Κροτόνε με το κεφάλι ψηλά!

Κροτόνε με το κεφάλι ψηλά!

bet365

Η Γιουβέντους θέλει να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα την Κυριακή απέναντι σε μια ομάδα που αξίζει, όπως γράφει ο Παναγιώτης Παλλαντζάς, το χειροκρότημα.

Τα τελευταία χρόνια η Serie B πληγώνει τον Κλαούντιο Λοτίτο, ο οποίος βλέπει να παίρνουν το εισιτήριο για την Serie A ομάδες που δεν θα ήθελε ποτέ -και το έχει πει- να τις δει εκεί. Πέρυσι, για παράδειγμα, ήταν οι Κάρπι και Φροζινόνε αυτές που έπαιζαν στη μεγάλη κατηγορία και έδωσαν την τίμια μάχη τους για παραμονή, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Φέτος είναι η Κροτόνε αυτή που ζει το όνειρο της και θέλει να δώσει παράταση στον εφιάλτη του αφεντικού της Λάτσιο. Και το γεγονός ότι δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε οι Καλαβρέζοι ελπίζουν βάσιμα και ανηφορίζουν στο Τορίνο... απειλώντας τη Γιουβέντους, είναι αρκετό για να τους χειροκροτήσεις ό,τι κι αν γίνει στο τέλος.

Πριν δύο μήνες και κάτι μέρες, στις 13 Μαρτίου, η Gazzetta dello Sport έκανε τον απολογισμό της 28ης αγωνιστικής και κατέληγε σε μια... σοκαριστική διαπίστωση: «Οι τρεις τελευταίοι της φετινής Serie A, είναι οι χειρότεροι τελευταίοι όλων των εποχών. Ποτέ ξανά οι τρεις τελευταίοι δεν είχαν μόνο 41 βαθμούς, συνολικά, έπειτα από 28 αγωνιστικές». Από αυτούς τους 41 βαθμούς που είχαν μαζί οι Κροτόνε-Παλέρμο-Πεσκάρα, 14 ήταν αυτοί των Καλαβρέζων. Επίδοση που έκανε τον υποβιβασμό να μην μοιάζει εξαιρετικά πιθανός αλλά σίγουρος. Γιατί σίγουρα κανείς δεν περίμενε αυτό που θα ακολουθούσε. Φτάνει που το πίστευαν αυτοί που έπρεπε όμως... Η διοίκηση του Τζάνι Βρέρα δηλαδή, ο προπονητής Ντάβιντε Νίκολα και οι ποδοσφαιριστές του.

Εκείνες τις εβδομάδες που τα ιταλικά ΜΜΕ προανήγγειλαν κάθε μέρα την απόλυση του προπονητή, ορισμένα δε εξ αυτών προέβλεπαν ακόμη και αποχώρηση του προέδρου, στο Ezio Scida αποφάσισαν να μην αλλάξουν τίποτα, αφήνοντας τους δημοσιπογράφους με τα... ρεπορτάζ στο χέρι. Αυτό που άλλαξαν ήταν η νοοτροπία τους αφού κατάλαβαν ότι πηγαίνουν προς τον γκρεμό, οπότε αποφάσισαν να θάψουν το άγχος τους και να το διασκεδάσουν. «Δεν μετανιώνουμε για καμία από τις αποφάσεις που πήραμε ή δεν πήραμε. Δυστυχώς η ομάδα πλήρωσε την απειρία της στην αρχή της σεζόν ενώ στη συνέχεια χάσαμε κάποιους βαθμούς λόγω διαιτησίας. Δεν υπάρχει λόγος να κλαίμε όμως, πρέπει απλά να τα δώσουμε όλα στις τελευταίες δύο αγωνιστικές και ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει», είπε ο πρόεδρος Βρένα και έχει δίκιο.

Οχι μόνο για το γεγονός ότι η Κροτόνε μπορεί να έχει παράπονα από την διαιτησία σε κάθε ματς -η αλήθεια βέβαια είναι ότι όλοι δικαιούνται να έχουν- αλλά για αυτό που είπε για την απειρία. Μια απειρία που φάνηκε στους πρώτους μήνες της σεζόν, όταν οι νεοφώτιστοι έχασαν 11 ολόκληρους βαθμούς δεχόμενοι γκολ στα τελευταία λεπτά αφού έδειχναν να μην ξέρουν πώς να διαχειριστούν τις καταστάσεις που προέκυπταν. Αυτά τα γκολ που μπήκαν τότε, πονάνε τώρα την Κροτόνε, η οποία πάντως έμεινε πιστή στην αγωνιστική φιλοσοφία της σε όλη αυτή τη διαδρομή. Αν πάρει, για παράδειγμα, κάποιος... παραμάζωμα τα match reports των ιταλικών ιστοσελίδων για την Κροτόνε, θα δει ότι πάντα, ακόμη κι όταν η ομάδα είχε μόλις δύο βαθμούς στις πρώτες δέκα αγωνιστικές, θα διαπιστώσει ότι η ομάδα του Νίκολα αδικούνταν από τα αποτελέσματα.

Γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο προσπαθούσε να παίξει η νεοφώτιστη στις αρχές της σεζόν, γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο έπαιζε Φεβρουάριο-Μάρτιο, γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο παίζει και τώρα. Η διαφορά είναι, όπως προαναφέραμε, ότι οι Καλαβρέζοι μπαίνουν πλέον στο γήπεδο με παντελή άγνοια κινδύνου ενώ παράλληλα αποφάσισε, επιτέλους, να τους χαμογελάσει λίγο και η τύχη. Κάπως έτσι, και με τον Ντιέγκο Φαλτσινέλι να φτάνει στα 12 γκολ κάνοντας μυθικά πράγματα για τα δεδομένα της ομάδας του, η Κροτόνε έχει καταφέρει στις τελευταίες επτά αγωνιστικές να πάρει τους 17 από τους 21 διαθέσιμους βαθμούς! Για να καταλάβει ο καθένας τι σημαίνει αυτό, ας σκεφτεί ότι στο αντίστοιχο διάστημα η Γιουβέντους πήρε λιγότερους.

Αυτό είναι κάτι που το επισήμανε στις δηλώσεις του ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης, όπου οι Μπιανκονέρι με νίκη θα κατακτήσουν το 6ο σερί scudetto. Θα την πάρουν, όμως, αυτή τη νίκη; Σύμφωνα με τον πρόεδρο Τζάνι Βρένα, όχι! «Ηλπιζα σε μια ισοπαλία της Γιουβέντους με την Ρόμα, επειδή θα την βρίσκαμε ίσως με λιγότερο κίνητρο, αν και δεν χαρίζουν τίποτα σε κανέναν. Θα πάμε στο Τορίνο γνωρίζοντας ότι θα έχουμε απέναντι μας μια ομαδάρα αλλά ελπίζουμε να της χαλάσουμε την φιέστα», ήταν τα λόγια του Presidente ενώ ο allenatore Νίκολα ζητάει... τρέλα από τους παίκτες του.

«Πάμε στο Τορίνο με την αγνή τρέλα αυτού που δεν έχει τίποτα να χάσει. Οι παίκτες μου ήταν πολύ συγκεντρωμένοι όλη την εβδομάδα στις προπονήσεις. Ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που έχει φτάσει σε όλους τους τελικούς που μπορούσε να φτάσει και είμαστε ευγνώμονες επειδή έχουμε φτάσει να παίζουμε στο Juventus Stadium για τον στόχο μας. Αν η Γιουβέντους έχει νικήσει τόσο πολύ αυτά τα χρόνια, είναι επειδή αντιμετωπίζει κάθε αντίπαλο με την ίδια νοοτροπία και πείνα».

Η τρέλα, όπως και η τύχη, είναι απαραίτητα για να καταφέρουν οι νεοφώτιστοι να φύγουν με αποτέλεσμα από το Τορίνο αλλά και να μην συμβεί αυτό, μαθηματικά μπορεί να ελπίζουν και στην τελευταία αγωνιστική, όταν και υποδέχονται την Λάτσιο. Στο -1 από την Εμπολι και στο -2 από την Τζένοα, η Κροτόνε περιμένει απώλειες και των δύο, οι οποίες αντιμετωπίζουν Αταλάντα (εντός) και Παλέρμο (εκτός) η Εμπολι και Τορίνο (εντός) και Ρόμα (εκτός) η Τζένοα. Οι πιθανότητες, λογικά, δεν είναι υπέρ της Κροτόνε αλλά αυτό, πλέον, δεν τους φοβίζει. Στο κάτω-κάτω, το πιο σημαντικό, το έχουν ήδη κερδίσει. Το χειροκρότημα όλων στην Ιταλία!

 

Τελευταία Νέα