Άρβιντ Σενκ: Από τον παράδεισο, στην κόλαση... (vids)

Άρβιντ Σενκ: Από τον παράδεισο, στην κόλαση... (vids)

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει την περίεργη ιστορία του Γερμανού τερματοφύλακα, ο οποίος αγωνίστηκε μόλις σε ένα παιχνίδι με την Νταντί και στη συνέχεια είδε την πόρτα της εξόδου

Η θέση του τερματοφύλακα είναι η πιο... ιδιαίτερη στο χώρο του ποδοσφαίρου. Εκτός από το ταλέντο και τις ικανότητες που πρέπει να διαθέτει κανείς, ώστε να κάτσει κάτω από τα δοκάρια, ένας γκολκίπερ χρειάζεται ένα ακόμη χάρισμα. Υπομονή. Όλοι οι μεγάλοι τερματοφύλακες του πλανήτη περίμεναν καρτερικά στο ξεκίνημα της καριέρας τους να παρουσιαστεί η ευκαιρία και να την αρπάξουν από τα μαλλιά.

Η ευκαιρία στη Σκωτία

Συνήθως οι προπονητές δίνουν ευκαιρίες στα παιχνίδια του κυπέλλου, όμως πολλές φορές ένας τραυματισμός ή μια τιμωρία του πρώτου τερματοφύλακα, χρίζει βασικό το δεύτερο κατά σειρά τερματοφύλακα. Και όταν γίνεται αυτό, τότε ο Νο2 καλείται να αποδείξει ότι αξίζει να είναι αυτός το Νο1. Κάπως έτσι είναι και η ιστορία του Άρβιντ Σενκ, ενός Γερμανού γκολκίπερ, που σε ηλικία 25 ετών μετακόμισε στη Σκωτία για χάρη της Νταντί. Όμως η παραμονή του εκεί δεν κράτησε παρά μόνο δύο μήνες.

Προερχόμενος από τις ακαδημίες της Χάνσα Ροστόκ, ο Σενκ αγωνίστηκε τα προηγούμενα χρόνια στις ρεζέρβες της Σεντ Πάουλι και της Βόλφσμπουργκ. Ώσπου τον προηγούμενο Οκτώβριο παρουσιάστηκε η ευκαιρία της Νταντί. Τα προβλήματα στη θέση του τερματοφύλακα, που αντιμετώπιζαν οι Σκωτσέζοι τους οδήγησαν στη λύση του Γερμανού και ο ίδιος είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ένα «κανονικό» πρωτάθλημα.

Το όνειρο που έγινε εφιάλτης

Στα πρώτα παιχνίδια ο Σενκ βρισκόταν στον πάγκο, περιμένοντας – όπως όλοι οι τερματοφύλακες – τη δική του ευκαιρία. Ούτε ο ίδιος δε θα μπορούσε να φανταστεί το παιχνίδι που του επεφύλασσε η μοίρα. Το 2015 στη Σκωτία ξεκίνησε με ντέρμπι, καθώς την Πρωτοχρονιά διεξαγόταν η αναμέτρηση της Νταντί Γιουνάιτεντ με την Νταντί. Ο Σενκ για μια ακόμη φορά δε βρίσκεται στο αρχικό σχήμα, όμως ο βασικός τερματοφύλακας Κάιλ Λέδερεν τραυματίζεται στην προθέρμανση. Αυτή είναι η ευκαιρία που αναζητούσε ο Άρβιντ Σενκ. Και μάλιστα στο ντέρμπι της πόλης.

Ο ίδιος για λίγα λεπτά ζει το όνειρο του. Αυτό το όνειρο κράτησε από τον τραυματισμό του συμπαίκτη του μέχρι το 31ο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης. Γιατί ακριβώς σε εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε ο εφιάλτης. Τότε δέχτηκε το πρώτο γκολ. Η πρώτη του επαφή με την μπάλα ήταν όταν τη μάζεψε από τα δίχτυα της ομάδας του. Το 90λεπτο ολοκληρώνεται με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Ο Σενκ δέχεται έξι γκολ στο ντεμπούτο του. Τελικό αποτέλεσμα 6-2 υπέρ της Νταντί Γιουνάιτεντ.

Αυτή η ήττα στην ανατολή του 2015 δεν έχει ξεχαστεί ακόμη από τους ανθρώπους της Νταντί. Και λογικό, αν σκεφτεί κανείς πως αποτελεί την πιο βαριά ήττα στην ιστορία του συλλόγου στα ντέρμπι με τη συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ. Όσο για τον Σενκ; Δεν ξαναβρέθηκε ποτέ κάτω από τα δοκάρια της Νταντί και στις 28 Ιανουαρίου λύθηκε το συμβόλαιό του με την ομάδα. Το πρωτοχρονιάτικο δώρο δεν ήταν αυτό που φαινόταν στην αρχή για τον Γερμανό, ο οποίος μέσα σε λίγη ώρα βρέθηκε από τον παράδεισο στην κόλαση...

 

Τελευταία Νέα