Η πρώτη συνέντευξη του Λάμπαρντ!

Gazzetta team
Η πρώτη συνέντευξη του Λάμπαρντ!

bet365

Είχε δεν είχε κλείσει τότε τα 17 του χρόνια. Ο κόσμος δεν τον είχε μάθει ακόμα, όμως ένα μικρός κύκλος στο Λονδίνο μιλούσε για εκείνον. Κι όχι απαραίτητα κολακευτικά, αφού είχε την ευλογία και την κατάρα να προέρχεται από ποδοσφαιρική οικογένεια.

Ο Χάρι και το... μήλο!

Ο Φρανκ Λάμπαρτ ήταν πάντα ο γιος του μπαμπά του και ο ανιψιός του Χάρι Ρέντκναπ. Ήταν το παιδί που έπαιζε με μέσο και το οποίο το προωθούσαν επειδή είχε γνωστούς. Σε τέτοιο βαθμό είχε φτάσει η προκατάληψη που γονείς την… έπεσαν τον νυν προπονητή της QPR μπροστά στα μάτια των έκπληκτων μικρών ακόμα παιδιών.

«Ήταν ένα περιστατικό που συνέβη μπροστά στα μάτια μου. Ήμουν ένας από τους τέσσερις παίκτες που μαζί με τον προπονητή δέχτηκαν την επίθεση. Ο συγκεκριμένος οπαδός ήταν πατέρας ενός άλλου παιδιού, που ήταν μερικά χρόνια μεγαλύτερός μου και δεν έπαιζε στην ομάδα. Έλεγε και ξανάλεγε ότι παίζω εξαιτίας της οικογένειάς μου. Ήμουν ένα ντροπαλό παιδί και ήταν τρομακτικό αυτό που ζούσα. Ήμουν πολύ νευρικός και καθόμουν σε μια γωνιά ντροπιασμένος με όσα έλεγε αυτός για μένα».

Το βίντεο που χρόνια αργότερα βγήκε στο «youtube» γύρισε τον 36χρονο σπουδαίο μέσο στην εποχή που ουδείς πίστευε στην αξία του, ειδικά στη Γουέστ Χαμ. Και παράλληλα μπορεί να αποτελέσει οδηγό για τον ανιψιό του, που ζει ακριβώς την ίδια πραγματικότητα. «Τα ίδια λένε τώρα για τον μικρό. Επιμένουν ότι παίζει γιατί ο Φρανκ Λάμπαρντ είναι ο θείος του».

Η πρώτη του συνέντευξη…

Η ουσία είναι πως ο Χάρι Ρέντκναπ δικαιώθηκε που επέμενε στον ανιψιό του. Όπως και ο Τόνι Καρ, ο οποίος το 1995 ήταν προπονητής του νυν μέσου της Μάντσεστερ Σίτι. Ο Φρανκ Λάμπαρντ έδωσε την πρώτη του συνέντευξη στο περιοδικό των «σφυριών» τον Φεβρουάριο εκείνου του χρόνου ως ο «μικρός» που παρουσιαζόταν στο κοινό. Σε ένα τεύχος που είχε πρωτοσέλιδο τον Τόνι Κότι και αφιέρωνε ολόκληρη τη σελίδα 37 στον μετέπειτα σούπερ σταρ του αγγλικού ποδοσφαίρου.

«Ο Φρανκ έκανε μια καλή αρχή στην καριέρα του και κατάφερε να καθιερωθεί στην ομάδα νέων και να αποκτήσει πολύτιμες εμπειρίες στη δεύτερη ομάδα. Προς το παρόν φαίνεται ότι έχει τις ικανότητες για να φτάσει στην κορυφή, αλλά μόνο ο χρόνος θα το δείξει», έλεγε ο προπονητής του, ενώ ακολουθεί η πρώτη συνέντευξη του Λάμπαρτ.

- Πώς σε εντόπισε η Γουέστ Χαμ;

«Μέσω του πατέρα μου, όταν ήμουν δέκα χρονών».

- Τι σ' αρέσει περισσότερο στο ποδόσφαιρο σε σχέση με την ομάδα νέων και τη δεύτερη ομάδα;

«Τα ματς στην ομάδα νέων είναι πολύ ανταγωνιστικά, όμως μοιάζουν με φιλικά. Προφανώς και κερδίζω περισσότερες εμπειρίες παίζοντας με καλύτερους αντιπάλους και σπουδαίους παίκτες στην ομάδα αναπληρωματικών».

- Ποιες θεωρείς τις καλύτερες στιγμές σου στην Γουέστ Χαμ μέχρι σήμερα;

«Και οι δύο που μου έρχονται στο μυαλό έγιναν πέρυσι. Πρώτη είναι η συμμετοχή μου στο αγώνα που έγινε στο «Βίλα Παρκ» για το κύπελλο νέων και το ματς απέναντι στην QPR στον τελικό του λιγκ καπ της νοτιοανατολικής περιφέρειας».

- Ποιο είναι το καλύτερο γκολ που έχεις πετύχει με τη Γουέστ Χαμ;

«Το 1994 απέναντι στην QPR, κερδίσαμε 2-1. Επίσης, με ικανοποίησε όταν πέτυχα το πρώτο μου γκολ στο «Upton Park» κόντρα στην Πόρτσμουθ μερικές εβδομάδες αργότερα. Δυστυχώς, όμως, εκείνο το ματς το χάσαμε».

- Ποια είναι η μεγαλύτερη επιρροή στην καριέρα σου;

«Ο πατέρας μου. Πάντα ήταν εκεί και με ενθάρρυνε».

- Ποιος ήταν το είδωλό σου μεγαλώνοντας;

«Παράλληλα με τον πατέρα μου, που παρακολουθούσα την καριέρα του, μ' άρεσε ο Πολ Γκασγκόιν».

- Ποιον παίκτη θαυμάζεις περισσότερο στη Γουέστ Χαμ;

«Τον Τζον Μονκούρ. Είναι ικανός και επιπλέον παίζει στην ίδια θέση με μένα».

- Ποιο είναι το πιο δυνατό σημείο του παιχνιδιού σου και ποιο μέρος του σώματός σου χρειάζεται δουλειά;

«Η πάσα και η ντρίμπλα θα έλεγα ότι είναι τα πλεονεκτήματά μου, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να βελτιώσω την αμυντική μου προσήλωση και τις κεφαλιές μου».

- Ποια ήταν η σπουδαιότερη απόφαση που έχεις πάρει μέχρι τώρα στο ποδόσφαιρο;

«Να υπογράψω στη Γουέστ Χαμ, τη στιγμή που υπήρχαν κι άλλες ομάδες που ενδιαφέρονταν».

- Τι συμβουλή θα έδινες σε κάποιον νεότερο που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο;

«Να έχει πάντα αυτοπεποίθηση και πίστη στον εαυτό του».

- Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου για το κοντινό μέλλον και για την καριέρα σου αργότερα;

«Θέλω να καταφέρω να παίξω στην πρώτη ομάδα της Γουέστ Χαμ και να γίνω βασικός. Αργότερα, θα μου άρεσε να παίξω στην Εθνική Αγγλίας».

 

Τελευταία Νέα