνος του τη φάση, με τον Οσβάλντο να περιμένει την πάσα ολομόναχος μέσα στην περιοχή.

Αμέσως έτρεξε προς το μέρος του για να καυγαδίσει και να τους χωρίσει ο Γκουαρίν που συνηθίζει να προστατεύει τον Ικάρντι. Όλα αυτά μπροστα στα μάτια και του Λούκας Ποντόλσκι που κι αυτός παραπονέθηκε που δεν πήρε πάσα, αλλά δεν περίμενε ένα τέτοιο ξέσπασμα από τον Οσβάλντο. Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι δεν θα έπρεπε να του προκαλέσει και τόσο μεγάλη εντύπωση έχοντας ζήσει στην Αγγλία κι έχοντας προφανώς διαβάσει κι ενημερωθεί για τους λόγους της αποχώρησης του Ιταλού από τη Σαουθάμπτον, όσο αυτός βρισκόταν στην Άρσεναλ. Η Ίντερ δεν του δίνει πλέον ευκαιρία και η Μπόκα Τζούνιορς θα είναι ο επόμενος σταθμός ενός ποδοσφαιρικού «αλήτη» που δεν αλλάζει...

 

Τελευταία Νέα