Δέκα κοστούμια για το Halloween! (pics)

Gazzetta team
Δέκα κοστούμια για το Halloween! (pics)

bet365

Είναι ξενόφερτο έθιμο. Σύμφωνοι! Δεν συνηθίζουμε να το γιορτάζουμε στην Ελλάδα και προτιμούμε τις δικές μας απόκριες. Καμία αντίρρηση!

Όλη διαδικασία του trick or treat μάς ξενίζει, αφού είμαστε αρκετά φιλόξενοι ώστε οποιαδήποτε στιγμή χτυπήσει την πόρτα μας ένα παιδάκι θα έχουμε ένα γλυκό να του δώσουμε χωρίς να μας απειλήσει. (Χώρια που οι ελληνίδες γιαγιάδες έχουν μπουκώσει με τόσα γλυκά τα εγγόνια τους, που δεν χρειάζονται γιορτές και σακούλες για να τα ζητάνε). Σωστά όλα τα επιχειρήματα. Το «Halloween», όμως, είναι μια διεθνής γιορτή και μια ευκαιρία για να διασκεδάσουμε λίγο. Γι’ αυτό και το «FourFourTwo» παρουσιάζει τα δέκα καλύτερα ποδοσφαιρικά κουστούμια σε μια do it yourself edition. Απλά και γρήγορα στο σπίτι, με υλικά ό,τι βρείτε στην ντουλάπα.



10. Ρόι Κιν


Το ιδανικό κοστούμι για να παραβρεθείτε σε πάρτι για το Halloween ή απλά σε μια παρουσίαση βιβλίου. Οι Άγγλοι συγκρίνουν τον Ρόι Κιν με τον Τεντ Κατζνίνσκι, γνωστό και ως τρομοκράτη-βομβιστή από τα τέλη της δεκαετίας του ’70, που έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη χωρίς τη δυνατότητα αναστολής. Οι βόμβες του Ιρλανδού προπονητή, όμως, περιορίζονται σε πρώην συμπαίκτες, προπονητές και αντιπάλους. Και ο μόνος που θα ζητούσε τη σύλληψή του θα ήταν ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Οδηγίες: Το μυστικό είναι στο βλέμμα και σας προειδοποιούμε, ίσως χρειαστεί εξάσκηση ημερών. Πρέπει να είναι κάτι ανάμεσα σε σκληρό, σοφό, ελαφρώς μεθυσμένο αλλά δεν το δείχνω, σκεπτικό και οργισμένο. Τα υπόλοιπα είναι εύκολα. Ρούχα ένα-δύο μεγέθη μεγαλύτερα, μαλλί ατημέλητο, μούσι κατάδικου που δεν τον αφήνουν για τιμωρία να ξυριστεί και μύτη λίγο μεγαλύτερη από τον κανονικό. Η διάθεση πρέπει να είναι σε φάση ετοιμότητας για καυγά! Μπορεί κάποιος στο πάρτι να έχει ντυθεί Ζοσέ Μουρίνιο!



9. Μιγκέλ Ερέρα


Ήταν από τα πρόσωπα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και μια απόλαυση να παρακολουθείς στη διάρκεια των αγώνων του Μεξικού. Η χώρα της κεντρικής Αμερικής βρέθηκε στην Βραζιλία από τα πλέι οφ, αποκλείοντας τη Νέα Ζηλανδία κι εκεί ανέδειξε το ταλέντο της, που λίγο έλειψε να μείνει εκτός μουντιάλ. Ο Μιγκέλ Ερέρα έχει μείνει αξέχαστος. Για τις αντιδράσεις του, τα σπριντ του, τις ασκήσεις γυμναστικής στη διάρκεια των παιχνιδιών. Λες και ήταν δοκιμασία του εφηβικού reality «I use to be fat» και προσπαθούσε να αδυνατίσει για να πάει στο κολέγιο.

Οδηγίες: Θα χρειαστείτε μαξιλάρια. Πολλά μαξιλάρια. Περισσότερα ίσως απ’ όσα έχει ο καναπές σας. Ένα σκούρο μπλε κουστούμι, μια πράσινη γραβάτα κι ένα πράσινο σήμα στο πέτο. Θα χρειαστείτε πάθος και ταμπεραμέντο για να ταιριάξετε στον χαρακτήρα του. Καλό θα ήταν να πάρετε και μερικούς φίλους μαζί σας! Να έχετε κάποιον να σας ρίξει στο έδαφος και να πανηγυρίζετε αγκαλιά!



8. Γιόακιμ Λεβ


Ιδανική μεταμφίεση για ένα ποδοσφαιρικό Halloween πάρτι. Αρκεί να αντέχετε τη μοναξιά, γιατί πιθανότατα θα κάθεστε μόνος σας στον καναπέ/καρέκλα/σκαμπό/πολυθρόνα και ουδείς θα σας πλησιάζει. Ποιος είπε ότι είναι εύκολο να είσαι στην κορυφή. Ο πρωταθλητής κόσμου με την Εθνική Γερμανίας είναι από τους πιο πετυχημένους τεχνικούς των τελευταίων ετών, με συνεχόμενες επιτυχίες με τα πάντσερ, αλλά είναι και ένας προπονητής που έχει μπει στο στόχαστρο για τις αδυναμίες του…

Οδηγίες: Το πρώτο πράγμα που χρειάζεστε είναι μια περούκα. Ανάμεσα σε captain Tsubasa και sportbilly, με κοντό μαύρο μαλλί και επιμελημένα ατημέλητα αφέλειες. Ένα πολύ στενό πουκάμισο σε άσπρο ή μαύρο χρώμα, με τα κουμπιά έτοιμα να πεταχτούν σε κάθε πιθανό ξεφύσημα ανακούφισης. Και τέλος, το βασικότερο. Μια τεράστια μύτη κι ένα μεγάλο δάκτυλο. Τα 90 λεπτά μπορούν να μοιάζουν με αιωνιότητα και ο Γιόακιμ πρέπει κάπου να ξεσπάει το άγχος του.



7. Αριέν Ρομπέν


Ο αγαπημένος Ολλανδός της Μπάγερν Μονάχου. Αγαπημένος αρκεί να μην πέσει στο ίδιο πάρτι με τον Μιγκέλ Ερέρα και τους υπόλοιπους Μεξικάνους. Ο άσος της Μπάγερν Μονάχου είναι σε εκείνη την κατηγορία των ποδοσφαιριστών που είτε λατρεύεις, είτε μισείς, άρα το κουστούμι θα έχει απόλυτη επιτυχία. Αποκλείεται να περάσει απαρατήρητο, ειδικά αν συνοδεύεται από τα απαραίτητα αξεσουάρ.

Οδηγίες: Μιλάμε για την Εθνική Ολλανδίας, οπότε αν δεν μπορείτε να αγοράσετε μια εμφάνιση, οτιδήποτε πορτοκαλί μπορεί να κάνει τη δουλειά. Σε πρώτη φάση πρέπει να έχετε την ανάλογη συμπεριφορά. Μπείτε στο πάρτι τρέχοντας και ό,τι κάνετε μέσα στο σπίτι πρέπει να είναι σε ανάλογη ταχύτητα. Είδατε τον Ρόμπεν να περπατάει στη Βραζιλία; Επίσης συνοδέψτε την εμφάνισή σας με έναν αναπνευστήρα και μια μάσκα για τις βουτιές! Βατραχοπέδιλα όχι… Θα ήταν υπερβολή!



6. Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ!


Είναι λίγο πιο προχωρημένη κατηγορία, αλλά εκτός Ελλάδας είναι εξαιρετικά δημοφιλής. Ολόκληρη ΦΙΦΑ κατόρθωσε να του δώσει μουντιάλ και τώρα ψάχνουν τον τρόπο να το διοργανώσουν χωρίς να πεθάνουν οι ποδοσφαιριστές στο γήπεδο! Ο 65χρονος παράγοντας ήταν εκείνος που κατόρθωσε να πείσει την παγκόσμια ομοσπονδία για την διεξαγωγή του Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ και κατόπιν της απόφασης τιμωρήθηκε – για άσχετους κατά τα λοιπά λόγους – με δύο για βίου αποκλεισμούς από το ποδόσφαιρο για αλλεπάλληλες προσπάθειες δωροδοκίας.

Οδηγίες: Εύκολη μεταμφίεση. Αν έχετε κρατήσει κάτι από τον Βλάσση Τσάκα και τον Πρίγκιπα που κάποτε θα αναλάμβανε τον Παναθηναϊκό είστε έτοιμοι. Ένα μακρύ σεντόνι ή εναλλακτικά γκρι κουστούμι και ένα χαρτοφύλακα γεμάτο λεφτά. Αν πετύχετε τον Σεπ Μπλάτερ κάπου στο πάρτι, μέχρι που διοργανώνετε το επόμενο μουντιάλ σπίτι σας!



5. Γραφικός οπαδός!


Το αγαπημένο των Ελλήνων. Υπάρχει η κατηγορία του οπαδού που φοράει τη φανέλα της ομάδας του και πάει στο γήπεδο. Εκείνη που τη φοράει και πάει να παίξει 5Χ5 νιώθοντας πως εκπροσωπεί το σύλλογο που υποστηρίζει από παιδί. Υπάρχει η κατηγορία που οπαδού που τη φοράει παντού μέχρι να ξεθωριάσει και αναγκαστεί να την πλύνει και υπάρχει και η κατηγορία «Λιονέλ Μέσι στο αεροδρόμιο», η οποία εμφανίστηκε φέτος. Μη διστάσετε να την ακολουθήσετε. Κι αν δεν φτάνουν οι οικονομίες για τα αυθεντικά, υπάρχουν πάντα τα μαγαζιά στην Ομόνοια.

Οδηγίες: Φανέλα της ομάδας. Σορτσάκι της ομάδας. Κάλτσες της ομάδας ως το γόνατο. Ποδοσφαιρικά παπούτσια, ίδια με εκείνα που φοράει ο σταρ της ομάδας. Προαιρετικά μπορείτε να κουβαλάτε και το λάβαρο της ομάδας και να το ανταλλάσετε με όποιον φοράει την ίδια στολή με σας. Φανέλες καλύτερα να μην ανταλλάξετε.



4. Βίνσεντ Ταν


Ακόμα μια ειδικά κατηγορία… Πρόκειται για τον πρόεδρο της Κάρντιφ και αξίζει μια θέση στο top ten των κουστουμιών επειδή οι οπαδοί του αγγλικού συλλόγου δεν περιμένουν το Halloween για να αποδείξουν την αγάπη τους για τον Μαλαισιανό εκατομμυριούχο. Ο Ταν ακόμα δυσκολεύεται να διαχωρίσει πότε θέλει να είναι πετυχημένος επιχειρηματίας και πότε πρόεδρος-οπαδός της ομάδας του, οπότε συνήθως το συνδυάζει. Οι οπαδοί της Κάρντιφ προς τιμήν του διοργανώνουν συχνά βραδιές Βίνσεντ Ταν και κυκλοφορούν στην πόλη.

Οδηγίες: Χρειαζόμαστε ένα σκούρο μπλε κουστούμι. Όχι το ίδιο με του Μιγκέλ Ερέρα, μην τσιγκουνεύεστε. Πουκάμισο, γραβάτα σε κόκκινο χρώμα, ζώνη και από κάτω την εμφάνιση της Κάρντιφ. Αν το συνδυάσετε, δε, με μαύρα γυαλιά με σκούρο φακό τότε η επιτυχία είναι δεδομένη.



3. Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς!


Επειδή ποιος δεν θέλει να είναι σαν τον Ζλάταν; Ο Σουηδός επιθετικός θα ήταν πιθανότατα ένας από τους δυο-τρεις ποδοσφαιριστές που αν τον ρωτούσαν μπορεί και να έλεγε ότι θα ντυνόταν ο εαυτός του. «Ο Ζλάταν δεν φοράει στολές», θα απαντούσε με τη μοναδική και ασύγκριτη αλαζονεία που τον χαρακτηρίζει. Ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν όσο παίζει ποδόσφαιρο θα προσφέρει απίστευτες στιγμές μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και απίστευτες ατάκες έξω από αυτούς. Οπότε είναι ένα ποδοσφαιρικό κουστούμι που κάνει τη διαφορά!

Οδηγίες: Το βασικό χαρακτηριστικό σας θα είναι, φυσικά, η μύτη. Όσο πιο μεγάλη τόσο πιο πετυχημένη. Συνοδέψτε την με πλούσιο μαλλί πιασμένο σε έναν κότσο, με ένα ανεπαίσθητο μουστάκι και με πολύ ύφος. Πάρα πολύ ύφος. Τόσο ύφος που το πάρτι δεν θα σας χωράει. Ο Ζλάταν δεν πάει σε πάρτι. Ο Ζλάταν είναι το πάρτι.



2. Κριστιάνο Ρονάλντο!


Ποιος θα σκεφτεί ποδοσφαιρικά κοστούμια για Halloween και θα αφήσει έξω τον Κριστιάνο Ρονάλντο; Το υπέρτατο είδωλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και τόσο ιδιαίτερος στα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και του παρουσιαστικού του, που κάνουν το ιδανικό κουστούμι. Ο Πορτογάλος προκαλεί ίντριγκα με κάθε του δήλωση, εμφάνιση ή πανηγυρισμό, οπότε η μίμηση είναι σχετικά εύκολη. Τουλάχιστον εκτός γηπέδου, γιατί όσα κάνει εντός – ειδικά φέτος – μάλλον δεν μπορούν να αντιγραφούν.

Οδηγίες: Πάρτε καρότσι και λεφτά και γρήγορα στο πλησιέστερο σούπερ μάρκετ. Στον τομέα των καλλυντικών θα πρέπει να αγοράσετε και να αδειάσετε ένα μπουκάλι με ζελέ. Αφού είστε σίγουροί ότι δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει τρίχα από τα μαλλιά σας σε καταστάσεις ακόμα και ακραίων καιρικών φαινομένων, μπορείτε να επιλέξετε τα ρούχα για την υπόλοιπη αμφίεση. Σώμα με γραμμωμένους κοιλιακούς, εσώρουχα Emporio Armani ή την εμφάνιση της Ρεάλ Μαδρίτης. Λυπόμαστε, αλλά η Ιρίνα Σάικ δεν περιλαμβάνεται στο σετ.



1. Λουίς Σουάρεζ!


Ο ποδοσφαιριστής που έφερε το Halloween μέσα στο καλοκαίρι! Ο Ουρουγουανός εξαιτίας του δαγκώματος στον Κιελίνι τον περασμένο Ιούλιο, έχασε τέσσερις μήνες ποδοσφαίρου και μόλις πριν μια εβδομάδα επέστρεψε στην αγωνιστική δράση. Δεν το λες και τυχαίο ότι συμπίπτει με την εν λόγω γιορτή. Ως ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα, πλέον, προκαλεί τον κόσμο με τις ποδοσφαιρικές του αρετές και με τις απίστευτες τρέλες του όταν νευριάζει. Πρόκειται χωρίς αμφιβολία ή αντίπαλο το πιο πετυχημένο κουστούμι του 2014 και όχι μόνο για ποδοσφαιρόφιλους.

Οδηγίες: Το κουστούμι είναι το εύκολο μέρος. Μια εμφάνιση της Ουρουγουάης, του Άγιαξ ή έστω της Λίβερπουλ. Δόντια βαμπίρ και όλες οι κινήσεις που έχουμε διδαχτεί τα τελευταία χρόνια από τα δεκάδες sitcom ή τις δεκάδες ταινίες που έχουν κυκλοφορήσει με ιστορίες βρικολάκων. Το δύσκολο είναι τα θύματα. Πρέπει να τους πιάσετε ανυποψίαστους. Δαγκώστε όπου βρείτε. Λαιμό, ώμο, χέρι. Παίξτε το ανυποψίαστος, ιδανικά ακόμα και θύμα! Ναι, τώρα είστε ο τέλειος Λουίς Σουάρεζ.

 

Τελευταία Νέα