Ο Ματέους στηρίζει Νεϊμάρ για Παρί και Χρυσή Μπάλα

Gazzetta team
Ο Ματέους στηρίζει Νεϊμάρ για Παρί και Χρυσή Μπάλα

bet365

Ο Λόταρ Ματέους είναι υπέρ της μεταγραφής Νεϊμάρ στην Παρί και γράφει στο FourFourTwo για το πως ο ίδιος κατέκτησε την Χρυσή Μπάλα όταν πήγε στην Ιντερ.

Οπως περίμενα πάνω από την μπάλα για το φάουλ, ήμουν για τον Ουσέιν Μπολτ στην κούρσα των 100 μέτρων. Το San Siro ήταν γεμάτο με 85.000 θεατές αλλά κανείς δεν ακουγόταν. Η μπάλα βρήκε τα δίχτυα και ήταν σαν να έγινε έκρηξη. Ηταν το τέλος της πρώτης μου σεζόν στην Ιντερ. Είχαμε την ευκαιρία να κατακτήσουμε την Serie A εντός έδρας κόντρα στην Νάπολι του Ντιέγο Μαραντόνα, την πιο κοντινή αντίπαλό μας στη βαθμολογία. Αυτό το φάουλ χάρισε τον τίτλο.

Ηταν ένα εκπληκτικό συναίσθημα, κάτι εκπληκτικό για τον καθένα μέσα στο γήπεδο. Οι οπαδοί περίμεναν 9 χρόνια για να κατακτήσουν και πάλι την Serie A. Ολα ήταν τέλεια στην Ιντερ, ήταν το σωστό βήμα όταν έφυγα από την Μπάγερν Μονάχου το 1988. Από το 1981 είχα προτάσεις από την Ιταλία, από Γιουβέντους, Μίλαν, Νάπολι, Ελλάς Βερόνα. Η Ιντερ προσπάθησε να με πάρει το 1987 αλλά τότε δεν ήμουν έτοιμος πνευματικά. Ολα ήταν πολύ διαφορετικά τότε. Δεν υπήρχε ίντερνετ, δεν υπήρχαν κινητά, οπότε όταν μετακόμιζες στην Ιταλία ήταν σαν να βρισκόσουν σε έναν νέο κόσμο. Η γερμανική εφημερίδα της Δευτέρας, έφτανε την Παρασκευή. Αλλά η Serie A ήταν το καλύτερο πρωτάθλημα και σίγουρα τα χρήματα έπαιζαν επίσης ρόλο, είχα την ευκαιρία να βγάλω διπλάσια ή τριπλάσια από αυτά που έπαιρνα στην Μπάγερν.

Εναν χρόνο νωρίτερα θα υπέγραφα νέο συμβόλαιο με την Μπάγερν, όμως υπήρξαν συζητήσεις με την Ιντερ. Ο μάνατζέρ μου μίλησε μαζί τους και εγώ ενημέρωσα την Μπάγερν. Ηθελε να διατηρήσω καλές σχέσεις με όλους στο Μόναχο, δεν ήταν μια κατάσταση σαν αυτή του Ουσμάν Ντεμπελέ, ο οποίος δεν πήγαινε στην προπόνηση λόγω των φημών για την Μπαρτσελόνα. Πρέπει πάντα να σέβεσαι την ομάδα. Σήμερα, οι παίκτες υπογράφουν ένα συμβόλαιο, φιλούν τη φανέλα και την επόμενη μέρα υπογράφουν για άλλη ομάδα. Δεν μου αρέσει αυτό, πρέπει να σέβεσαι το συμβόλαιό σου.

Οταν πήγα στην Ιντερ, άρχισα να μαθαίνω γρήγορα ιταλικά, πρέπει να το κάνεις αυτό για να νιώθεις ότι είσαι καλά μέσα στην καθημερινότητα. Και η προπόνηση όμως ήταν σαν να μαθαίνω μια ξένη γλώσσα επίσης. Κάναμε πάντα επίθεση στην Μπάγερν, όμως στην Ιντερ, στον Τζιοβάνι Τραπατόνι άρεσε το catenaccio.

Το γρήγορο γκολ κόντρα στην Πίζα βοήθησε. Αν περιμένεις έναν ή δύο μήνες για ένα γκολ, τότε γίνεται πιο δύσκολο, αλλά όλοι οι οπαδοί πίστευαν σε μένα από την πρώτη στιγμή και ξεκινήσαμε καλά τη σεζόν. Νωρίτερα, η ομάδα δεν είχε πιστέψει ποτέ στην ποιότητά της. Πηγαίναμε στην έδρα μικρότερων ομάδων και ήμασταν ικανοποιημένοι αν φέρναμε ισοπαλία. Ο κόσμος έλεγε «είναι εκτός έδρας, έχουν καλούς παίκτες». Εγώ έλεγα «είμαστε η Ιντερ, θα νικήσουμε».

Λέγονταν πολλά για τους Γερμανούς στην Ιντερ και τους Ολλανδούς στην Μίλαν. Η μεταγραφή του Αντρέας Μπρέμε στην Ιντερ ήταν δική μου ιδέα. Τους είπα ότι δεν θα κοστίσει πολλά και ότι ήταν πολύ καλός παίκτης. Ηταν εξαιρετικό deal και έκανε τα πράγματα πιο εύκολα για εμάς στην Ιταλία. Σήμερα είμαστε ακόμα φίλοι. Ο Γιούργκεν Κλίνσμαν ήρθε επίσης και η Μίλαν είχε τους Ρουντ Γκούλιτ, Μάρκο Φαν Μπάστεν και Φρανκ Ράικαρντ, οπότε το derby του Μιλάνο ήταν επίσης ένα ματς Γερμανίας εναντίον Ολλανδίας. Κατακτήσαμε το Mundial του 1990 και οι οπαδοί της Ιντερ ήταν χαρούμενοι επειδή οι δικοί τους ξένοι πήραν το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Εχω πει στο παρελθόν ότι νιώθω περισσότερο Ιταλός απ’ ότι Γερμανός πλέον, τουλάχιστον στην μενταλιτέ. Στην Ιταλία όλοι εύχονται σε όλους τα καλύτερα. Μου αρέσει αυτό. Οι Γερμανοί είναι ζηλιάρηδες. Οταν αγοράζεις ένα καινούριο αυτοκίνητο λένε ‘Πωπω, βγάζεις πολλά χρήματα’. Στην Ιταλία έλεγαν ότι είναι καλό που έχω καλύτερο αυτοκίνητο από τους παίκτες της Μίλαν.

Η μεταγραφή στην Ιντερ με βοήθησε πάρα πολύ αν και δεν πήγα εκεί για να πάρω τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη στον κόσμο. Αν και είναι ένας ατομικός τίτλος, τον κατέκτησαν το 1991 χάρη σε δύο καλές ομάδες. Την Ιντερ που κατάκτησε το UEFA και την Γερμανία που πήρε το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το ίδιο μπορεί να συμβεί με τον Νεϊμάρ στην Παρί Σεν Ζερμέν. Μπορώ να καταλάβω τον λόγο για τον οποίο πήγε εκεί. Ακόμα και αν η Μπαρτσελόνα κατακτήσει ξανά το Champions League, θα είναι ο Λιονέλ Μέσι που θα κατακτήσει τον τίτλο και όχι ο ίδιος. Τώρα είναι το αστέρι σε μια ομάδα που έχει τις ίδιες πιθανότητες να κατακτήσει το Champions League. Αυτή τη χρονιά νομίζω η Χρυσή Μπάλα θα πάει στον Κριστιάνο Ρονάλντο αλλά την επόμενη ο Νεϊμάρ θα νιώσει ότι μπορεί να πάρει το Champions League με την Παρί και το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Βραζιλία. Αν τα καταφέρει, θα κατακτήσει την Χρυσή Μπάλα.

 

Τελευταία Νέα