Το παιδί του Φαν Γκάαλ! (vids)

Το παιδί του Φαν Γκάαλ! (vids)

bet365

Πήρε στα χέρια του μια λίστα με ποδοσφαιριστές. Σχολαστικός, όπως είναι, τους είχε μελετήσει έναν προς έναν, δεν ήταν δα και άγνωστοι οι περισσότεροι. Τουναντίον, επρόκειτο για μεγάλα ονόματα στη μεσαία και επιθετική γραμμή.

Φρανκ Ριμπερί, Χαμίτ Άλτιντοπ, Μαρκ Φαν Μπόμελ, Νταβίντ Άλαμπα, Ίβιτσα Όλιτς, Μίροσλαβ Κλόσε, Μάριο Γκόμεζ…

- Σε ποιον ποδοσφαιριστή βασίζεστε περισσότερο κύριε Φαν Γκάαλ;

«Εμένα, ο Μίλερ είναι ο άνθρωπός μου».

Ο διάλογος είναι φανταστικός, τουλάχιστον ως προς την ερώτηση. Η απάντηση είναι 100% πραγματική, όσο υπήρξε και η συνεργασία του Λουίς Φαν Γκάαλ με τον Τόμας Μίλερ. Οι δυο τους είναι από τα κεντρικά πρόσωπα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ως τώρα. Και είναι από τα παράδοξα του ποδοσφαίρου ότι ο Μίλερ έχει περισσότερη εμπειρία από τον Φαν Γκάαλ σε μουντιάλ. Ο νυν τεχνικός της Μάντσεστερ είχε πάντα την εμπειρία να ξεχωρίζει ποιοι παίκτες μπορούν να του κάνουν τη δουλειά του. Το 2009, όταν ο Τόμας Μίλερ ήταν μόλις 20 χρονών και είχε υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο λίγους μήνες πριν, ο Φαν Γκάαλ τον ξεχώρισε από τους συμπαίκτες του. Οι Γερμανοί ήξεραν ελάχιστα ακόμα για εκείνον, ο υπόλοιπος κόσμος τίποτα…

Ο Φαν Γκάαλ του έδωσε την ευκαιρία να παίξει. Σταδιακά τον καθιέρωσε στην 11αδα της Μπάγερν και ήταν χάρη σε εκείνον που στην πορεία της σεζόν, ο Μίλερ κλήθηκε στην Γερμανία και έπαιξε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 με τα γνωστά αποτελέσματα. Όταν γύρισε στο Μόναχο, ο προπονητής του ήταν ξεκάθαρος. «Με μένα ο Μίλερ θα παίζει πάντα». Ο επιθετικός του θα τον δικαίωμα με ένα ασύλληπτο γκολ απέναντι στη Ρόμα, με το οποίο θα άνοιγε το σκορ η Μπάγερν στο 79’ πριν κερδίσει τελικά με 2-0.

«Μου έχει αποδείξει ότι θέλει να βγει εκεί έξω και να παίξει. Δεν είμαι εγώ το αφεντικό. Εκείνος είναι και τα γκολ του. Όσο θέλει να παίζει, θα παίζει. Αν θέλει να βγει, θα τον κάνω αλλαγή». Ο Λουίς Φαν Γκάαλ τον αποθέωνε σε κάθε ευκαιρία. Τα συναισθήματα και η εκτίμηση προφανώς και ήταν αμοιβαία, ακόμα κι όταν ο Ολλανδός αποφάσισε να τον τιμωρήσει και να τον βάλει στον πάγο για μια απίστευτη χαμένη ευκαιρία σε ένα ματς με την Καϊζερσλάουτερν που πλήγωσε την Μπάγερν (σ.σ. ήττα με 2-0).

«Τι να πω για τον φίλο μου τον Μίλερ;», δήλωνε κι ενώ είχε φύγει πια από την Μπάγερν ο Λουίς Φαν Γκάαλ. «Είναι ο καλύτερος συμπαίκτης χωρίς τη μπάλα και ο χειρότερος αντίπαλος. Εννέα στις δέκα φορές είναι εκεί που πρέπει. Ο Μίλερ είναι ποδοσφαιριστής της παλαιάς σχολής. Έξυπνος, με συναίσθηση των συμπαικτών του. Είναι υπέροχος. Μπορείς πάντα να περιμένεις ένα γκολ από εκείνον. Είναι πάντα έτοιμος, γι’ αυτό και πάντα παίζει».



Ξανασμίγουν τα αηδόνια…


Πού οδηγούν όλα αυτά; Και να μην το γνωρίζατε, σίγουρα το φανταζόσασταν. Από την ημέρα που ανέλαβε ο Λουίς Φαν Γκάαλ την τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι Άγγλοι – που κι αν τα ξέρουν τα ταιριάζουν – μίλησαν για ενδιαφέρον των «μπέμπηδων» για τον Γερμανό επιθετικό. Οι κατά καιρούς δηλώσεις θαυμασμού του για τον Ολλανδό τεχνικό ήταν στο Τύπο καθημερινά για να στηριχθεί το ρεπορτάζ.

«Για μένα είναι κρίμα που φεύγει ο Φαν Γκάαλ και όχι μόνο επειδή ήταν ο μέντοράς μου», έλεγε το 2011 ο Μίλερ. «Η Μπάγερν χάνει έναν σπουδαίο προπονητή. Δεν μπορώ εύκολα να φανταστώ πως υπάρχουν αρκετοί προπονητές στον κόσμο που σκέφτονται το παιχνίδι με τη λεπτομέρεια που το κάνει εκείνος». Τα δημοσιεύματα ήθελαν την πρώτη προσέγγιση της Μάντσεστερ στη Μπάγερν να απορρίπτεται ασυζητητί από την γερμανική ομάδα. Ο Μίλερ, που δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2017, ίσως παίξει τον καθοριστικό ρόλο και ίσως είναι εκείνος που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.

«Δεν είναι μυστικό ότι η σχέση μου με τον Λουίς Φαν Γκάαλ ξεφεύγει από τα στενά όρια του παίκτη με τον προπονητή», εξομολογήθηκε πριν μερικές εβδομάδες, όταν με μια συνέντευξή του στα γερμανικά μέσα έμοιαζε να θέτει θέμα αποχώρησης του από τους Βαυαρούς. «Έχω φτάσει σε ένα σημείο που θέλω να ξέρω πριν ξεκινήσει η σεζόν, τι ρόλο θα έχω στη νέα ομάδα και αν η Μπάγερν στηρίζεται σε μένα για τα επόμενα χρόνια. Δεν είμαι ο τύπος που λέει «καλά είμαι εδώ, παίζω πού και πού και θα κρατήσω το στόμα μου κλειστό κι ας κάνει ο καθένας ό,τι θέλει με μένα».

Το αν είναι ο τύπος που μπορεί να εξωθήσει τη Μπάγερν να τον πουλήσει στην Μάντσεστερ θα φανεί τον επόμενο μήνα. Είναι σίγουρα, πάντως, ο τύπος που μπαίνει στην πρεμιέρα ενός μουντιάλ και παίζει λες και είναι στην αυλή του σπιτιού του με τους φίλους του!

 

Τελευταία Νέα