Η δίαιτα την οποία ακολουθεί ο Mario Gotze

Gazzetta team
Η δίαιτα την οποία ακολουθεί ο Mario Gotze

bet365

Βεβαιώσου ότι ενισχύεις τον οργανισμό σου από της αρχή μέχρι το τέλος με τη δίαιτα που σε συμβουλεύει ο αρχιδημιουργός της Bayern.

Ερώτηση μέσω Facebook στον Mario Gotze:

«Μετά το 60ο λεπτό χάνω τις δυνάμεις μου. Με τι φαγητό ή ποτό μπορώ να ενισχύσω τον εαυτό σου για να έχω δυνάμεις σε όλο τον αγώνα;»

Ο μαέστρος της Bayern του Μονάχου Mario Gotze, απαντά:

Σαν δημιουργικός παίκτης που είμαι χρειάζομαι να έχω χαμηλό βάρος και πολύ ενέργεια. Η δίαιτα είναι πολύ σημαντική στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Από μικρή ηλικία σαν νεαρός ποδοσφαιριστής ήξερα πάντοτε τι έπρεπε να τρώω και να πίνω. Τρώω πολύ ψάρι και λαχανικά. Επίσης είναι πολύ σημαντικά η ενυδάτωση. Μια υγιεινή και ισορροπημένη δίαιτα με κρατάει σε καλή φυσική και διανοητική κατάσταση η οποία αντανακλάται μέσα στο γήπεδο με την απόδοση μου. Συνήθως έχω ένα γεύμα τρεις ώρες πριν τον αγώνα με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες με λίγη πρωτεΐνη και χαμηλά λιπαρά. Αυτό μου δίνει την ενέργεια την οποία χρειάζομαι χωρίς να μου προκαλεί προβλήματα με την πέψη. Πίνω αρκετό νερό με το γεύμα μου για να διευκολύνω την χώνεψη και να είμαι ενυδατωμένο πριν από τον αγώνα. Μερικές φορές πίνω ένα ισοτονικό ποτό μια ώρα πριν από το εναρκτήριο λάκτισμα ούτως ώστε να κρατήσω το ζάκχαρο στο αίμα σε υψηλά επίπεδα και έτσι να μπορέσω να ανταποκριθώ στην ένταση του αγώνα χωρίς να αισθάνομαι την κούραση. Η δίαιτα και η καλή φυσική κατάσταση παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο διότι σου επιτρέπουν να μεγιστοποιήσεις τις τεχνικές και φυσικές δυνατότητες σου.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Σταύρου
Juventus Athens Soccer school Head Coach

 

Τελευταία Νέα