Στο Κάρντιφ με φανέλες Ρεάλ και Γιούβε!

Στο Κάρντιφ με φανέλες Ρεάλ και Γιούβε!

bet365

Από τη Μαδρίτη στο Τορίνο κι από τη Μεγάλη Κυρία στη Βασίλισσα! Τεράστια ονόματα που φόρεσαν τη φανέλα των μονομάχων του Κάρντιφ!

Γιουβέντους και Ρεάλ κάτω από τον ουρανό της Ουαλίας. Δυο μεγαθήρια με περισσότερους από 60 τίτλους πρωταθλήματος, αλλά και 20 ευρωπαϊκούς τελικούς! Το βράδυ του Σαββάτου ο ποδοσφαιρικός πλανήτης στρέφει το βλέμμα του στο Principality Stadium! Η αγωνία στο... κόκκινο , αν και για κάποιους ο νικητής δεν θα έχει τόσο μεγάλη σημασία. Ο λόγος; Εχουν φορέσει και τις δυο φανέλες! Μπορεί να μην είναι αρκετοί, αλλά τα ονόματα προκαλούν δέος!

Ζινεντίν Ζιντάν: Νερό ήπιε στη Ρεάλ!
Θέλει να γίνει ο πρώτος τεχνικός που θα κερδίσει δυο διαδοχικά Champions League, οπότε τα αισθήματα για τη Μεγάλη Κυρία μένουν στην... άκρη. Παίκτης – σύμβολο και για τις δυο ομάδες, με περισσότερες από 150 συμμετοχές! Πήρε δυο τίτλους στη Serie A, βρέθηκε δυο φορές στην πηγή με τη Μεγάλη Κυρία για το Champions League, αλλά νερό δεν ήπιε. Χρειάστηκε να δώσει η Ρεάλ 75 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της και ο ίδιος με μια υπέροχη γκολάρα κόντρα στη Λεβερκούζεν της χάρισε το πολυπόθητο τρόπαιο το 2012. Το κερασάκι ήρθε με το πρωτάθλημα του 2013. Ως προπονητής δεν τα πήγε... άσχημα, Champions League πέρσι, πρωτάθλημα φέτος.

Φάμπιο Καναβάρο: Τορίνο, Μαδρίτη και πάλι Τορίνο!
Εμβληματική φιγούρα για τη Μεγάλη Κυρία, κεφάλαιο για τη Ρεάλ Μαδρίτης! Τη διετία 2004-06 στην πρώτη του στάση στο Τορίνο κέρδισε ισάριθμα πρωταθλήματα, τα οποία όμως δε μπήκαν ποτέ στο βιογραφικό του. Το Calciopoli ήταν η αιτία... Δεν ακολούθησε τη Γιούβε στη Serie B, βρέθηκε στη Μαδρίτη για μια τριετία και πήρε δυο κούπες, αλλά κι ένα Σούπερ Καπ. Η επιστροφή του στο Τορίνο το 2009 δεν επιφύλασσε συγκινήσεις...

Εμερσον: Ενας τίτλος και τέλος!
Ιδιο ταξίδι με τον Φάμπιο Καναβάρο για τον Βραζιλιάνο αμυντικό μέσο! Δυο κούπες στο Τορίνο τη διετία 2004-06, αλλά χωρίς να μπορεί να τα χαρεί, αφού αφαιρέθηκαν λόγω του σκανδάλου! Δεν πήγε ποτέ να παίξει στη Serie B, βρέθηκε στη Μαδρίτη, έκανε 28 συμμετοχές πήρε ένα πρωτάθλημα και την... έκανε ξανά για Ιταλία, αυτή τη φορά για Μίλαν! Αλλωστε, ο ίδιος δήλωνε κολλημένος με τη Serie A, όχι με τη Γιουβέντους.

Μίκαελ Λάουντρουπ: Ο άτυχος του Τορίνο!
Η Γιουβέντους τον απέκτησε το 1985 για να αντικαταστήσει τον Μπόνιεκ και με το... καλημέρα κέρδισε το πρωτάθλημα. Η συνέχεια δύσκολη, οι διαδοχικοί τραυματισμοί τον άφησαν εκτός, ενώ όταν ο Πλατινί αποχώρησε, ο Δανός δε δικαίωσε ποτέ τις προσδοκίες των Γιουβεντίνων. Στη Μπαρτσελόνα έκανε τα πάντα, βρήκε τα πατήματά του, κέρδισε εννέα τίτλους λίγο πριν κάνει το απίθανο βήμα για τη Μαδρίτη. Στη διετία 1994–96 στη Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε έναν τίτλο! «Είναι ο καλύτερος συμπαίκτης που είχα» τόνισε για τον Δανό ο Ραούλ!

Αποτέλεσμα εικόνας για Luis del Sol

Λουίς ντελ Σολ: Μεγάλη καριέρα και στους δυο!
Μέσα σε δυο χρόνια (1960-62) κουράστηκε να σηκώνει κούπες! Πήρε το ευρωπαϊκό κύπελλο με τη Ρεάλ το 1960 στο Χάμπτεν Πάρκ, ενώ συλλογή του υπάρχουν και δυο πρωταθλήματα. Από τότε μέχρι το 1970 ήταν αναντικατάστατος με τη φανέλα της Κυρία. Πραγματοποίησε 294 συμμετοχές, πήρε ένα πρωτάθλημα κι ένα κύπελλο!

Αλβαρο Μοράτα: Συλλέκτης τίτλων!
Το 2014 η Γιουβέντους απέκτησε έναντι 20 εκατ. ευρώ τον Άλβαρο Μοράτα από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Δυο χρόνια αργότερα, ο Ισπανός επιθετικός μέτρησε 93 συμμετοχές και 27 γκολ. με τη Μεγάλη κυρία. Η Βασίλισσα δεν έμεινε αδιάφορη και πέρσι τον Ιούνιο αποφάσισε να κάνει χρήση της ρήτρας που υπήρχε στη μεταξύ τους συμφωνίας. Ετσι, δαπάνησε 30 εκατ. ευρώ και πήρε ξανά τον 24χρονο φορ. Με τη Γιούβε πήρε δυο πρωταθλήματα, ισάριθμα κύπελλα και είχε την ατυχία να βρεθεί το 2015 απέναντι στην παρέα του Μέσι! Το βράδυ του Σαββάτου θέλει να... πληγώσει την πρώην και να πάρει το δεύτερο Champions League του με τη Βασίλισσα. Αλλωστε, με τους Μαδριλένους τα έχει πάρει όλα. Φέτος, μετρά 15 γκολ σε 26 ματς με τη Ρεάλ και για πολλούς ίσως είναι και το τελευταίο του με την ομάδα του Ζιντάν. Μίλαν, Τσέλσι και όχι μόνο θέλουν να τον αποκτήσουν!

Νίκολας Ανελκά Μια κούπα και πολλά εκατομμύρια!
Το καλοκαίρι του 1999 η Ρεάλ έσπαγε τα ταμεία της, δαπανούσε 22.3 εκατ. για να φέρει από την Αρσεναλ τον Νικολάς Ανελκά. Πέτυχε μόλις δυο τέρματα σε 19 συμμετοχές, όμως θα έχει να λέει στα... εγγόνια του πως σήκωσε την κούπα του Champions League! O θεός του ποδοσφαίρου είναι... Ρεάλ και την επόμενη σεζόν η Παρί προσέφερε 22 εκατ. ευρώ! Έπειτα από 13 χρόνια ο Γάλλος φορ ακολούθησε το δρόμο για το Τορίνο, έπαιξε δυο ματς, κι έπειτα από λίγους μήνες επέστρεψε στη Γουέστ Μπρομ!

Ρόμπερτ Γιάρνι: Δεν έκανε τη διαφορά
Ενας πολύ μεγάλος παίκτης, αλλά σε Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους δεν έμεινε περισσότερα από δυο χρόνια. Ο Κροάτης αριστερός μπακ έμεινε μόλις μια σεζόν στη Βασίλισσα, αγωνίστηκε κυρίως ως αναπληρωματικός, αλλά πρόλαβε να βάλει στο βιογράφικό του ένα διηπειρωτικό! Μια σεζόν στο Τορίνο και πήρε νταμπλ, αν και δεν έκανε τη διαφορά με την παρουσία του.

Σάμι Κεντίρα: Υπερτιμημένος και... άτυχος!
Εκανε τα πάντα στη Στουτγκάρδη και η Ρεάλ δαπάνησε 13 εκατ. ευρώ για να τον φέρει το 2010. Στην πρώτη του σεζόν στη Βασίλισσα είχε 40 συμμετοχές κι ένα κύπελλο κόντρα στη Μπάρτσα! Μια πενταετία έμεινε στη Μαδρίτη και το βιογραφικό του λέει: Champions League, FIFA Club World, UEFA Super Cup, Πρωτάθλημα Ισπανίας, Σούπερ Καπ Ισπανίας. Επόμενος σταθμός το Τορίνο, και η Γιουβέντους, αν και η τύχη θα μπορούσε να του χαμογελάσει περισσότερο. Διαδοχικοί τραυματισμοί, αν και ο Γερμανός έχει προλάβει να παίξει σε σε αυτή τη διετία 50 παιχνίδια και να κερδίσει δυο νταμπλ. Θα είναι στον τελικό; Τρέχει να προλάβει...

Γκονζάλο Ιγουαΐν: Είναι πολλά τα λεφτά Γιούβε!
Εξι χρόνια, 190 συμμετοχές, 107 τέρματα, ο Γκονζάλο Ιγουαΐν έκανε τη διαφορά στην εξαετία του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Δικαίωσε τις προσδοκίες της Βασίλισσας που δαπάνησε 12 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει από τη Ρίβερ Πλέιτ. Τρία πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και δυο σούπερ κύπελλα ο απολογισμός του! Τρία χρόνια αργότερα η Γιουβέντους αποφάσισε να σπάσει τα ταμεία της, να δαπανήσει 90 εκατ. ευρώ και δεν το... μετάνιωσε! Ο Αργεντίνος πέτυχε 24 γκολ στη σεζόν, κατέκτησε το νταμπλ και στο Κάρντιφ φιλοδοξεί για την πρώτη τεράστια διάκρισή του!

 

Τελευταία Νέα