Top 5: Golden Boys χωρίς μέλλον

Gazzetta team
Top 5: Golden Boys χωρίς μέλλον

bet365

Το Golden Boy έχει καθιερωθεί ως το πιο σημαντικό βραβείο για το επόμενο next best thing και το FourFourTwo παρουσιάζει πέντε περιπτώσεις νικητών, που δεν έφτασαν ποτέ στο επίπεδο που όλοι περίμεναν.

Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ (2003)

Στα πρώτα χρόνια της καριέρα του ο Φαν Ντερ Φάαρτ είχε πεπρωμένο την κορυφή. Βρέθηκε στις ακαδημίες του Αίαντα σε ηλικία 10 ετών και στα 17 του ήταν βασικός στην πρώτη ομάδα. Κατέκτησε δύο φορές το προβάδισμα, σκοράροντας 14 και 18 γκολ αντίστοιχα στις πορείες προς την κορυφή. Το 2005 ήρθε η μεταγραφή-έκπληξη στο Αμβούργο. Έπαιξε και στην Ρεάλ στη συνέχεια, αλλά ποτέ δεν έφτασε στην κορυφή. Τώρα αγωνίστηκε στην Μίντιλαντ...

Άντερσον (2008)

Θεωρούταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στον κόσμο, όταν η Γιουνάιτεντ ξόδευε ένα σκασμό χρήματα για να τον αποκτήσει. Στη Βραζιλία τον είχαν ονομάσει «νέο Ροναλντίνιο» από τις μέρες του στην Γκρέμιο, πριν μετακομίσει στην Πόρτο και στη συνέχεια στην Αγγλία. Μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να ξεχαστεί. Επέστρεψε στην πατρίδα του για την Ιντερνασιονάλ τον Ιανουάριο του 2015. Ναι, έκατσε οκτώ χρόνια στην Γιουνάιτεντ (με ένα μικρό πέρασμα από την Φιορεντίνα).

Αλεσάντρε Πάτο (2009)

Η Μίλαν τον αγόρασε το 2007 για περίπου 20 εκατ. ευρώ και όταν λίγους μήνες αργότερα τον έβλεπες στο Παγκόσμιο Κύπελλο U17, πίστευες ότι οι ροσονέρι είχαν χτυπήσει διάνα. Η πρώτη του σεζόν ολοκληρώθηκε με 9 γκολ σε 18 ματς στη Serie A και όλα αυτά σε ηλικία 17 ετών! Ο Πάτο ήταν εντυπωσιακός, πετυχαίνοντας 50 γκολ σε 102 συμμετοχές με την Μίλαν. Τότε, όμως, έκαναν την εμφάνισή τους οι τραυματισμοί, που στο τέλος μάλλον κατέστρεψαν την καριέρα του. Όχι, όμως, και την... τσέπη του. Το 2013 πήρε μεταγραφή για την Κορίνθιανς, πέρασε από την Τσέλσι και την Βιαγιαρεάλ, αλλά κατέληξε δύο φορές στην Κίνα, όπου αγωνίζεται από τον περασμένο Ιανουάριο. Ένα από τα μεγάλα χαμένα ταλέντα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Μάριο Μπαλοτέλι (2010)

Κατάφερε να τον θυμούνται περισσότερο για όσα έκανε εκτός αγωνιστικών χώρων, παρά εντός στην Μάντσεστερ Σίτι. Όταν πήρε μεταγραφή στους πολίτες από την Ίντερ και όταν θυμόταν να παίζει ήταν πραγματικά κάτι ξεχωριστό. «Στόχος μου είναι αυτό το βραβείο να μετατραπεί σε Χρυσή Μπάλα στο μέλλον», έλεγε τότε ο Ιταλός επιθετικός, αλλά – όπως αναμενόταν – κάτι πήγε στραβά. Επέστρεψε στην Μίλαν, έπαιξε για την Λίβερπουλ, η οποία πλήρωσε 20 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει και τον άφησε ελεύθερο λίγους μήνες αργότερα, για να καταλήξει στη Νις, όπου δεν είναι τόσο κακός. Για τη Χρυσή Μπάλα, βέβαια, ούτε λόγος...

Ρενάτο Σάντσες (2016)

Πήρε μεταγραφή 35 εκατ. ευρώ για την Μπάγερν, κατέκτησε το Euro με την Πορτογαλία και ύστερα από λίγους μήνες αγωνίζεται στη Σουόνσι. Δανεικός χωρίς οψιόν αγοράς, οπότε το μέλλον του στο Μόναχο εξαρτάται αποκλειστικά από εκείνον. Έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις με την Μπενφίκα, κέρδισε το βραβείο του καλύτερου νέου στο Champions League και αυτό οδήγησε στην ανάδειξή του ως Golden Boy. Δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Αντσελότι, στην Μπάγερν δεν είδαν αυτό που περίμεναν και τώρα έχουν την υπομονή να τον αφήσουν να παίξει στην Premier League πριν του δώσουν δεύτερη ευκαιρία το καλοκαίρι του 2018. Ο τελευταίος της λίστας προλαβαίνει ακόμα να μας αποδείξει ότι κάνουμε λάθος.

 

Τελευταία Νέα