Μουνίρ: Το νέο μεγάλο αστέρι της Μπαρτσελόνα

Μουνίρ: Το νέο μεγάλο αστέρι της Μπαρτσελόνα

Gazzetta team
Μουνίρ: Το νέο μεγάλο αστέρι της Μπαρτσελόνα

bet365

Ο Cronan Yu γράφει για τον Μουνίρ Ελ Χαντάντι, που είναι η νέα μεγάλη αποκάλυψη της Μπαρτσελόνα.

Είναι ίσως ειρωνικό το γεγονός ότι το νεότερο αστέρι της Μπαρτσελόνα είναι γεννημένο στο Σαν Λορένσο ντε Ελ Εσκοριάλ, μία μικρή πόλη στην αυτόνομη περιοχή της Μαδρίτης. Τώρα, 19 χρόνια αργότερα, ο Μουνίρ Ελ Χαντάντι βρίσκει τον εαυτό του να είναι το νέο hot ταλέντο της αιώνιας αντιπάλου της Ρεάλ.

Η πορεία του 18χρονου μέχρι τώρα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Σε ηλικία 15 ετών ο Μουνίρ – που είναι μαροκινής καταγωγής – βρέθηκε στην Ατλέτικο Μαδρίτης, έχοντας εντυπωσιάσει στα δοκιμαστικά. Για άγνωστους, όμως, λόγους βρέθηκε δανεικός στην Ράγιο Μαχανταόντα, ομάδα της 4ης κατηγορίας. Μία κίνηση, που τελικά αποδείχθηκε καθοριστική για τη συνέχεια.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην τελευταία, ο Μουνίρ πέτυχε 32 γκολ σε 29 ματς. Φυσικά, τα κατορθώματά του δεν έμειναν κρυφά, όχι μόνο στην Ισπανία αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Μεταξύ άλλων, Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ έδειξαν ενδιαφέρον, όπως και η Παρί Σεν Ζερμέν.

Όλα έγιναν γρήγορα μόλις η Μπαρτσελόνα έμαθε ότι η Ρεάλ έχει τον πρώτο λόγο για την απόκτησή του. Οι φήμες λένε ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, από την Ρεάλ δεν δέχθηκαν να του παραχωρήσουν δωμάτιο στις ακαδημίες. Η Μπαρτσελόνα, όμως, από την άλλη του προσέφερε δωμάτιο στο νεόχτιστο – τότε – συγκρότημα των 11 εκατ. ευρώ. Η επιλογή τελικά ήταν απλή, με τον Μουνίρ να μετακομίζει στην Βαρκελώνη.

Τι πρέπει να ξέρετε για αυτόν

Από τη στιγμή που βρέθηκε στην Μασία, ο Μουνίρ συνέχιζε να εντυπωσιάζει και του δόθηκε η δυνατότητα να λάμψει στο Champions League Νέων. Στο ντεμπούτο σκόραρε δύο φορές στο ματς με τον Άγιαξ, πριν οδηγήσει την ομάδα του στον τίτλο. Πέτυχε άλλα δύο γκολ στον τελικό με την Μπενφίκα, εκ των οποίων το 1 ήταν άκρως εντυπωσιακό στη νίκη της Μπαρτσελόνα με 3-0.

Πριν από λίγο καιρό έκανε το ντεμπούτο του με την δεύτερη ομάδα και πέτυχε 4 γκολ σε 11 παιχνίδια. Η πρόσληψη του Λουίς Ενρίκε αποδείχθηκε άκρως ευεργετική για τον νεαρό, που βρέθηκε αμέσως στην πρώτη ομάδα. Τα πράγματα ήρθαν έτσι, ώστε με την τιμωρία του Σουάρες και τον τραυματισμό του Νεϊμάρ, ο Μουνίρ να πάρει αμέσως την ευκαιρία του. Μέχρι να τελειώσει η προετοιμασία ήταν ο πρώτος σκόρερ των Καταλανών με 4 γκολ.

Δυνατά σημεία

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Μουνίρ δείχνει τεράστια ωριμότητα. Παίζει με απίστευτη αυτοπεποίθηση και… χάρη. Ο αριστεροπόδαρος επιθετικός έχει βρει ρυθμό και μοιάζει πάντα έχει… έναν-δυο άσους στο μανίκι του.

Αδυναμίες

Αν και το αριστερό του πόδι είναι… φαρμάκι, με το δεξί δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα. Κάποιες φορές, όταν βρίσκεται σε πολύ καλή θέση, το αδύναμό του πόδι τον προδίδει στα τελειώματα.

Είπαν…

«Δεν έχω κανένας ενδοιασμό να τον βάλω να παίξει. Προπονείται όπως ακριβώς παίζει. Μας δίνει πολλές επιλογές και δείχνει χαρακτήρα. Δεν εφησυχάζει ποτέ. Όμως δε θα πρέπει να ενθουσιαζόμαστε τόσο νωρίς, καθώς έχει να κάνει πολλά ακόμα», σχολίασε ο Λουίς Ενρίκε.

Ξέρατε ότι…

Μικρότερος, ο Μουνίρ θαύμαζε τον Μέσι, τον οποίο φυσικά είχε είδωλο. Τώρα, προσπαθεί να βασίσει το παιχνίδι του στις κινήσεις του Αργεντίνου. Ίσως, να είναι μεγαλύτερη έκπληξη το γεγονός ότι ο άλλος παίκτης που θαυμάζει είναι ο Αντέλ Τααράμπ της ΚΠΡ, με τον οποίο μάλιστα θα μπορούσε να γίνει συμπαίκτης, σε περίπτωση που στο μέλλον αποφασίσει να εκπροσωπήσει το Μαρόκο. Έτσι, όπως πάνε τα πράγματα, ίσως δε θα αργήσει η ώρα που ο Τααράμπ θα λέει τα ίδια για τον νεαρό συμπατριώτη του…

Τι ακολουθεί

Όλα μοιάζουν να είναι με τα μέρος του Μουνίρ. Με τον Σουάρες τιμωρημένο μέχρι τα τέλη του Οκτώβρη και τον Νεϊμάρ να βρίσκεται στην αποθεραπεία μετά τον τραυματισμό του στον αστράγαλο, η πόρτα είναι ορθάνοιχτη για να αποδείξει ο νεαρός επιθετικός τι μπορεί να κάνει. Αν καταφέρει να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά, τότε οι πιθανότητες είναι με το μέρος του και για τη συνέχεια. Τα επόμενα χρόνια αναμένεται να έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της Primera Division.

 

Τελευταία Νέα