Οι 100 καλύτεροι του 2014 (20-11)

Gazzetta team
Οι 100 καλύτεροι του 2014 (20-11)

bet365

To 2014... φεύγει και το FourFourTwo παρουσιάζει τους 100 κορυφαίους παίκτες της χρονιάς. Συνέχεια με την 10άδα από 20 μέχρι 11.

Η συντακτική ομάδα του FourFourTwo ψήφισε και σας παρουσιάζει, όπως κάθε χρόνο, την καθιερωμένη 100άδα των κορυφαίων παικτών για το 2014. Ακολουθούν οι θέσεις από το 20 ως το 11.

20. Γιάγια Τουρέ (Μάντσεστερ Σίτι)

Ο Αγουέρο αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα τραυματισμών τελευταία και όταν λείπει εκείνος που αναλαμβάνει τα ηνία είναι ο Γιάγια Τουρέ. Ο Ιβοριανός πέτυχε ούτε λίγο ούτε πολύ 20 γκολ στην περσινή σεζόν στον δρόμο της Σίτι προς τον τίτλο. Στα καλύτερά του ο Τουρέ είναι απλά ασταμάτητος. Το μεγαλύτερο ερωτηματικό για τη Σίτι δεν είναι το πόσο μπροστά πρέπει να παίζει, αλλά πως θα τον αντικαταστήσει στο μέλλον, καθώς είναι 32 ετών, έστω και αν δεν του φαίνεται…

*Ο Τουρέ είναι πρώτος σκόρερ ανάμεσα στους μέσους στα 5 μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα για το 2014 με 17 γκολ.

19. Σεσκ Φάμπρεγας (Τσέλσι)

Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία 3 χρόνια προσέφερε σε πολλές θέσεις στην Μπαρτσελόνα, η επιστροφή του στους Καταλανούς δεν ήταν σε καμία περίπτωση αυτή που περίμενε. Και μετά από ένα κακό καλοκαίρι με την Ισπανία, ο Φάμπρεγας δείχνει ότι επέστρεψε στα γνωστά του στάνταρ και όλα δείχνουν και στους τίτλους. Ταίριαξε αμέσως στην Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο και θυμίζει πολύ τον ηγέτη της Άρσεναλ. Ήδη μοιράζει τη μία ασίστ μετά την άλλη, ενώ η συνεργασία του με τον Ντιέγκο Κόστα έχει φέρει την Τσέλσι στην κορυφή.

*Ο Φάμπρεγας μοιράζει μία ασίστ στην Premier League ανά 224’, η καλύτερη επίδοση στην ιστορία της κατηγορίας (με ελάχιστο τις 25 ασίστ).

18. Λούκα Μόντριτς (Ρεάλ Μαδρίτης)

«Ο Μόντριτς ρυθμίζει το τέμπο», είχε πει ο Αντσελότι προς το τέλος της περασμένης σεζόν. «Δείχνει χαρακτήρα και είναι πολύ σημαντικός παίκτης». Ο Κροάτης έπαιξε περισσότερα από 50 ματς την περασμένη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις και έλαμψε στο 4-3-3 της Ρεάλ. Ο Μόντριτς μοιάζει ιδανική λύση ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση και δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι βρέθηκε στην κορυφαία 20άδα μας.

*Ο Μόντριτς έχει κάνει τις περισσότερες πάσες από κάθε άλλον συμπαίκτη του στην Ρεάλ (1734) στο 2014.

17. Ντιέγο Γοδίν (Ατλέτικο Μαδρίτης)

Το 2014 ήταν εκπληκτικό για τον αμυντικό της Ατλέτικο, που έκανε εκπληκτικές εμφανίσεις με τους Μαδριλένους και με την Ουρουγουάη. Τα μόλις 26 γκολ στην La Liga που δέχθηκαν οι Ροχιμπλάνκος πέρυσι δείχνει και την αξία του, ενώ η κεφαλιά του στην Βαρκελώνη τους εξασφάλισε και τον τίτλο. Η μεγαλύτερη έκπληξη δεν είναι ότι ο Γοδίν βρίσκεται στην 17η θέση μας, αλλά το γεγονός ότι η Ατλέτικο κατάφερε να τον κρατήσει.

*Ο Γοδίν είχε τις περισσότερες συμμετοχές (μαζί με τον Χουανφράν) σε ματς όπου η ομάδα του δεν δέχθηκε γκολ (18) στην La Liga στο 2014.

16. Σέρχιο Αγουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

Είναι μόλις 26 ετών, όμως έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο 11 ολόκληρα χρόνια πριν. Πλέον, είναι από τις αξιόπιστες λύσεις επιθετικά στον κόσμο. Στο 2014, μάλιστα, δεν έχουν περάσει πάνω από δύο σερί ματς, στα οποία να μην βρήκε δίχτυα. Ρεκόρ με 12 στα 12 στο ξεκίνημα της σεζόν, μαζί με το 5 στα 5 στο Champions League και το χατ τρικ στο ματς με την Μπάγερν. Αν δεν είχε τα προβλήματα τραυματισμών, τότε θα μπορούσε να προσφέρει ακόμη περισσότερα και στη Σίτι, αλλά και στην Αργεντινή στο Μουντιάλ.

*Μόνο ο Λες Φέρντιναντ (13 τη σεζόν 1995-96) πέτυχε περισσότερα γκολ από τον Αγουέρο στο ξεκίνημα της σεζόν στην Premier League μετά τα πρώτα 11 ματς.

15. Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα)

Μικρή άνοδος σε σχέση με την περσινή λίστα για τον Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος τελείωσε τη σεζόν με 13 γκολ και 11 ασίστ, ήταν εξαιρετικός στο Μουντιάλ μέχρι τον τραυματισμό του, όμως για την πατρίδα του η διοργάνωση τελείωσε με πόνο…

*Ο Νεϊμάρ πέτυχε 15 γκολ σε 14 εμφανίσεις με την Βραζιλία στο 2014.

14. Τόνι Κρόος (Ρεάλ Μαδρίτης)

Είναι δύσκολο να βρεις παίκτη με τις ικανότητες του Κρόος στις πάσες. Πριν από 3 σεζόν έπαιζε ως επιτελικός μέσος, όμως όταν γύρισε λίγο πιο πίσω τα πράγματα έγιναν ακόμη καλύτερα. Είχε ρόλο-κλειδί στην Μπάγερν και κατά κάποιον τρόπο και οι δύο πλευρές ήταν συνυπεύθυνες για το διαζύγιο το περασμένο καλοκαίρι. Αργότερα θα μάθουμε και το ποια θα αποδειχθεί πιο κερδισμένη. Εκείνη που σίγουρα κέρδισε, πάντως, είναι η Ρεάλ, που ανακοίνωσε την απόκτησή του λίγες μέρες μετά το τέλος του Μουντιάλ, το οποίο ο Κρόος κατέκτησε με την Γερμανία.

*Ο Κρόος έκανε περισσότερες πάσες (544) από κάθε άλλον στο Μουντιάλ.

13. Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

Εργάτης πολυτελείας, σκόρερ, μαχητής. Δεκάρι, επιθετικός, false 9. Ο Μίλερ είναι πολλά πράγματα. Το «ανορθόδοξο στυλ παιχνιδιού του», όπως το είχε χαρακτηρίσει ο ίδιος ο Λεβ τον κάνει να ξεχωρίζει. Μπορεί να χάσει το άχαστο, να βάλει το εντυπωσιακό, όμως πάντα παραμένει παίκτης παγκόσμιας κλάσης.

*Ο Μίλερ πέτυχε 5 γκολ σε 7 ματς στο Μουντιάλ και πλέον έχει 10 σε 13 ματς στη διοργάνωση.

12. Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα)

Μάλλον είναι… θνητός τελικά, έτσι δεν είναι; Παρόλα αυτά, κατά τη γνώμη μας παραμένει ο 12ος καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο για το 2014, ένας χρόνος που δεν ήταν καν κοντά στα δικά του στάνταρ. Στατιστικά, ήταν η χειρότερη χρονιά του, με την Μπαρτσλόνα να μένει χωρίς τίτλο και την Ισπανία να φεύγει νωρίς από το Μουντιάλ.

*Ο Ινιέστα είχε περισσότερες πάσες στο 1/3 της επίθεσης (27,5) στο 2014 από ό,τι στο 2013.

11. Τιμπό Κουρτουά (Τσέλσι)

Η μόνη έκπληξη για την καριέρα του Κουρτουά στην Premier League είναι ότι δεν ξεκίνησε νωρίτερα. Ο Βέλγος συνέχισε τις εκπληκτικές εμφανίσεις με την Ατλέτικο και ο Μουρίνιο αποφάσισε ότι η ώρα του έφτασε, αφήνοντας τον Τσεχ στον πάγκο. Έχει όλο το πακέτο και είναι μόλις 22 ετών…

*Ο Κουρτουά κράτησε το μηδέν για 20 φορές, τις περισσότερες στην κατηγορία, το μηδέν στην La Liga τη σεζόν 2013-14.

Δείτε εδώ την 10άδα 100-91, εδώ την 90-81, εδώ την 80-71, εδώ την 70-61, εδώ την 60-51, εδώ την 50-41, εδώ την 40-31 και εδώ την 30-21.

 

Τελευταία Νέα