Καραγκούνης: «Κλειδί η πρεμιέρα για την πρόκριση»!

Καραγκούνης: «Κλειδί η πρεμιέρα για την πρόκριση»!

Καραγκούνης: «Κλειδί η πρεμιέρα για την πρόκριση»!

bet365

Ο θρυλικός Γιώργος Καραγκούνης μιλά στο «FourFourTwo by gazzetta.gr» για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, τους στόχους της Ελλάδας και τα φαβορί της διοργάνωσης!

Γιώργος Καραγκούνης. Ένα όνομα, μια ιστορία. Ο ποδοσφαιριστής που έχει συνδεθεί με το εθνόσημο και όλες τις μεγάλες επιτυχίες της Εθνικής Ελλάδος. Πρωταγωνιστής στην κατάκτηση του Euro της Πορτογαλίας το 2004, μπροστάρης σε όλες τις προκρίσεις σε τελικές φάσεις των σπουδαίων διοργανώσεων αλλά και στην παρουσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στα προημιτελικά του Euro 2012!

Ρέκορντμαν συμμετοχών με 132 παιχνίδια στις... πλάτες του, ο εμβληματικός αρχηγός, ο πιο αναγνωρίσιμος Έλληνας ποδοσφαιριστής ανά τον πλανήτη δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου που λαμβάνει χώρα κάθε τέσσερα χρόνια.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, ο «τυπάρας» θα είναι εκεί! Η Ελλάδα έχει τον δικό της... σημαιοφόρο στην προσπάθεια που θα κάνει για την πρόκριση στους «16». Αυτός, εξάλλου, είναι και ο μεγάλος στόχος όπως τον οριοθετεί ο Καραγκούνης μιλώντας στην ελληνική έκδοση του FourFourTwo του gazzetta.gr.

Μετράμε λιγότερο από ένα μήνα για την έναρξη του Μουντιάλ. Ανυπομονείς;

«Φυσικά. Το Μουντιάλ είναι η μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου, το όνειρο του κάθε ποδοσφαιριστή. Ανυπομονώ, όπως είναι λογικό, για να ζήσω για δεύτερη φορά στην καριέρα μου αυτή την εμπειρία».

Ανέκαθεν το ελληνικό ποδόσφαιρο «έβγαζε» σπουδαίους ποδοσφαιριστές, ωστόσο, η δική σου γενιά ήταν εκείνη που έφερε τεράστιες επιτυχίες. Θεωρείς πως είστε ευλογημένοι;

«Όντως πάντα είχαμε μεγάλους παίκτες στην Ελλάδα. Νομίζω εμείς είμαστε τυχεροί που έχουμε ζήσει όλα αυτά. Αρκετοί από τους παίκτες που κατέκτησαν το Euro και που είχαν συμμετοχή στις μεγάλες επιτυχίες, είχαν φύγει νωρίς για το εξωτερικό, όπως και εγώ. Νομίζω είναι αρκετά σημαντικό αυτό το στοιχείο. Νιώθουμε περήφανοι που θα πάμε σε ακόμη ένα Μουντιάλ. Αυτό ονειρεύεσαι από μικρό παιδί, σε μαθαίνει όλος ο κόσμος, μπαίνεις στα σπίτια όλου του πλανήτη που παρακολουθεί την διοργάνωση».

Το κάνει πιο ξεχωριστό για εσένα, το γεγονός πως γίνεται στη Βραζιλία;

«Σίγουρα δίνει μια παραπάνω αίγλη, το κάνει πιο μεγάλο αν σκεφτείς πόσο πολύ αγαπούν το ποδόσφαιρο στην Βραζιλία. Είμαστε τυχεροί που θα βρεθούμεσε αυτή την γιορτή. Μπορείς να καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι, μόνο αν βρεθείς εκεί. Και εμείς θα είμαστε εκεί»!

Ποιος είναι ο στόχος της Ελλάδας;

«Μετά την πρώτη μας νίκη στο Μουντιάλ της Ν. Αφρικής, τέσσερα χρόνια μετά νομίζω πως ο στόχος μας, πλέον, είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση. Στις 16 καλύτερες ομάδες του πλανήτη. Ο πήχης των απαιτήσεων ανεβαίνει και εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για το βήμα παραπάνω».

Υπάρχει φαβορί στον όμιλο;

«Καταρχήν μιλάμε για τέσσερις πολύ καλές ομάδες. Ένας δύσκολος όμιλος για να κάνεις προγνωστικά. Θεωρητικά η Κολομβία έχει έναν λόγο παραπάνω. Πολύ καλή ομάδα. Μην ξεχνάμε, όμως, ότι υπάρχει στον όμιλο η καλύτερη ομάδα της Ασίας, η Ιαπωνία και η καλύτερη ομάδα της Αφρικής, η Ακτή Ελαφαντοστού».

Είναι σημείο... κλειδί το πρώτο παιχνίδι με την Κολομβία;

«Πάντα σε αυτά τα τουρνουά το πρώτο παιχνίδι είναι κομβικής σημασίας. Σε πρώτη φάση δεν πρέπει να χάσεις. Αυτό σου δίνει το δικαίωμα να μείνεις μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης μέχρι το τέλος. Στην Πορτογαλία και στην Πολωνία είχαμε ξεκινήσει με νίκες και προχωρήσαμε. Νομίζω είναι πολύ σημαντικό».

Σε ποιες ομάδες δίνεις προβάδισμα για να φτάσουν στον τελικό;

«Θεωρώ πως οι ομάδες από την Νότιο Αμερική έχουν το πρώτο λόγο. Παίζουν κατά κάποιο τρόπο στην έδρα τους. Ειδικά για την Βραζιλία είναι ένα πολύ μεγάλο συν. Από κει και πέρα από τις ευρωπαϊκές ομάδες, πάντα η Ισπανία είναι πολύ δυνατή. Φυσικά, αυτά είναι στα... χαρτιά. Στο γήπεδο θα δούμε την αλήθεια».

Το ποδόσφαιρο κυλάει στο αίμα σου από μικρό παιδί. Ποιο Μουντιάλ θυμάσαι και ποιο γκολ είναι το αγαπημένο σου;

«Από το 1986 και μετά θυμάμαι κάθε Μουντιάλ. Ήταν μια μεγάλη γιορτή που κάθε παιδί ήθελε να παρακολουθήσει. Τώρα για το γκολ, είναι εύκολη η απάντηση. Τα δικά μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής»!

Συντάκτης: Νίκος Αθανασίου

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα