Ο επόπτης που... αγάπησα!

Gazzetta team
Ο επόπτης που... αγάπησα!

bet365

Εάν δε μπορείς να βρεις ένα λάϊνσμαν, ιδού ο τρόπος να το εκμεταλλευτείς, συμβουλεύει ο πανούργος επιθετικός της Leicester, Kevin Phillips.

ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΙ Η ΑΜΥΝΑ

Έπαιζα με την ερασιτεχνική ομάδα «Baldock Town» και έτσι γνωρίζω πως είναι να παίζεις με έναν αναξιόπιστο λάϊνσμαν ή χωρίς λάϊνσμαν καν. Πρέπει να καταλάβεις κατ’ αρχήν εάν η άμυνα του αντιπάλου πιέζει ψηλά ή παίζει πίσω. Μια άμυνα που παίζει ψηλά είναι το τέλειο γιατί σου δίνει χώρο να ανέβεις μπροστά και εκεί δεν υπάρχει λάϊνσμαν να σε ελέγξει. Εάν η άμυνα μένει πίσω, τότε η μεσαία σου γραμμή μπορεί να ανέβει μπροστά και τότε θα έχεις ευκαιρίες να μπεις στην περιοχή.

ΔΙΑΡΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗ

Εάν μένεις καρφωμένος σε ένα σημείο, τότε είναι πολύ εύκολο στον αμυντικό να σε μαρκάρει. Αλλά εάν κινείσαι τότε δεν υπάρχει ηρεμία για τον αμυντικό. Θα κουραστείς και σωματικά αλλά και διανοητικά. Ψάχνε για κενό χώρο συνεχώς και τρέχα προς εκεί. Τελευταία κοιτούσα πως παίζει ο Luis Suarez ο οποίος κινούμενος συνεχώς μπερδεύει κυριολεκτικά τον αντίπαλο που κάποια στιγμή κυριολεκτικά δεν ξέρει αν θα πρέπει να τον κυνηγάει συνέχεια και τελικά να βρεθεί εκτός θέσης ή να τον αφήσει να φύγει.

ΤΑ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑΤΑ

Στάσου δίπλα στον αμυντικό πότε από τη μια και πότε από την άλλη πλευρά με το σώμα σου στα πλάγια, έτσι που να είσαι έτοιμος να πεταχτείς στο χώρο πίσω του. Παρακολουθούσα συνεχώς που πηγαίνει η μπάλα και πως εξελίσσεται το παιχνίδι. Η δουλειά του αμυντικού είναι να παρακολουθεί ταυτοχρόνως και τη μπάλα κι εσένα. Όταν δεν υπάρχει λάϊνσμαν δε μπορεί να ρισκάρεις και να σε αφήσει να τρέξεις αλλά ταυτόχρονα δε μπορεί να μένει πίσω γιατί έτσι και η ομάδα του θα είναι συνεχώς καρφωμένη πίσω.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Σταύρου
Juventus Athens Soccer school Head Coach

 

Τελευταία Νέα