O Ζόρντι Άλμπα κάνει τη διαφορά

Gazzetta team
O Ζόρντι Άλμπα κάνει τη διαφορά

bet365

Θέλεις να οργώνεις την πλευρά σου τρέχοντας πάνω-κάτω σε όλη τη διάρκεια του αγώνα; Ο Ισπανός αμυντικός έχει ότι χρειάζεσαι.

Ερώτηση μέσω Twiter:

Θέλω να γίνω κάτι περισσότερο από ένας πλάγιος οπισθοφύλακας. Τι είδος προπόνησης πρέπει να κάνω για να βελτιώσω τη φυσική μου κατάσταση;

Ο Jordi Alba του απαντάει:

Εάν σκοπεύεις να τρέχεις συνεχώς πάνω κάτω στα πλάγια της άμυνας τότε η προετοιμασία σου για φυσική κατάσταση πρέπει να είναι πολύ υψηλού επιπέδου.

Χρειάζεσαι δύναμη για να επιτεθείς και ταχύτητα για να επιστρέψεις και να αμυνθείς εάν η ομάδα σου χάσει τη μπάλα. Ένας καλός πλάγιος μπακ πρέπει να έχει σούπερ φυσική κατάσταση. Εμένα μου άρεσε πάντα το τρέξιμο και η προπόνηση με εναλλαγές είναι σημαντική στη βελτίωση της αντοχής. Αυτού του είδους η προπόνηση-σπριντ, ανάπαυση –σπριντ κ.ο.κ., την οποία μπορείς να την κάνεις ακόμα και στο δρόμο ή και σε ένα χωράφι καλύπτει τις ανάγκες του ποδοσφαίρου.

Μέσα από το ζέσταμα άρχισε με 30’ σπριντ, ξεκουράσου για άλλα 30’ και συνέχισε μέχρις ότου δε μπορείς να κάνεις άλλο σπριντ 30 δευτερολέπτων. Ξεκουράσου για 3 λεπτά και προσπάθησε πάλι.

Χρειάζεσαι επίσης να τρως σωστή τροφή και να φροντίζεις το σώμα σου μετά από την προπόνηση ειδικά εάν έχεις δουλέψει πολύ. Η ανάπαυση παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης. Κάνε μερικά δυνατά στρέτσινγκ και βάλε λίγο τα πόδια σου ψηλά για να ξεκουράσεις τους μυς.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Σταύρου
Juventus Athens Soccer school Head Coach

 

Τελευταία Νέα