Το ρίσκο της Λεβερκούζεν

Το ρίσκο της Λεβερκούζεν

Gazzetta team
Το ρίσκο της Λεβερκούζεν

bet365

Το FourFourTwo του gazzetta.gr γράφει για την επιλογή της Λεβερκούζεν να προσλάβει τον Χάικο Χέρλιχ στον πάγκο.

Όταν ο Ρούντι Φέλερ πήρε θέση για την συνέντευξη τύπου, ήταν έτοιμος να παρουσιάσει τον ένατο προπονητή από τη στιγμή που ο τίτλος του στη Λεβερκούζεν άλλαξε σε «CEO». Στο ίδιο διάστημα μόνο η Σάλκε έχει δει περισσότερες αλλαγές στον πάγκο της. «Χρειαζόμαστε έναν προπονητή με διαφορετική προσέγγιση», είπε ο Γερμανός παράγοντας.

Τι ζήτησε από τον νέο του τεχνικό; «Το επιθετικό ποδόσφαιρο του Σμιντ», αλλά σε συνδυασμό με την «ικανότητα στην επικοινωνία του Κορκούτ». Αυτοί οι δύο έβγαλαν τη σεζόν στον πάγκο της χειρότερης σεζόν των τελευταίων ετών για την Μπάγερ. Σε μία κίνηση, λοιπόν, που τους άφησε όλους με στο στόμα ανοιχτό, ο Φέλερ στην ουσία άφησε να εννοηθεί ότι ο Χάικο Χέρλιχ είναι το «υβρίδιο» των δύο προηγούμενων επιλογών του.

Κάπως περίεργο για κάποιον με ελάχιστη εμπειρία στην Bundesliga. Και, φυσικά, περίεργο για κάποιον που δεν ήταν καν η πρώτη επιλογή. Ο Φέλερ μίλησε για τους δύο προπονητές που ονειρευόταν να δει στον πάγκο των «ασπιρίνων», όμως αμφότεροι αρνήθηκαν. «Δεν τα βρήκαμε με κανέναν τους», τόνισε χαρακτηριστικά για τους Τούχελ και Μποσζ. Και να σκεφτεί κανείς ότι οι πρώτες επαφές είχαν γίνει με τον Λούσιεν Φαβρ, που τελικά παραμένει στον πάγκο της Νις, ενώ οι φήμες ήθελαν τον Βάγκνερ της Χάντερσφιλντ να είναι ο επόμενος, στον οποίο θα στραφεί η Λεβερκούζεν.

«Δεν είναι κακό να κοιτάζεις ονόματα από το πάνω ράφι», σχολίασε ο Φέλερ, σε μία δήλωση που αφήνει να εννοηθεί ότι απλά απέτυχε να πείσει κάποιον από τις top επιλογές του και συμβιβάστηκε με τον άνθρωπο, που μέσα σε δύο χρόνια κατάφερε να φέρει την Ρέγκενζμπουργκ από την τέταρτη στη δεύτερη κατηγορία. Φαίνεται ότι τα δεδομένα άλλαξαν ότι είδε το δεύτερο ματς της τελευταίας με το Μόναχο 1860 για τα μπαράζ. Αυτό, λοιπόν, χρειάζεται για να αναλάβεις την ομάδα που έχει κάποια από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας: ένα διπλό στη Βαυαρία.

«Η απόφασή μας ίσως να αποτελεί έκπληξη σε πολλούς», τόνισε ο Φέλερ, που δεν άφησε την ευκαιρία χαμένη να επισημάνει και το πόσο θελκτική είναι η θέση στην Μπάγερ. «Πολλοί θα ήθελαν να είναι στη θέση του». Όχι, πάντως, κάποιος από τις πρώτες του επιλογές... «Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδα, το όνομα του Χέρλιχ καταστάλαξε στο μυαλό μας», συνέχισε ο CEO των «ασπιρίνων». Στόχος του; «Να κάνει τους παίκτες καλύτερους».

Έχουν περάσει 24 ολόκληρα χρόνια από το τότε που ο Χέρλιχ άφησε την Λεβερκούζεν ως ποδοσφαιριστής, για να επιστρέψει «σπίτι του», όπως το έθεσε, από άλλο πόστο. Ο 45χρονος τεχνικός έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στις μικρές ομάδες της Γερμανίας, κάτι που του έδωσε πόντους. «Θα ήθελα να συνεχίσω στην Ρέγκενζμπουργκ», αποκάλυψε, όμως δεν μπορούσε να αρνηθεί την πρόταση της Λεβερκούζεν.

Το 2000 είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει την ενεργό δράση, καθώς βρέθηκε ένας όγκος στον εγκέφαλό του, όμως έδωσε σκληρή μάχη και νίκησε. Έπειτα από εντατικές χημειοθεραπείες είχε επιστρέψει το 2001. Ίσως αυτό το μαχητικό πνεύμα να γοήτευσε τον Φέλερ στις μεταξύ τους συζητήσεις τις τελευταίες ημέρες και να τον πείσει ότι το ρίσκο μπορεί να τον ανταμείψει. Δεν παύει, όμως, να αποτελεί την πιο παράξενη πρόσληψη προπονητή των τελευταίων ετών στην Bundesliga… Μοιάζει απλά μία έκκληση του CEO στην τύχη, που εγκατέλειψε την ομάδα του τους τελευταίους μήνες, ώστε το... Plan C να λειτουργήσει.

 

Τελευταία Νέα