Οι 10 πιο χαρακτηριστικοί πανηγυρισμοί όλων των εποχών (vids)

Οι 10 πιο χαρακτηριστικοί πανηγυρισμοί όλων των εποχών (vids)

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμίζει τους πανηγυρισμούς που ξεχώρισαν στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο μετά την επίτευξη κάποιου τέρματος.

Σε άλλους βγήκε αυθόρμητα, άλλοι το είχαν κάνει πρόβα από το σπίτι τους κι άλλοι θέλησαν να δώσουν απαντήσεις, σε όσους τους είχαν κατηγορήσει. Για όποιον λόγο και να έγινε, όπως και να έγινε, ένα έχει σημασία. Πως ο εκάστοτε σκόρερ (και ενιότε και οι συμπαίκτες του) μπήκε στο πάνθεον των πιο χαρακτηριστικών πανηγυρισμών στην ιστορία της μπάλας. Άλλοι ήταν ευρηματικοί, άλλοι κακόγουστοι. Η κρίση είναι δική σας.

Ρόμπι Φάουλερ

Ιδιόρρυθμος, ευέξαπτος, αλλά με μεγάλο ταλέντο στο σκοράρισμα. Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά του Ρόμπι Φάουλερ συνδυάστηκαν το 1999, έπειτα από ένα γκολ του απέναντι στην Έβερτον. Ο τότε επιθετικός της Λίβερπουλ γονάτισε πάνω στη γραμμή του άουτ, τοποθετώντας τη μύτη του πάνω στη λευκή γραμμή και προσποιήθηκε ότι έκανε χρήση ναρκωτικών. Αυτή ήταν η «απάντησή» του σε όσους τον κατηγορούσαν για χρήση ναρκωτικών και όλων απαγορευμένων ουσιών. Πάντως αυτός ο πανηγυρισμός δεν άρεσε ούτε στη διοίκηση της Λίβερπουλ, που τον τιμώρησε με πρόστιμο 60 χιλιάδων λιρών.

Πίτερ Κράουτς

Έχει βρεθεί στην επικαιρότητα για πολλούς λόγους. Από το άχαρο ποδοσφαιρικό του στυλ, μέχρι για την πανέμορφη γυναίκα του. Ο Πίτερ Κράουτς όμως κατάφερε να μείνει στην ιστορία για τον πανηγυρισμό του με χορευτικό... αλά ρομπότ, έπειτα από την επίτευξη δύο τερμάτων με την εθνική ομάδα της Αγγλίας, απέναντι σε Ουγγαρία και Τζαμάικα.

Ροζέ Μιλά

Tέσσερα γκολ σημείωσε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιταλίας το 1990 ο καμερουνέζος - αγνώστου ηλικίας – Ροζέ Μιλά. Και τα πανηγύρισε όλα με τον ίδιο τρόπο. Έτρεχε στο σημαιάκι του κόρνερ και χόρευε, λικνίζοντας τη μέση του, σαν να χόρευε τσιφτετέλι.

Πολ Γκασκόιν

Μπροστά σε ό, τι έχει κάνει στην καριέρα του και στην προσωπική του ζωή, μάλλον ένας πανηγυρισμός – όσο ιδιαίτερος κι αν ήταν – μάλλον αποτελεί αμελητέα ποσότητα για τον Πολ Γκασκόιν. Πριν την έναρξη του Euro 1996, ο φωτογραφικός φακός είχε «συλλάβει» μεθυσμένους κάποιους από τους άγγλους διεθνείς, ενώ Γκασκόιν και Σέριγχαμ είχαν απαθανατιστεί με τα ποτά τους πάνω σε μια οδοντιατρική καρέκλα. Έτσι μετά του γκολ απέναντι στη Σκωτία, στο Γουέμπλεϊ, Γκασκόιν και Σέριγχαμ πήραν... την εκδίκησή τους, κάνοντας μια οδοντιατρική αναπαράσταση.

Μπεμπέτο

Πρόκειται για έναν πανηγυρισμό, που έχει γίνει πλέον συνήθεια, σε όσους ποδοσφαιριστές γίνονται γονείς. Ο πρώτος όμως που ξεκίνησε την «αγκαλιά μωρού» ήταν ο βραζιλιάνος Μπεμπέτο, μετά το γκολ που σημείωσε απέναντι στην Ολλανδία στο Μουντιάλ του 1994. Με... συμπαραστάτες τους Ρομάριο και Μαζίνιο, που τους ευχήθηκαν «να του ζήσει».

Γιούργκεν Κλίνσμαν

Είχε κατηγορηθεί πως «βουτάει» για να κερδίσει πέναλτι. Και ο Γιούργκεν Κλίνσμαν αποφάσισε να δώσει μια απάντησή στους επικριτές του με μια «βουτιά». Έπειτα από ένα γκολ με τη φανέλα της Τότεναμ απέναντι στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Ένας πανηγυρισμός που έγινε «μόδα» τα επόμενα χρόνια.

Ερίκ Καντονά

Ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ποδοσφαιριστής και το ήξερε πολύ καλά. Κι επειδή δεν ήταν και καθόλου μετριόφρων ο Ερίκ Καντονά, αποφάσισε να πανηγυρίσει... σαν να μη συμβαίνει τίποτα, έπειτα από ένα εκπληκτικό γκολ του με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, απέναντι στη Σάντερλαντ. Απλά γύρισε στους φιλάθλους, σαν να τους έλεγε «εγώ είμαι ο ένας, αποθεώστε με».

Μάρκο Ταρντέλι

Ο απόλυτος πανηγυρισμός-έκσταση. Μόλις ο ιταλός έκανε το 3-1 στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1982 απέναντι στη Δυτική Γερμανία, έτρεξε προς τον πάγκο, ουρλιάζοντας και φωνάζοντας το μικρό του όνομα. Μια είκονα που έχει μείνει ανεξίτηλη για πάνω από 30 χρόνια.

Στιούαρτ Πιρς

Μια ακόμη επιτομή του πάθους, έπειτα από την επίτευξη ενός γκολ. Στο Euro του 1996 ο Στιούαρτ Πιρς ξόρκισε τα «φαντάσματα» από το χαμένο πέναλτι στο Μουντιάλ του 1990. Έτσι, μετά το εύστοχο πέναλτι απέναντι στην Ισπανία, αποφάσισε να ρίξει γροθιά στο «φάντασμα».

Στιάρναν

Το καλύτερο για το τέλος. Στους περισσότερους η ομάδα Στιάρναν (σημ. αστέρι) είναι άγνωστη. Όχι όμως και στην Ισλανδία. Οι παίκτες της λοιπόν αποφάσισαν να γίνουν ευρέως γνωστοί, με την ευρηματικότητά τους στους πανηγυρισμούς, κάθε φορά που σημειώνουν κάποιο γκολ. Αναπαράσταση γέννας, έκρηξης βόμβας, ψαρέματος και κωπηλασίας είναι ένα μέρος από το ρεπερτόριο τους. Απολαύστε τους.

 

Τελευταία Νέα