Οι 100 καλύτεροι παίκτες του κόσμου για το 2013 (40-21)

Gazzetta team
Οι 100 καλύτεροι παίκτες του κόσμου για το 2013 (40-21)

bet365

Όσο η λίστα του FourFourTwo για τους καλύτερους παίκτες του κόσμου για το 2013 φτάνει προς την πρώτη 10άδα, ο ανταγωνισμός αυξάνεται. Δείτε τις επιλογές!

40 .Μάριο Γκέτσε, Μπάγερν Μονάχου & Γερμανία. Μέσος, 21 ετών

Ο βασικός οργανωτής της Ντόρτμουντ, που ανέβηκε από τα τμήματα υποδομής της ομάδας για να την οδηγήσει σε συνεχόμενες κατακτήσεις πρωταθλημάτων. Η ανακοίνωση της μεταγραφής του στη Μπάγερν Μονάχου, που κόστισε 37 εκατομμύρια, προκάλεσε πανδαιμόνιο στην Ευρώπη, παραμονές των μαχών για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά από τον τραυματισμό του στον αστράγαλο στην αρχή της χρονιάς, ο Γκέτσε, όπως και συνολικά ο σύλλογος, συνεχίζει να προσαρμόζεται στο νέο περιβάλλον και το στιλ παιχνιδιού του Πεπ Γκουαρδιόλα.

39. Ιλκάι Γκουντογκάν, Μπορούσια Ντόρτμουντ & Γερμανία. Μέσος, 23 ετών

Η αποκάλυψη της περσινής Μπουντσελίγκα. Έδειχνε έτοιμος να διεκδικήσει μια θέση στην αποστολή της Γερμανίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο πριν τραυματιστεί. Και είναι μόλις 23. Ο δημιουργικός αμυντικός μέσος ήταν εξαιρετικός για τη Ντόρτμουντ στην Ευρώπη, κερδίζοντας το χειροκρότημα για τις εμφανίσεις του στον ημιτελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης και σκοράροντας από το σημείο του πέναλτι με τη Μπάγερν Μονάχου στον τελικό. Παρά τον τραυματισμό του, το ενδιαφέρον είναι μεγάλο...

38. Τόνι Κρόος, Μπάγερν Μονάχου. Μέσος, 23 ετών
Είναι κατά γενική ομολογία κρίμα που ο Κρόος, ένας από τους καλύτερους παίκτες της περασμένης σεζόν για τη Μπάγερν Μονάχου, έπαιξε μόλις μια φορά στις τελευταίες φάσεις του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ λόγω τραυματισμού. Είναι κάτι που αξίζει να διορθώσει ο 23χρονος. Παίζει πιο πίσω με τον Πεπ Γκουαρδιόλα, αλλά έχει τη δυνατότητα να φτιάξει φάσεις σαν πραγματικό 10άρι, όπως και να κρατήσει την κατοχή, κάτι που λίγοι μέσοι μπορούν να κάνουν.

37. Νταβίντ Σίλβα, Μάντσεστερ Σίτι & Ισπανία. Μέσος, 27 ετών

Αν και ο Σίλβα συνεχίζει να ψάχνει τη σταθερότητα στην 11άδα, είναι ένας παίκτης-κλειδί για τη Μάντσεστερ Σίτι και κατά πολλούς ο καλύτερος δημιουργός της Πρέμιερ Λιγκ. Οι τραυματισμοί του έβαλαν εμπόδια στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά επέστρεψε τη στιγμή που έπρεπε για να νικήσει η Μάντσεστερ Σίτι την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και να εξασφαλίσει μια θέση στα νοκ-άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ.

36. Αντρέα Πίρλο, Γιουβέντους και Ιταλία. Μέσος, 34 ετών

Ένα από τα σύγχρονα ποδοσφαιρικά σύμβολα. Ένας σπουδαίος παίκτης και με ένα μούσι που θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο έκθεσης, ο Πίρλο παραμένει ένας από τους καλύτερους στον κόσμο. Στα 34 οι δυνάμεις του έχουν ελαφρώς πέσει και η επιρροή του στη Γιούβε δεν ήταν όπως πριν, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στην πτώση των 27 θέσεων από την περσινή λίστα, αλλά τα 5 γκολ και οι 11 ασίστ ήταν μια πολύ καλή συγκομιδή την περσινή σεζόν για τον Ιταλό μαέστρο.

35. Σέρχιο Ράμος, Ρεάλ Μαδρίτης και Ισπανία. Αμυντικός, 27 ετών

Τα μακριά μαλλιά του ανήκουν στο παρελθόν, αλλά το μαχητικό του πνεύμα, η αποφασιστικότητα και οι ικανότητές του παραμένουν βασικά στοιχεία στο παιχνίδι του 27χρονου. Χωρίς τίτλο το 2013, έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία που έφτασε τις 100 διεθνείς συμμετοχές το Μάρτιο και έχει εξασφαλισμένη τη θέση του βασικού στο Μουντιάλ.

34. Άριεν Ρόμπεν, Μπάγερν Μονάχου & Ολλανδία. Μέσος, 29 ετών

Πότε η πραγματική συμβολή του φτωχού Άριεν θα αναγνωριστεί στην πορεία της Μπάγερν Μονάχου που τα κατέκτησε όλα; Ας του απονείμουμε τα εύσημα. Μετά τη σκοτεινή περίοδο 2011/12 (έχασε ένα πέναλτι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Τσέλσι) ο Ολλανδός είχε βασικό ρόλο στην κατάκτηση του τροπαίου από τη Μπάγερν. Ο τραυματισμός του Τόνι Κρόος τον Απρίλιο του επέτρεψε να σκοράρει και στους δύο ημιτελικούς με τη Μπαρτσελόνα και μετά, με την ανάδειξή του ως MVP στον τελικό, να ξορκίσει τους δαίμονες του παρελθόντος.

33. Αρτούρο Βιδάλ, Γιουβέντους και Χιλή. Μέσος, 26 ετών

Ο διεθνής Χιλιανός είχε μια εξαιρετική σεζόν με τη Γιουβέντους και αποδείχθηκε πραγματικός πολεμιστής στην καρδιά της μεσαίας γραμμής. Με ενέργεια αλλά και ηρεμία, ο Βιδάλ σημείωσε αποφασιστικά γκολ σε κρίσιμες στιγμές και ψηφίστηκε καλύτερος παίκτης της Γιουβέντους για τη σεζόν 2012/13 από τους οπαδούς. Επίσης, είναι κεντρικό πρόσωπο σε μια από τις σπουδαιότερες ομάδες που έχει παρουσιάσει η Χιλή τα τελευταία χρόνια.

32. Γκονσάλο Ιγουαΐν, Νάπολι & Αργεντινή. Επιθετικός, 25 ετών

Αν τα πράγματα το καλοκαίρι πήγαιναν όπως τα είχε σχεδιάσει η Άρσεναλ, θα ήταν ο Αργεντινός επιθετικός που θα πήγαινε από τη Μαδρίτη στο Βόρειο Λονδίνο και όχι ο Μεσούτ Οζίλ. Δεν είναι βέβαιο αν οι Κανονιέρηδες το μετάνιωσαν, αλλά ο Ιγουαΐν είναι μάλλον πιο χαρούμενος στη Νάπολη, αφού γρήγορα έγινε η αιχμή του δόρατος των Ιταλών.

31. Χάβι Μαρτίνεθ, Μπάγερν Μονάχου & Ισπανία. Μέσος, 25 ετών

Ο καλύτερος τρόπος για να ανακεφαλαιώσουμε τη χρονιά για τον Χάβι Μαρτίνεθ είναι να πούμε ότι έκανε τη μεταγραφή των 40 εκατομμυρίων του στη Μπάγερν - την μεγαλύτερη στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα - να δείχνει ως ευκαιρία αγοράς! Ο πρώην πρόεδρος της Μπάγερν, Ούλι Χένες, έχει καταγραφεί να την χαρακτηρίζει έτσι. Οι εργοδότες του Μαρτίνεθ είναι σίγουρα ικανοποιημένοι από το πόσο άνετα ο Ισπανός μπήκε στην ομάδα και είτε στη μεσαία γραμμή, είτε στην άμυνα, έπαιξε σημαντικό ρόλο στη χρονιά των ρεκόρ της Μπάγερν.

30. Bινσέντ Κομπανί, Μάντσεστερ Σίτι & Βέλγιο. Αμυντικός, 27 ετών

Ο ορισμός του σύγχρονου πρωτοκλασάτου σέντερ μπακ. Δυνατός και ψηλός, αλλά ευκίνητος. Ένας οικονομικός μετανάστης που προσαρμόστηκε αρκετά για να γίνει αρχηγός στην ομάδα του, ο Κομπανί έχει μεγάλη επιτυχία στην Πρέμιερ Λιγκ. Θα έπρεπε να ανυπομονεί για το Μουντιάλ του 2014, όπου το Βέλγιο, του οποίου αποτελεί αρχηγό, θα δώσει το παρών για πρώτη φορά μετά το 2002, αλλά είναι λίγο ανήσυχος από τους τραυματισμούς του. Ο σύλλογός του είναι σίγουρα φτωχότερος χωρίς την ήρεμη παρουσία του.

29. Πέδρο, Μπαρτσελόνα & Ισπανία. Επιθετικός, 26 ετών

Η συνήθεια του 26χρονου να σημειώνει σημαντικά γκολ συνεχίστηκε στο 2013 με τα καθοριστικά του τέρματα απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν και τη Γαλλία την προηγούμενη χρονιά. Παρότι δεν είναι απόλυτα αποτελεσματικός και σταθερός, τα πηγαίνει καλά στη Μπαρτσελόνα υπό τον Χεράρδο Μαρτίνο και είναι ένα είδος σιωπηρού ήρωα στο Καμπ Νόου.

28. Μάνουελ Νόιερ, Μπάγερν Μονάχου και Γερμανία. Τερματοφύλακας, 27 ετών

«Δεν έχει σημασία πόσες αποκρούσεις θα κάνεις, ποτέ δεν θα σε δεχτούμε με τη φανέλα της ομάδας μας». Έτσι έγραφε το πανό από τους οπαδούς της Μπάγερν μετά τη μεταγραφή του Νόιερ από τη Σάλκε το καλοκαίρι του 2011. Το μόνο που μπορεί να κάνει ο Νόιερ είναι να συνεχίσει τις επεμβάσεις. Και το κάνει καλά. Την προηγούμενη χρονιά η Μπάγερν έσπασε τόσο το αμυντικό, όσο και το επιθετικό ρεκόρ στη Μπουντεσλίγκα, κρατώντας απαραβίαστη την εστία της 21 φορές σε 34 ματς. Περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα. Δέχθηκε τα λιγότερα γκολ εκτός έδρας (7) και συνολικά (18). Ο Νόιερ ήταν στο τέρμα στα 31 από αυτά τα 34 ματς και είναι ξεκάθαρα το νούμερο 1 της Γερμανίας. Αποδεχτείτε το.

27. Ίσκο, Ρεάλ Μαδρίτης & Ισπανία. Μέσος, 21 ετών

Εννιά γκολ στο πρωτάθλημα και πρωταγωνιστικός ρόλος στην πορεία-έκπληξη της Μάλαγα μέχρι τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Στοιχεία που ενέπνευσαν τον Κάρλο Αντσελότι να αποκτήσει πρώτο-πρώτο τον πρώην πιτσιρικά της Βαλένθια στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ίσκο των 30 εκατομμυρίων ξεκίνησε εξαιρετικά στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, με τρία γκολ σε ισάριθμα ματς, κρατώντας τον Μεσούτ Οζίλ εκτός 11άδας και αναγκάζοντας τον Γερμανό να ψάξει για θέση βασικού αλλού. Προς όφελος της Άρσεναλ...

26. Τόμας Μίλερ, Μπάγερν Μονάχου & Γερμανία. Μέσος, 24 ετών

Τα 23 γκολ και οι 17 ασίστ του Μίλερ ήταν ένας τεράστιος παράγοντας για το τρεμπλ της Μπάγερν την προηγούμενη χρονιά, με τον 24χρονο Βαυαρό να σταθεροποιείται ως ένας από τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου. Κατά μια έννοια η απίστευτη ευστροφία του του κάνει κακό. Ο Γερμανός δεν σου έρχεται απευθείας στο μυαλό στις συζητήσεις για τους καλύτερους επιθετικούς ή μέσους, αλλά μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις σε πολύ υψηλό επίπεδο. Η αντίληψη του χώρου στη μεσαία γραμμή τον κάνει έναν τρομερό αντίπαλο και έχει και καλά τελειώματα. Ήταν ο πρώτος σκόρερ της Μπάγερν στο Τσάμπιονς Λιγκ με οκτώ γκολ...

25. Χουάν Μάτα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ & Ισπανία. Μέσος, 25 ετών

Έκανε αίσθηση στην Τσέλσι μόνο την προηγούμενη χρονιά, όπου η δημιουργικότητά του τον οδήγησε στη θέση του πρώτου στις ασίστ, ενώ έβαλε και 12 γκολ. Αυτό βέβαια δεν έπαιξε και μεγάλο ρόλο για τον Ζοσέ Μουρίνιο, που τον έθεσε στο περιθώριο, αλλά μην ξεγελιέστε. Ο Μάτα είναι ακόμα ένα από τα καλύτερα 10άρια του κόσμου. Έχει πλέον ένα λόγο παραπάνω για να το αποδείξει τόσο με την ομάδα του, όσο και με τη χώρα του.

24.Ντάντε, Μπάγερν Μονάχου & Βραζιλία. Αμυντικός, 30 ετών
Ο Ντάντε βρήκε τη φόρμα του, έστω και καθυστερημένα, αλλά άξιζε την αναμονή από τη Μπάγερν Μονάχου. «Είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς που είχα για συμπαίκτη», τόνισε ο Φίλιπ Λαμ λίγο μετά την άφιξη του. Παρότι ήταν γνωστός από την τριετία του στη Γκλάντμπαχ, η συνδρομή του στην πορεία των Βαυαρών προκάλεσε έκπληξη και ήταν πολύ σημαντική. Ο... αφάνας Βραζιλιάνος πλέον δεν μπορεί να κάνει λάθος...

23. Γουέιν Ρούνεϊ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ & Αγγλία. Επιθετικός, 28 ετών

Ναι, ναι ξέρουμε. Και όχι, δεν έπρεπε να είναι ψηλότερα. Όχι αν σκεφτείτε ότι τους μήνες αυτούς δεν ήταν και ό,τι καλύτερο για την επίθεση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν έχασε μόνο το ρόλο του ως κορυφαίος παίκτης της Γιουνάιτεντ από τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι, αλλά έμεινε και εκτός από μερικά πολύ σημαντικά παιχνίδια για το Πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ. Για αυτό και βρίσκεται εδώ.

22. Μάρκο Ρόις, Μπορούσια Ντόρτμουντ & Γερμανία. Επιθετικός, 24 ετών

Η επιστροφή του στην ομάδα που ξεκίνησε το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να πάει καλύτερα για τον 24χρονο, που ταίριαξε πλήρως στην περιπετειώδη παρέα επιθετικού ποδοσφαίρου του Γίργκεν Κλοπ. Όταν η Ντόρτμουντ τον χρειάζεται, ο Ρόις βγαίνει μπροστά, κάνοντας άψογες εμφανίσεις στη Γερμανία και την Ευρώπη. Με την πονηριά του έρχονται και τα γκολ. Πολλά γκολ. Και υπάρχουν πολλά ακόμα που θα έρθουν.

21. Μπάστιαν Σβάϊνσταϊγκερ, Μπάγερν Μονάχου & Γερμανία. Μέσος, 29 ετών

Παλιότερα θα ήταν ο αλήτης που θα βρισκόταν με θηλυκές παρουσίες στη σάουνα. Ο Γιουπ Χάινκες, πρώην προπονητής της Μπάγερν Μονάχου, τον χαρακτήρισε ως τον καλύτερο μέσο στον κόσμο μαζί με τον Σέρχιο Μπούσκετς. Ήταν απλά ένα επιπλέον θετικό σχόλιο σε μια τρομερή χρονιά για τον 29χρονο, για τον οποίο οι τρεις κούπες με τη Μπάγερν συμπληρώθηκαν με την 100η συμμετοχή του με τη φανέλα της Εθνικής.

Δείτε εδώ τους παίκτες που βρίσκονται από τη θέση 60 μέχρι τη θέση 41!

Δείτε εδώ τους παίκτες που βρίσκονται από τη θέση 80 μέχρι τη θέση 61!

Διαβάστε ΕΔΩ την πρώτη 20άδα!

 

Τελευταία Νέα