Η αναγέννηση του Ραδαμέλ Φαλκάο

Gazzetta team
Η αναγέννηση του Ραδαμέλ Φαλκάο

bet365

Υστερα από δύο καταστροφικά χρόνια σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι, ο Ραδαμέλ Φαλκάο αναγεννήθηκε στην Μονακό με την οποία κατακτά το πρωτάθλημα Γαλλίας.

Τρεις μήνες νωρίτερα. Ο Φαλκάο παίρνει την μπάλα ύστερα από μακρινή μπαλιά, ρίχνει το έδαφος τον Τζον Στόουνς και κάνει μυθική λόμπα πάνω από τον ανήμπορο να αντιδράσει, Βίλι Καμπαγιέρο. Αυτός ο παίκτης δεν θύμιζε σε τίποτα εκείνον που πέρασε από την Premier League φορώντας τη φανέλα των Τσέλσι και Μάντσεστερ, όμως ήρθε η ώρα που έγραψε ιστορία. Για εκείνους που παρακολούθησαν τα όσα απίστευτα είχε κάνει με την Ατλέτικο Μαδρίτης τις χρονιές 2011-12 και 2012-13, ήταν δύσκολο να τον δουν στην Αγγλία. Σε μια εποχή που τα false-nine και οι πολυσύνθετοι επιθετικοί παίρνουν τη φανέλα με τον αριθμό 9, ο Κολομβιανός θυμίζει στο σήμερα πως ήταν πραγματικά φορ περιοχής, όπως οι Μπατιστούτα, Σίρερ, Ρονάλντο. «Πρέπει να είσαι όσο πιο ολοκληρωμένος μπορείς, πρέπει να κάνεις τα πάντα αλλιώς δεν θα βάζεις γκολ».

Το φιλμ της καριέρας του από εκείνα τα δύο χρόνια, περιλαμβάνει 70 γκολ, πολλά από αυτά απίστευτης ομορφιάς, τα οποία πανηγύριζε σαν να είχε σκοράρει στον τελικό του Champions League, ενώ η ποικιλία στον τρόπο σκοραρίσματος ήταν εκπληκτική. «Είναι ένα εκπληκτικό βράδυ. Ο Φαλκάο είναι ο κορυφαίος επιθετικός στον κόσμο» είπε ο Ντιέγο Σιμεόνε τον Δεκέμβριο του 2012 λίγο αφού είχε δει τον Κολομβιανό να βάζει 5 γκολ στο 6-0 της Ατλέτικο σε βάρος της Ντεπορτίβο. Εναν χρόνο αργότερα, ο Φαλκάο υπέστη ρήξη χιαστών, έμεινε 6 μήνες εκτός για την Μονακό και έχασε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 με την Εθνική Κολομβίας.

Αυτό που ακολούθησε ήταν μήνες αποθεραπείας και στη συνέχεια δύο χρόνια στην Αγγλία, τα οποία τον έκαναν να μοιάζει εξαιρετικά αδύναμος. Η θητεία του σε Old Trafford και Stamford Bridge χαρακτηρίστηκε από έλλειψη γκολ, καθώς σημείωσε συνολικά 5 σε 41 αγώνες στην Premier League, ενώ ήταν σαφής και η έλλειψη αυτοπεποίθησης. Ο Φαλκάο χρειαζόταν στήριξη και υπομονή και η συμπεριφορά των γύρω δεν βοηθούσε καθώς γκολ και αποτελέσματα απαιτούνταν άμεσα. Η αναγέννησή του όμως στα χέρια του Λεονάρντο Ζαρντίμ ήταν εκπληκτική. Στη δεύτερη θητεία του στο Πριγκηπάτο, κατάφερε όχι μόνο να θυμηθεί τα όσα έκανε στο πρόσφατο παρελθόν αλλά και να τα ξαναζήσει. Η ομάδα του Πορτογάλου τεχνικού έγινε η Νο1 επίθεση της Ευρώπης και πήγε με τρελό ρυθμό μέχρι το φινάλε σε Ligue1 και Champions League.

Θα είναι λάθος αν πούμε ότι ο Κολομβιανός είναι ο παίκτης που ήταν. Ουσιαστικά το παιχνίδι του έχει προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του σήμερα, δεν είναι ο μοναδικός φορ στην επίθεση αλλά ο ένας από τους δύο της επιθετικής γραμμής. Πλέον δεν περνά τον έναν αντίπαλο μετά τον άλλο, ούτε κινείται στα πλάγια αλλά μένει στη μεγάλη περιοχή. Η αποτελεσματικότητα μπροστά στην αντίπαλη εστία παραμένει ίδια, ενώ οι πανηγυρισμοί του έχουν γίνει πιο χαλαροί. Στο πρωτάθλημα έχει πετύχει 21 γκολ μαζί με αυτά που έβαλε στην Λιλ ενώ στο Champions League σταμάτησε στα 7, μόλις στη δεύτερη σεζόν που έπαιξε στη διοργάνωση.

Atletico Madrid

Ολα αυτά από έναν παίκτη, ο οποίος πριν έναν χρόνο έμοιαζε τελειωμένος. Πρόκειται για μια υπενθύμιση για το τι μπορεί να συμβεί στο ποδόσφαιρο, όταν κάποιοι βιάζονται να βγάλουν ετυμηγορία. «Ποτέ δεν σκέφτομαι ότι δεν θα σκοράρω. Ποτέ δεν με πιάνει πανικός, ποτέ δεν ανησυχώ» είχε πει ο Φαλκάο όταν ακόμα φορούσε τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης. «Πιστεύω ότι θα σκοράρω. Απλά ξέρω ότι, όσο και αν χρειαστεί να περιμένω, ότι τα γκολ θα έρθουν». Για λίγο, είχε σταματήσει να το πιστεύει, όχι πια...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα