Όταν ο Φάμπρεγας «πλήγωνε» την Τσέλσι (vids)

Όταν ο Φάμπρεγας «πλήγωνε» την Τσέλσι (vids)

bet365

Ο Σεσκ Φάμπρεγας είναι το κεντρικό πρόσωπο στο ντέρμπι του Λονδίνου και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμίζει πότε ο Ισπανός, ως παίκτης της Άρσεναλ, σκόραρε εναντίον της τωρινής του ομάδας.

«Μια φορά κανονιέρης, για πάντα κανονιέρης», είχε γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Σεσκ Φάμπρεγας το 2011, όταν αποχαιρετούσε την Άρσεναλ, προκειμένου να μετακομίσει στη Βαρκελώνη. Πριν την Μπαρτσελόνα, ο Ισπανός άσος αγωνίστηκε για οκτώ χρόνια στην Άρσεναλ, με την οποία αναδείχθηκε, διετέλεσε αρχηγός και αποτέλεσε τον ηγέτη της ομάδας της.

Στα οκτώ αυτά χρόνια στο Λονδίνο, ο νυν άσος της Τσέλσι είχε αναμετρηθεί ουκ ολίγες φορές με τη σημερινή του ομάδα. 13 φορές σε αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ και από μία φορά σε Κύπελλο Αγγλίας, Λιγκ Καπ και Charity Shield ο Φάμπρεγας βρέθηκε στην ενδεκάδα της Άρσεναλ εναντίον της Τσέλσι, στην οκταετία 2003-2011. Μόλις 3 νίκες σε 16 παιχνίδια ήταν ο απολογισμός για την Άρσεναλ του Φάμπρεγας.

Ο Ισπανός δεν έκανε ποτέ σπουδαίες εμφανίσεις απέναντι στους «μπλε». Στην τελευταία του όμως παράσταση ως «κανονιέρης» σε ντέρμπι του Λονδίνου, ο Φάμπρεγας αποζημίωσε και με το παραπάνω τους υποστηρικτές του. Δύο ασίστ και ένα γκολ ήταν ο απολογισμός του στην αναμέτρηση της 27ης Δεκεμβρίου του 2010 για την Πρέμιερ Λιγκ, στη νίκη της Άρσεναλ με 3-1.

Ο Φάμπρεγας, βέβαια, είχε σκοράρει και στον τελικό του Charity Shield το 2005 κόντρα στην Τσέλσι, όμως δεν κατάφερε να χαρίσει το τρόπαιο στην τότε του ομάδα, καθώς οι «μπλε» είχαν επικρατήσει με 2-1.

 

Τελευταία Νέα