Μόιζε Κιν: Ο ρέκορντμαν της... Ευρώπης

Gazzetta team
Μόιζε Κιν: Ο ρέκορντμαν της... Ευρώπης

bet365

Το «FFT» γράφει για τον πιτσιρικά της Γιουβέντους που έδωσε τη νίκη επί της Μπολόνια και έγραψε ιστορία.

Η περίοδος είναι καλή για τους Τορινέζους και αυτό αποδεικνύεται συνεχώς. Μέσα σε μια συνεχή αποθέωση για τα επιτεύγματα της τελευταίας εξαετίας και με την ομάδα να προετοιμάζεται για τον τελικό του Κάρντιφ, όπου η Γιούβε θα προσπαθήσει να πατήσει στην κορυφή της Ευρώπης για πρώτη φορά μετά το 1996 και να κάνει τρεμπλ, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι βλέπει πως οτιδήποτε κάνει... πιάνει. Οπως δηλαδή και η αλλαγή που έκανε στην Μπολόνια με τον Κιν να μπαίνει αντί του Ντιμπάλα και να σκοράρει στο 94' δίνοντας τη νίκη.

Ο 17χρονος επιθετικός ακούστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Νοέμβριο και συγκεκριμένα στις 19 του μήνα, όταν μπήκε αλλαγή στο 84', αντί του Μάντζουκιτς, στο 3-0 επί της Πεσκάρα. Με την είσοδο του, ο Κιν έκανε ρεκόρ αφού έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στη Serie A έχοντας γεννηθεί από το 2000 (28/2/200) κι έπειτα. Τρεις μέρες μετά, στο «Σαντσέθ Πιθχουάν», ο Αλέγκρι τον έριξε στο ματς στο 84ο λεπτό καθώς η Γιουβέντους έψαχνε το δεύτερο γκολ (ήταν 1-1 το σκορ) που θα της έδινε τη νίκη και την πρώτη θέση του ομίλου. Τελικά οι Μπονούτσι και Μάντζουκιτς έκαναν το σκορ 1-3 στο φινάλε, με τον Αλέγκρι να δίνει πόντο στον Κιν για τη συμμετοχή του στη φάση του 1-2.

Πέρα από πόντους, ο προπονητής ήθελε να του δώσει και περισσότερες συμμετοχές αλλά αυτό δεν ήταν πάντα εφικτό. Ειδικά ο τραυματισμός του Μάρκο Πιάτσα θα μπορούσε να δώσει περισσότερο χρόνο, δηλαδή εμπειρίες, στον Κιν αλλά τραυματίστηκε κι αυτός. Παρ' όλα αυτά, ο τεχνικός της Γιουβέντους πάντα παρακολουθούσε τα ματς της Primavera για να ενημερώνεται από πρώτο χέρι. Γρήγορος, τεχνίτης και δυνατός, ο Κιν θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ιταλικού ποδοσφαίρου, αφού έχει πάρει την ιταλική υπηκοότητα. Μειονέκτημα του, πλην της απειρίας, η τάση του να τα κάνει όλα μόνος του, «ξεχνώντας» αρκετές φορές να δώσει πάσα στους συμπαίκτες του.

Εχοντας για ίνδαλμα τον Μάριο Μπαλοτέλι και για μάνατζερ τον Μίνο Ραϊόλα, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η μοίρα του είναι προδιαγεγραμμένη. Η... αγάπη του για τον Super Mario, μάλιστα, τον έφερε σε δύσκολη θέση πριν λίγους μήνες, όταν ο αδερφός του δήλωσε ότι «ο Μόιζε είναι από μικρός οπαδός της Μίλαν». Δήλωση που δεν άρεσε στους οπαδούς, με αποτέλεσμα ο Μόιζε να ξεκαθαρίσει ότι «παρακολουθούσα συνεχώς τους Ροσονέρι όσο έπαιζε εκεί ο Μπαλοτέλι αλλά είμαι Γιουβεντίνος». Ο,τι κι αν είναι οπαδικά, αυτό που απασχολεί τον Μπέπε Μαρότα είναι να αποδειχθεί σοβαρός.

Με τον ιταλικό νόμο να απαγορεύει στις ομάδες να προσφέρουν επαγγελματικό συμβόλαιο σε ποδοσφαιριστή που δεν έχει κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του, η Γιούβε θα πρέπει να περιμένει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2018 για να μπορέσει να δέσει 100% τον Κιν. Για τον πιτσιρικά υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από αγγλικές ομάδες αλλά η μητέρα του δεν θέλει να φύγει από το Τορίνο και για ανήλικο ποδοσφαιριστή θα πρέπει να δώσουν την συγκατάθεση του οι γονείς για να αλλάξει ομάδα.

«Ελπίζω να μην είναι ένα θύμα του συμβολαίου, γιατί ο κανονισμός δεν μας επιτρέπει να τον δέσουμε από τώρα, σε αυτή την ηλικία. Θα πρέπει να κλείσει τα 18 του χρόνια, ώστε τυπικά να θεωρείται ότι καταλαβαίνει τι υπογράφει. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να διαπραγματευτούμε με τον μάνατζερ του, τον Μίνο Ραϊόλα. Μου αρέσει ο Μίνο, απλά πρέπει να τον γνωρίσεις καλά. Είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο μπορείς να τσακωθείς, μπορεί να σε φτάσει στα όρια σου ή και να τα ξεπεράσεις, αλλά τουλάχιστον είναι σταθερός σε αυτό που λέει. Εχει μία λέξη και τέλος. Προτιμώ 1000 φορές αυτό, παρά τις ασάφειες πολλών συναδέλφων του», είπε πριν λίγες μέρες ο Μαρότα, ο οποίος σκοπεύει να παραχωρήσει το καλοκαίρι δανεικό τον Κιν σε ομάδα της Ολλανδίας, του Βελγίου ή της Ελβετίας.

Οπου κι αν πάει ώστε να πάρει χρόνο συμμετοχής και να βελτιωθεί, ο 17χρονος Μόιζε έχει ήδη προλάβει να γράψει ιστορία αφού στα ρεκόρ που προαναφέραμε με το ντεμπούτο του σε Serie A και Champions League, τώρα έκανε ακόμη ένα: Με το γκολ στη νίκη επί της Μπολόνια έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει όχι μόνο στη Serie A αλλά και γενικά στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, έχοντας γεννηθεί από το 2000 κι έπειτα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα